Сад још само да утврдимо- ко је радио то селектирање...
Pa hajde utvrdi...
Ja sam već detaljno obrazložio dinamiku negativne selekcije. Zna se čije je ovo dvrošte i ko je najveći galamdžija, gazda sa pištoljem koji pljuje dok priča. Od 1945 pa na ovamo vlada gotovo jedna te ista garnitura ljudi... prvo bio njegov deda, pa njegov otac, a sad je on. Gotovo svi aktuelni političari su iz komunjarskih familija ili udbaških familija. Oni dele karte, oni odlučuju.
Čak šta više i sama (komunistička) partija je samo 1990 promenila ime u "Socijalistička Partija Srbije" čuveni SPS eve ih i dan danas... u svakoj vladi mirođija. Oni su i nakon tobože pada komunizma u Srbiji odlučivali kad će da se formira vlada, ko će da bude u vladi, kome šta pripada... koja god od ovih poznatih partija bila na velikoj sceni SPS lupa pečat.
Ako se ti malo usprotiviš i one te vide kao "remetelja mira" ili kako su skoro govorili "uzurpatora" u dobrom slučaju kao taj uzurpator zaglaviš u privatnom zatvoru kako je on bio, ili na primer neko te tek tako izrešeta mitraljezom kao Olivera Ivanovića. A može i gore da nestaneš kao Cvijan pa dak ćak ni umrlice nema godinama. Samo ispariš. Zavisi kolika je tvoja uzurpatorska snaga.
Ko je izvršio tu selekciju na početku? Imeprija Sovjetskog saveza. Gde god je ušla sovjetska čizma tu ti je došao komunizam u Evropi. Smena moći i vlasti i bogatstva. Revolucija. Prethodni su rašćerani, rasuti po svetu, proglašeni izdajnicima... Prljavi kapitalisti jel.
Ne mora negativna selekcija da se posmatra samo na najvišem nivou države. Možemo da uzmemo jedan stambeni ulaz i kako izgledaju liftovi, zajedničke prostorije, podrum i pre koliko decenija je poslednji put očišćen, krov da li prokišnjava i koliko decenija već prokišnjava i ko je iz te zgrade upravnik ili možemo da uzmemo neku manju Opštinu u Srbiji pa da vidimo kakvi su to ljudi u Opštini npr u Ivanjici ili Lazarevcu pa ćeš videti od svih ljudi tamo najgori su na vrhu. A to nema veze ni sa Sovjetskim savezom niti sa bilo kakvom ideologijom ili stranom silom pa čak nema mnogo veze ni sa Beogradom.
Neka svako krene od svog kruga poznanika. Ko je ušao u politiku? Ja što znam u politiku su ulazili samo prevaranti i uglavnom nečasni ljudi koji su ušli sa motivom da se opare bez čak da to i skrivaju. Prvo ako može neke poslić da se dobije preko partije, ono podmladak partije... to filzofija iz vremena komunizma kad nisi ni mogao da budeš na nekoj višoj funkciji ako nisi tzv takojević i ako nemaš crvenu knjižicu.. sve to isti principi su ostali i danas... isti mentalitet.. e posle ako se malo progura u partiji, da ne kažem izlakta, što bi oni rekli samo ideš i gaziš, onda su i prevare i krađe veće pa dokle dogura. Ja ih znam neke lično. U životu ništa nisu radili samo su se laktali po koje kakvim partijama, menjali partije. Tu svako gleda kako da ukrade nešto od države. Šta ga boli uvo, državu finansira radnička klasa a ne on...