Sta nije i redu

Kosulje muske 45 din
Farmerke 30
Jakne 80
Pidzama 55
Suknja 30
Majca 25
Dukserica 25
Mantil 50
Plahta 25
Jastucnica 10
Navlaka za Jorgan mala 35
Navlaka za jorgan velika 65
Stoljnajak za 4 osobe 30
Stoljnajk za 6 osba 40
Stoljnajk za 8 osoba 55
De4cija roba 25
Telefon 0649909703
Dostava se placa 150 dinara
Нисам из Новог Сада и нисам заинтересована за ову врсту услуге, али сад размишљам као да размишљам о томе јер сам као пронашла рекламу у сандучету:
Сад сам израчунала да би мене то коштало око 4.000 месечно.
Не кажем да је много, али није ни мало.
Са платама мало изнад просека није да не могу то себи да приуштим,
али зашто бих... За те паре могу свагог месеца да приуштим нешто ново за породицу... Или гардеробу или за кућу или неки излет или једноставно да оставим са стране и да уштедим 500 евра за годину дана.
А здрава сам, права, пустим музику и то завршим брзо...
Уосталом... не мора баш све ни да се пегла...
Морала бих ипак на неким стварима да приштедим да бих ово себи приуштила...
Ма нееее, не треба ми ово.
И узимам следећи летак... ормарићи за купатило... хм... да видим...
водоинсталатер... нек остане, злу не требало...

Србија нема јаку економију па да буде у Бог зна каквој кризи...мени та прича о кризи смешна, али заиста...али добро...није тема криза већ пеглање.

Ја и даље тврдим да има људи који то себи могу да приуше...ево ја прва могу...е не само то, већ и да ми жена чисти кућу, пере прозоре...мислим, код мене није криза.

Khm, pa kako da ti kazem-nije smesna:confused: Mozda tebi jeste jer kazes da prva mozes sebi to da priustis-that's nice, ali, veruj mi-nije smesna:neutral:A Srbija jeste u krizi, ne tako kao one prezaduzene zemlje i to, ali...Firma u kojoj sam ja radila, i opet cu nadam se...radi nesto oko metalurgije, smorno, nista zanimljivo:), uglavnom poenta je u tome da je ta firma vezana za neke nase vece firme a te-dakle rade za firme napolju,kao sto je npr General motors, a koji je duboko zaglibio kao sto znamo.U kakvom su trenutno stanju sad ne znam, tako je bilo do pre par emseci.I onda iz toga sledi da je i ta velika firma u sranju, pa i ova mala u kojoj sam ja radila.Tako da sam ja trenutno na odmoru, zato sto nema posla, pa ni para :( Cim se stvari pokrenu nastavljamo.Tako da, verovatno nisi upucena, i jako mi je smesno kad ljudi kod nas pocnu tako da lupaju...a pogotovo se jezim kad politicari krenu da ubedjuju kako je sve kod nas cool:roll: po tom pitanju, kazem, bila, vid'la.Tako da nemoj biti tako ubedjena kad ne znas.

Khm, pa kako da ti kazem-nije smesna:confused: Mozda tebi jeste jer kazes da prva mozes sebi to da priustis-that's nice, ali, veruj mi-nije smesna:neutral:A Srbija jeste u krizi, ne tako kao one prezaduzene zemlje i to, ali...Firma u kojoj sam ja radila, i opet cu nadam se...radi nesto oko metalurgije, smorno, nista zanimljivo:), uglavnom poenta je u tome da je ta firma vezana za neke nase vece firme a te-dakle rade za firme napolju,kao sto je npr General motors, a koji je duboko zaglibio kao sto znamo.U kakvom su trenutno stanju sad ne znam, tako je bilo do pre par emseci.I onda iz toga sledi da je i ta velika firma u sranju, pa i ova mala u kojoj sam ja radila.Tako da sam ja trenutno na odmoru, zato sto nema posla, pa ni para :( Cim se stvari pokrenu nastavljamo.Tako da, verovatno nisi upucena, i jako mi je smesno kad ljudi kod nas pocnu tako da lupaju...a pogotovo se jezim kad politicari krenu da ubedjuju kako je sve kod nas cool:roll: po tom pitanju, kazem, bila, vid'la.Tako da nemoj biti tako ubedjena kad ne znas.

