Sta nosim danas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jedne debele treger majice u dve slicne kombinacije. Prva je od prekjuce pre setnje, a jedna od danas posle jednog decijeg rodjusa. Preko obe je isao klasicni crni kaput i crni kozni ranac.
Ogrlice preko sive haljine se slazhu uz detalje na carapama, ali je malo verovatno da se to ovde dobro vidi.
Pogledajte prilog 69985 Pogledajte prilog 69986 Pogledajte prilog 69987 Pogledajte prilog 69988 Pogledajte prilog 69989

Prva ( crvena kombinacija ) je predivna i na nju bi išle cipele guliverke, sa što većom štiklom i kopčom

Druga je odlična ( samo gornji deo ), bez suknje kojoj nije mesto ni vreme da bude zakošena

Poslednja izmena:
Novogodisnja ja z:lol:
311220091754-1.jpg
DSC03491-1.gif

Preko sam nosila beli kaput, imala sam crnu pismo tasnicu i crne salonke.

Pa i nije bas ok, ako se nosi beli kaput, uz tamni bi bilo ok. Pokusaj da zamislis kad vec nije okacenaslika. Postoji jos jedan problem kod carapa koje su tamnije od toalete, a to je da noge deluju nekako "odseceno" od gornjeg dela, narocito kad je gornji deo go, a samim tim i dosta svetliji. Zato modni kreatori namerno za svetle modele uz koje tresnu tamne carape uzimaju tamnopute manekene.

Da bi nesto bilo skladno, boje ne moraju da se slazu po bogznakakvim pravilima, ali trebalo bi da budu ravnomerno rasporedjene po celoj figuri. Odlican je primer nacin oblacenja Trilijan, ona uklopi neuklopivo tako da se postigne mnogo dobar celokupni utisak, a to je uglavnom zato sto izabere ne samo prijatne boje, nego ih dobro rasporedi po celom telu.

Ono sivo nije suknja vec haljina, a preko nje je majica od istog materijala (ta majica je i na ovim drugim slikama) i majica se urolala na gore jer sam se ugojila od kad sam je sasila pre mesec dva. :zstidljivko: Haljina je od neke tkanine, koja lici sa spoljne strane na one materijale za kapute koji imaju puno puno sitnih chvorica.

I nakon objasnjenja mislim ne bih umela da prepoznam trikotazhu u prodavnici jer kontam nekako da se svi materijali prave masinskim tkanjem i nikad nisam obracala paznju na te nazive, ali znam materijal koji najvise volim, a to je render, bar ga tako zovu, to je ono za oko vrata na majicama i duksevima. Ja kupim puno toga i od njega sijem jer se dosta razvlaci, pere se na 60 sasvim sigurno (osim ako nije neka totalno jeftina krdza, ali to se lako ustanovi na pipanje) i prijatan je za nosenje.

I mnogo je dobra tzv. mokra likra...to je likra bez dodatka neke druge sintetike i deluje vlazno kad se pipne...zato je zovu mokra. To leti fenomenalno hladi i ne lepi se. A one likre koje samo zovu tim imenom, a imaju svasta u sebi, one nisu dobre ni za zimu, a kamoli za leto.

..ajde još jednom da probam...
..trikotaža je mašinski pleteno....pa to može i da se šije..ako uspeš da nađeš na metar,
kao ti renderi, znam šta su renderi.....:), ali nisam znala da to može da se kupi tako
na metar, pa da se od toga nešto sašije, naravno da je prijatno, zato što nije tegljivo, i
kad se ne sašije usko previše, može da traje sto godina...:)

..za mokru likru nisam čula..eto što reče Parka uvek nešto novo čujem i naučim,
baš ti hvala, sad ću to da tražim kad rešim da šijem letnje haline...:)

..ajde još jednom da probam...
..trikotaža je mašinski pleteno....pa to može i da se šije..ako uspeš da nađeš na metar,
kao ti renderi, znam šta su renderi.....:), ali nisam znala da to može da se kupi tako
na metar, pa da se od toga nešto sašije, naravno da je prijatno, zato što nije tegljivo, i
kad se ne sašije usko previše, može da traje sto godina...:)

..za mokru likru nisam čula..eto što reče Parka uvek nešto novo čujem i naučim,
baš ti hvala, sad ću to da tražim kad rešim da šijem letnje haline...:)

Jasnije mi je sada, znaci trikotazha je tkanina za dzemper, dzemperolika tkanina :mrgreen: ... e onda ono nije bila trikotaza. Eto i ja sam nesto novo naucila, a uvek sam se pitala koja je razlika izmedju trikotaze i drugih tkanina s obzirom na to da su sve tkanine zapravo masinsko pletenje. Bruka, a kao nesto sijem.

Jasnije mi je sada, znaci trikotazha je tkanina za dzemper, dzemperolika tkanina :mrgreen: ... e onda ono nije bila trikotaza. Eto i ja sam nesto novo naucila, a uvek sam se pitala koja je razlika izmedju trikotaze i drugih tkanina s obzirom na to da su sve tkanine zapravo masinsko pletenje. Bruka, a kao nesto sijem.

...eto naučismo jedna drugu ponešto...:):):)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back