Pa sad i Platon je rekao još pre 2500 godina da je svrha i smisao postojanja države sreća i blagostanje njenih građana (i da ukoliko država to ne može da obezbedi svojim građanima onda kao takva ne treba ni da postoji jer samo njeno postojanje je besmisleno, ono kao da imaš usisivač ili televizor koji je radi) .
Tako da ja mislim da bi država svakom svom građaninu trebalo da obezbedi neku elementarnu egzistenciju, krov nad glavom, zdravu i čistu pijaću vodu, čist vazduh i okoliš, adekvatnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, besplatno obrazovanje kao i pristup nekom kulturnom sadržaju, i ono što je jako važno da svakog svog građanina zaštiti od eksploatacije, diskriminacije i siromaštva.
No nažalost mi živimo u državi gde se dešava manje-više sve suprotno od toga i gde na neki način država svoje građane tretira kao neprijatelje ili kao podanike (i prosto postojanje ovakve države i ovakvog društva je već odavno izgubilo nekog smisla) i stoga od države zaista ne očekujem ništa (niti da će mi bilo šta olakšati u životu već nažalost mogu pre da očekujem samo suprotno) a isto tako ne treba ni ona od mene da očekuje sad nešto za uzvrat, nego ono sa državom sam ono, ne zanimate me, samo me manite i ostavite na miru a za ono što mi treba ću se valjda nekako sam snaći.