Jedna stvar povlači drugu. Baš sam na ovu temu raspravljala sa nekim rođakom koji me ubeđuje kako smo u krizi već decenijama i da ništa novo ne može da nas snađe. Baš ovakav primer kao tvoj pokazuje da ako neka firma propadne, propadaju i one koje tesno sarađuju sa njom i eto krize :(
Tuga:(

Nema veze sa temom, ali istina je živa.

Основни проблем Србије је то то нема привреду, ни на који начин се у држави не привређује, а зна се ко ствара профит.;)
Профит не стварају потрошачи, већ произвођачи.
У Србији нико ништа не производи.
Стравичан податак је тај да у Србији привређује само 600 хиљада радника. Преостали запослени су у потрошачкој категорији.
Значи, чим не правиш паре, већ их само трошиш, јасно је као бели дан да ћеш запасти у минус пре или касније, без обзира на то да ли је сека или није.
Наша држава живи од кредита које нам удели ммф.
А с обзиром на сека-у, ммф више нама пара за кредите и од тог момента наступа потрошња девизних резерви, приватници који не привређују дугују држави, а и мањим приватницима, држава не добија лову коју јој дугују приватници и као последицу имамо смањење плата у државном сектору, смањење броја запослених у државном сектору и пуцање малих приватника и отпуштање радника.
Е, зато је Србија у кризи, због лошег вођења политике, немања никаквог плана нити стратегије за овакве ситуације и на крају тек због сека-е.

Стандард је последњих девет година порастао само због узетих кредита, не због улагања у привреду. Сад нам се то обија у главу.

Али Боже мој, све док будемо имали од кога да зајмимо лову за плате, нећемо бити гладни. Али кад заврну славине светски фондови, биће баш као мрачних деведесетих.:lol:

Е, тад нећу имати ни ја паре за жену која ми пегла ствари.:)

Poslednja izmena:
Србија нема јаку економију па да буде у Бог зна каквој кризи...мени та прича о кризи смешна, али заиста...али добро...није тема криза већ пеглање.

Ја и даље тврдим да има људи који то себи могу да приуше...ево ја прва могу...е не само то, већ и да ми жена чисти кућу, пере прозоре...мислим, код мене није криза.
Drago mi je da ne osecas krizu, ali nije u redu reci da je prica o krizi smesna.

Drago mi je da ne osecas krizu, ali nije u redu reci da je prica o krizi smesna.
Не разумемо се.
Не кажем ја да нема кризе, већ ми је смешно повезивање кризе у Србији са светском економском кризом...јер би криза у Србију стигла и без сека-е.
Али то није тема.;)

Nije ni bitno da li je svetska ili lokalna, mnogi ljudi zaista tesko zive i za to im nisu krivi oni koji zive bolje od njih, ali cini mi se da nije u redu neciji veoma realan, objektivan problem nazivati smesnim.

Nisam se udubljivala ni u pricu o privredi ni o uzrocima i posledicama, jednostavno, akcenat mi je bio na tome da neko ima problem, konkretan ziv covek i konkretan problem.

Nije ni bitno da li je svetska ili lokalna, mnogi ljudi zaista tesko zive i za to im nisu krivi oni koji zive bolje od njih, ali cini mi se da nije u redu neciji veoma realan, objektivan problem nazivati smesnim.

Nisam se udubljivala ni u pricu o privredi ni o uzrocima i posledicama, jednostavno, akcenat mi je bio na tome da neko ima problem, konkretan ziv covek i konkretan problem.
Веруј ми ја одлично знам колико је народу тешко, с обзиром на моју струку која подразумева рад са људима и с обзиром на чињеницу да смрт/болест не бира између добростојећег и сиромашног.
И баш зато сам се брецнула на причу о томе како је народу сад тешко јер је криза.
Е па није тачно!
Овом народу је јако тешко деценијама уназад.
И зато се јежим на причу о некој ''сад'' кризи.
И зато називам причу о ''сад'' кризи смешном.

