Šta obično stavljate u picu?

jelen.co

Veoma poznat
Poruka
14.519
I vrabci već zanju da su muškarci bolji kuvari od žena.
Dakle, umesili ste sami podlogu za picu ili ste kupili gotovu u prodavnici.
E, šta volite da stavite preko i kojim redosledom? Otkrite nam vaš „tajni“ recept.
Neki vole da stave jaja u picu, kakvi ste vi po tom pitanju? :think:

ovako
ispod stavim kecap, preko stavim sunku, i onda preko sunke kackavalj. I tako bude bolja od 90 posto kupovnih pica.. Po zelji nekada stavim iznad kackavalja kulen, ili nesto vec kako ka mi dodje. Nije losa fora ni pavlaka malo, ili pecurke. Mada to menjam kako kada. Pecurke obicno kad kupis moras da ih odmah iskoristis zato ih redje stavljam.

Па у пицу углавном кобасицу, ако има кечапа, ретко је једем. Јаја повремено стављам, зависи од расположења. На крају је обавезно прелијем мајонезом.

...nikada ne kupujem testo za picu vec ga pravim, uvek u testo dodam malo ulja kako bi bilo hrskavo i topilo se u ustima...pravim fil od sitnog, belog sira, mladog kackavalja, cajne kobasica iseckane na polovine kolutica i neravnomerno pobacane odozgo, svinjske pecenice (moji vole nju jer daje poseban ukus), mariniranih sampinjona, maslina sa paprikom (takodje iseckanih na polovine), sveze paprike (kolutici pa na polovinu iseckani...to je to u osnovi, kecep pomesan sa buittoni prelivom za fahitu (ima u Maxiju) ali ja to stidljivo stavljam jer nisam ljubitelj, zacini...kada se ispece uvek stavim pavlaku na sto jer je lepo dodati pavlaku preko tople pizze, licno pijem i jogurt uz nju...

Osnovu pravim po PS-u za italijanska jela :) : na maslinovom ulju propržim crni luk,dodam pelat isitnjen u blenderu(ili kupim u takvom obliku),unutra stavim biber,so,origano,bosiljak,majoran i naravno beli luk. Samo u krajnjoj nuždi koristim tomatino ili paradajz pire(sačuvaj Bože kečapa :dontunderstand: ), za mene je standard pelat,i to ne potpuno izgnječen nego isitnjen,da se osete komadići,isto tako nikada nedozvolim da se crni luk potpuno istopi pri dinstanju jer i njega volim da osetim u komadićima dok jedem.

To se dobro ukuva i onda nanese na podlogu prethodnu namazanu maslinovim uljem. Što se tiče sira iako je po pravilu mozzarela,ja sam posle mnogo eksperimentisanja stao na gaudi,nekako mi najviše šmeka iako se relativno brzo stvrdne kad se pizza hladi. Gore od nadeva u principu volim da stavim pečenicu,šampinjone(iz tegle marinirane najbolje) i na kraju kulen ali tek pošto pica bude gotova,jer suviše ispušta sok ako se peče u rerni i nekako preuzima ukus(važi za sve kobasice). Ponekad na manji deo dodam pavlaku,ponekad kukuruz šećerac,susam,papriku,nekada stavim u sos malo čilija... Ima milion kombinacija.
Jaja nikada,nije im tu mesto ;)

Prvo, i najvaznije je da pica ne bude suva. Naravno to ne mora da znaci da treba da preliva na sve strane,ali onako osrednje,,,,Dalje ne tako manje vazni su i prilozi .Sada zaista ima puno dodataka koje bi mogli da stavite u picu, ali ja sam jos uvek tradicionalista i ljubitelj prirodnih priloga i cvrsto se drzim njih . Jedna od bitnijih stvari pri samoj pripremi pice
je proba testa. Dakle kada mislite da je testo gotovo i da ga mozete puniti ....jos jednom ga razvucite, i videce te da ce pica biti lepsa, tanja a samim tim nema potrebe za vecom kolicinom priloga, sto je ( moracete priznati ) velika stavka kod nas sa Balkana.Ovaj kratki recept bih zavrsio sa divnim aforizmom skoro procitanim : Ako je karadjordjeva snicla devojacki san cevapcic je surova stvarnost .

Poslednja izmena od moderatora:
Nekad dok sam smeo da jedem sta mi padne na pamet: prvo kecap, a onda sunkaricu, slaninu, kobasicu (pikovu), ako ima suvog vrata moze i to, pecurke i na kraju sve to prekrijem sa sirom. . .
Sada sa restrikcijama (sto manje soli): sos od paradajiza (bez soli), dva parceta neke salame i slanine, pecurke, paprika i ozgo svajcerski sir. . .
A ponekad da me zelja mine: sos od paradajiza, sunkarica, peperone, slanina, pecurke i ozgo sir. . .

I vrabci već zanju da su muškarci bolji kuvari od žena.
Dakle, umesili ste sami podlogu za picu ili ste kupili gotovu u prodavnici.
E, šta volite da stavite preko i kojim redosledom? Otkrite nam vaš „tajni“ recept.
Neki vole da stave jaja u picu, kakvi ste vi po tom pitanju? :think:

do sad mi to nije pošlo za rukom...a i kakva bi to posle pica bila...:confused:
...a mesim, mesim...:per:

Back