Sta nije jasno kod kratkih recenica

Poruka
8.142
ako neko kaze:

Imam obaveza
Nije mi dobro
Nemam vremena
Zena domacica sam
Boli me
Pukla sam
Trebam dugogodisnji odmor
Imam na grbaci bar sestoro
Ne zivi mi se
Traumaticno djetinjstvo
Imam jako los zivot
Mnogi me trebaju
Posla preko glave
Na lijekovima sam
Namucena u zivotu
Nemam vremena za sebe
Izradjena ko magare

i da ne nabrajam dalje...

sta tu ima da se konta....:confused:]

na koji nacin ih prosto prosiriti i dodatno iskomplikovati da bi neko shvatio sta si rekao :huh::(

to da ih vise puta treba ponoviti to ne vrijedi, neke su mnogo, al bas mnogo puta godisnje, neke sedmicno ponovljene, a neke i dnevno..

znaci to ne, samo me zanima kako ih izreci, napisati, saopstiti, sta im dodati itd. a da budu shvacene..

Zavisi ko treba da shvati. Postoje ljudi koji sve kapiraju, ne moras njsta ni da im kazes, jednostavno oseti u kakvom si raspolozenju. Ove pijavice kojima, kako ti kazes, ne mozes bilo sta objasniti prostom recenicom su takvi da njima ne mozes nikad nista objasniti i treba ih goniti u pm. Pateticni smarac kojem sve moras crtati da bi razumeo i jos ti nakon toga pije krv je nesto gore od bilo cega na kugli zemaljskoj

Zavisi ko treba da shvati. Postoje ljudi koji sve kapiraju, ne moras njsta ni da im kazes, jednostavno oseti u kakvom si raspolozenju. Ove pijavice kojima, kako ti kazes, ne mozes bilo sta objasniti prostom recenicom su takvi da njima ne mozes nikad nista objasniti i treba ih goniti u pm. Pateticni smarac kojem sve moras crtati da bi razumeo i jos ti nakon toga pije krv je nesto gore od bilo cega na kugli zemaljskoj
ma ok je
dobro, ne treba nikoga slati u pm, imaju ljudi pravo da misle da su pametniji od drugih i da bolje znaju,ali zaista ih treba izbjegavati..

ja se glupaca uvjek nasucem, pomislim evo neko sa kim se moze razgovarati, kad ono TRT..

Ајд једну по једну.
Каквих обавеза? (Можда си то рекла баш да би те неко питао за наставак? Можда саговорник хоће да види да ли си неке безвезне обавезе ставила испред њега или ње. И тако даље)

Znaci da je u kratkim recenicama nesto suplje....ima kratkih recenica koje zatvaraju diskusiju, pa je pitanje izbora recenice za dati trenutak....ali ima i onih drugih zvanih hocu kakim, necu kakim...sto znaci....kratkim recenicama fali probiotik....

Poslednja izmena:
Ајд једну по једну.
Каквих обавеза? (Можда си то рекла баш да би те неко питао за наставак? Можда саговорник хоће да види да ли си неке безвезне обавезе ставила испред њега или ње. И тако даље)

e o takvima pricam, kao ti sto su

...
na koji nacin ih prosto prosiriti i dodatno iskomplikovati da bi neko shvatio sta si rekao :huh::(
...
kako ih izreci, napisati, saopstiti, sta im dodati itd. a da budu shvacene..

Не бих ја ништа додавао овим кратким реченицама !

Рецимо да ти ја понудим :
- Ај се јебемо
и ти ми одговориш :
- Мани ме бре, матора сам !

Шта има ту додатно да се објашњава, сем ако ти не верујем, па проверавам.
Или ако сам паћеник коме је уствари до приче а не до пикче.

ako neko kaze:

Imam obaveza
Nije mi dobro
Nemam vremena
Zena domacica sam
Boli me
Pukla sam
Ne zivi mi se
Traumaticno djetinjstvo
Imam jako los zivot
Mnogi me trebaju
Posla preko glave
Na lijekovima sam
Namucena u zivotu
Nemam vremena za sebe
Izradjena ko magare

to da ih vise puta treba ponoviti to ne vrijedi, neke su mnogo, al bas mnogo puta godisnje, neke sedmicno ponovljene, a neke i dnevno..

znaci to ne, samo me zanima kako ih izreci, napisati, saopstiti, sta im dodati itd. a da budu shvacene..
recin pravoj osobi koja te razume pa vidi rezultat
ako i tada izostane eee onda quqaj sve u 16 i moli boga da ti pomogne

Problem je u situaciji u kojoj nešto saopštavaš i osobi koja to treba da prihvati. Lako je kratkim rečenicama obavestiti onoga koga poznajemo i on poznaje nas, tako da će najverovatnije imati razumevanja i za jednu reč, ne samo rečenicu. Sa znanim ljudima imamo iskustva u očekivanjima.
Ali u ostalim prilikama kratke rečenice mogu biti manjak informacija i izazvati nesporazum zato što će druga strana domaštati ostatak ili želeti da sazna malo više.
Ako su sagovornici u lošim odnosima, tu ne vredi ni reč ni roman od signala.
Bilo bi lakše odgovoriti na temu da je malo jasnije o čemu se konkretno radi, ovako je previše uopšteno pitanje da bi se shvatilo gde je problem u komunikaciji.
😐

ako neko kaze:

Imam obaveza
Nije mi dobro
Nemam vremena
Zena domacica sam
Boli me
Pukla sam
Ne zivi mi se
Traumaticno djetinjstvo
Imam jako los zivot
Mnogi me trebaju
Posla preko glave
Na lijekovima sam
Namucena u zivotu
Nemam vremena za sebe
Izradjena ko magare

pa sve je 5+ msm u opisu i sadržajnosti, onda samo da uzmeš u obzir da bi neki retard da te cepa, a kobajgida te spašava od njih :rotf: posle ako mu se dobro pokažeš ili ima razvijenu imaginaciju, može da poželi i da te spašava od tebe same, na kraju ipak će odustati (:::: ne brini, isto ti se piše

Back