Јер човек који иоле има осећаја за друге и жеље да спозна како и други живе, неће тупити о кризи која је сад актуелна.

Биће као што је и до сад било. Онај ко је имао у протеклих 20 година, имаће и убудуће. Ништа се ту неће променити.

Веруј ми ја одлично знам колико је народу тешко, с обзиром на моју струку која подразумева рад са људима и с обзиром на чињеницу да смрт/болест не бира између добростојећег и сиромашног.
И баш зато сам се брецнула на причу о томе како је народу сад тешко јер је криза.
Е па није тачно!
Овом народу је јако тешко деценијама уназад.
И зато се јежим на причу о некој ''сад'' кризи.
И зато називам причу о ''сад'' кризи смешном.

Јер човек који иоле има осећаја за друге и жеље да спозна како и други живе, неће тупити о кризи која је сад актуелна.

Биће као што је и до сад било. Онај ко је имао у протеклих 20 година, имаће и убудуће. Ништа се ту неће променити.

To stoji, sad se samo izvlace na krizu...stagod se desava-j*bg kriza:confused: S tim se slazem, moj komentar je bio na ono da kod nas nema krize, zvucala si mi ono...krajnost.Mislim, citav svet u krizi samo mi nismo, uvek smo mi nesto izuzetak:lol:Nebeski narod i to:think: Pa sam zato dala konkretan primer da kod nas ipak ima krize, ne osporavajuci tvoju tvrdnju da je kod nas uvek neka vrsta krize :(

Sto se teme tice...pa ne znam, dati par hiljada za peglanje u ovoj situaciji kad ljudi masovno ostaju bez posla, smanjuju im se plate...A nije NS ruralna sredina, il kako vec...Mislim, mozda ti nije reklama najbolja, mada jesi rekla da si se izreklamirala zesce...eto, ja nisam cula za tebe, tj to usluzno peglanje, ko zna koliko takvih jos ima.

Možda nije loše reklamirati se u blizini banaka jer judi koji tamo rade ugl.moraju da nose košulje koje , jelte, moraju da budu uvek lepo ispeglane. A imaju i dobre plate, pa mislim da im ne bi teško palo nekom da plate da obavi umesto njih taj dosadni posao.:):D

Pre nekog vremena suprug i ja smo pokrenuli kampanju Servisa za peglanje u Novom Sadu
Cene su ispod minimuma podelili smo oko 11000 letaka mi licno od zgrade do zgrade platili oglase za mesec dana u svim novinama . Platili reklamu na radijo stanicama .
Imamo sve ,inace sam od ovoga posla zivela par godina u Zagrebu i nisam imala servis ,tamo sam bila Srpkinja koja je dosla kao povratnik posla bilo kao u prici isti sistem . Sta nije u redu u Novom Sadu da li je sredina previse ruralna da bi placala usluge ili sta vec .
Epilog cetri poziva i to je sve. Definitivno servis za peglanje nefunkcionise .
vecina ljudi kod nas nema para za takav aj da kazemo luksuz...ne znam koliko bi to izaslo mesecno,ali koliko god para da je u pitanju znam da bih ja licno uvek radije ustekala pare nego davala za peglanje pa ne znam koliko da imam i da sam u mogucnosti da priustim...ali moja logika je uvek bolje u moj nego u tudj dzep...mozda jednostavno niste delili u pravom delu novog sada?mozda je trebalo bolje da izaberete ciljnu grupu,bogatiji kvart,gde rade bolje placeni ljudi?i kontam ljudima vise znaci spremanje kuce i kompletna usluga koja ce ukljucivati peglanje,nego peglanje samo po sebi...

Ja i dalje mislim da ima onih kojima trebaju ovakve usluge. Nikad neću zaboraviti da su pre 10ak godina, u vreme bombardovanja, sankcija i ostalih s.r.anja, roditelji jedne koje drugarice plaćali nekoj ženi da im pegla. Ok, jesu oni imali prihode sa strane, ali kontam, da ako je moglo onda, što ne bi moglo i sad? :D

Back