Sta nas to navodi na samounistenje???

evolucija nas podseca da smo zivotinje stvorene prirodnom selekcijom,sa jasnim ciljem a to je razmnozavanje i samoodrzanje.jos niko nije presao niceovo uze (na kojem nema osvrtanja i zastajanja)izmedju zivotinje i 'natcoveka'.mi vise nismo priroda sama po sebi,vec priroda u susretu sa ljudskim pitanjima.ja tu dileme nikada nisam pravio,uvek sam imao odbojan osecaj prema onima sto bi hteli da preko noci sve promene.sta nas navodi na samounistenje?navodi nas to sto covek susrece sebe.ludilo se javlja kad covek ne savlada sva pravila igre,kako bi sebi ostavio prostora da ih prekrsi,sa posledicama pozitivnim po njega.depresija i te zayebancije nastaju onda kada covek izgubi volju da stvori nesto vredno
a ljubav je merilo svih tih vrednosti.jedino istinska ljubav baca senku na iluzornu dragocenost vremena i dopusta kontrolu nad umom a ne da um koristi nas,tu se nalazi raskrsce izmedju opstati i postati.

evolucija nas podseca da smo zivotinje stvorene prirodnom selekcijom,sa jasnim ciljem a to je razmnozavanje i samoodrzanje.jos niko nije presao niceovo uze (na kojem nema osvrtanja i zastajanja)izmedju zivotinje i 'natcoveka'.mi vise nismo priroda sama po sebi,vec priroda u susretu sa ljudskim pitanjima.ja tu dileme nikada nisam pravio,uvek sam imao odbojan osecaj prema onima sto bi hteli da preko noci sve promene.sta nas navodi na samounistenje?navodi nas to sto covek susrece sebe.ludilo se javlja kad covek ne savlada sva pravila igre,kako bi sebi ostavio prostora da ih prekrsi,sa posledicama pozitivnim po njega.depresija i te zayebancije nastaju onda kada covek izgubi volju da stvori nesto vredno
a ljubav je merilo svih tih vrednosti.jedino istinska ljubav baca senku na iluzornu dragocenost vremena i dopusta kontrolu nad umom a ne da um koristi nas,tu se nalazi raskrsce izmedju opstati i postati.

Dakle oces reci da mi vodimo jedan dosadan zivot?! Dakle mozda u tom smislu treba nesto menjati...

pa ume okolina da se pokaze kao jak elemenat unistavanja pojedinca

modifikovana prirodna selekcija. :mrgreen:

a sto se tice samounistenja ili jos uvek ne postoji svesnost o posledicama ili se ide po principu - nece mene. ovo vezano za pomenute poroke i psiho - fizicku zavisnost. a nekada je u pitanju i lenjost da se nesto promeni, jer to jos uvek ne smeta.

Dosta nas iam poroka svakakvih, psiho- fizicka zavisnost, manipulacija i ostalis samodestruktivnih stvari. Svesni smo sta radimo i kako al opet idemo ka tome da se tu i tamo upropastimo, na ovaj ili onaj nacin. Jel razlog situacija u zemlji, okolina, porodica ili sta???

а ти ли си онај што поверова у самоубиство у лавору воде...

Dosta nas iam poroka svakakvih, psiho- fizicka zavisnost, manipulacija i ostalis samodestruktivnih stvari. Svesni smo sta radimo i kako al opet idemo ka tome da se tu i tamo upropastimo, na ovaj ili onaj nacin. Jel razlog situacija u zemlji, okolina, porodica ili sta???

ja sam bombaš samoubica u većini stvari, fatalista na kvadrat... :sad2:
niko nije kriv, nego samo ja. ali stradaju i drugi, ponekad...

кривица ил заслуга, свако себи полаже рачун.
увек сам где је потребно.

i to je najteži deo svega toga... ne plašim se za sebe, ali me grize i peče i muči za druge... :(
zato uvek kažem kako stvari stoje... ali džaba, uvek ima onih koji veruju da će izbeći neizbežno.

i ja sam počela da verujem u poslednje vreme, što je pomalo čudno... možda sam pravilno motivisana, koj će ga znati, uglavnom bitno je da imam želju da to kanališem na neki drugi način.

p.s. valjda me ne podyebavaš... :(

Moglo bi se to posmatrati i sa stajališta prirodne selekcije..čovjek može otkloniti i liječiti fizičke fiziološke otklone nastale pod uticajem faktora sredine i genetičkih faktora..Čovjek će pokušati neutralisati kako posljedice tako i uzroke organske patologije ..ali zbog nemogućnosti da 'popravi' sve, greške se umnožavaju paralelno sa uspjesima ..želja da se izbjegne prirodna selekcija će dovesti do nagomilavanja potencijala za istu ..
Svakako da je političko-društveno okruženje najznačajniji globalni faktor spoljašnje sredine ..

Dakle oces reci da mi vodimo jedan dosadan zivot?! Dakle mozda u tom smislu treba nesto menjati...

treba ziveti jednostavno,optereceni smo raznim glupostima sa svih strana,zivot nije dosadan samo je covek previse umisljen od posledica koje vuce iz proslosti i nije u stanju da ih prevazidje."otkada postoje ljudi,covek se premalo radovao i samo je to,braco moja,nas praroditeljski greh"-nice.

Back