Sta mislite

ma nemoj? a srbadija kad ode tamo uklopi se.
Зато што су Срби културан и цивилизован народ, који поштује туђе.
То се за западњаке никако не може рећи; они свуда хоће да праве своју јазбину, као Арапи, Турци, азијати...

То се за западњаке никако не може рећи; они свуда хоће да праве своју јазбину, као Арапи, Турци, азијати...
Ne. Nego sto tamo moraju da se uklope u sistem.

A ko je Ukrajini oteo Krim,Donjeck,Luganjsk...???Zapad?Ili Rusi?

Nego ako bude situacija da Kosovo uredjuje USA, a Srbiju Rusija, kako ce izgledati zivot ovde?
Trusno i napeto? da se preko nas J?
Mozda se svi vratimo u Kosovo i Metohiju onda...tamo su nam koreni.

Не постоји држава на свету са либералнијим законима и уређењем. То што нам запад продаје приче о тобоже неким реформама је друга прича.
jel ti to o srbiji?

halo, a korupcija [srpski: kvarenje, pokvarenost]? kako ne shvatas da je napravljena hijerarhija korupcije, korumpira se mali covek da ne bi imao moralno pravo da proziva vladajucu elitu - to se smisljeno radi, celo drustvo nam je kriminalizovano, imamo stranacku izvrsnu, zakonodavnu i sudsku vlast [isto i u americi]

na zapadu imamo mentalnu korupciju preko medija [kako fejk njuz varaju narod] kojima se korumpira shvatanje prosecnog dzoa, a prosecni srbin samo pita: a gde je moj deo, mito, koliko?

problem je naucno-religijski [doba Sudija npr.], velika tema, da ne davim sada, samo sam dao svojih 5 centi na blic - umesto pitanja, kako i koliko, treba postaviti pitanje: zasto. [svrha], ali to ne moze svako da dokuci, da nije poenta u liberalizmu, kako si zapoceo repliku

Poslednja izmena:
ali to ne moze svako da dokuci, da nije poenta u liberalizmu, kako si zapoceo repliku

kako smo dosli do liberalizma?

"Life, Liberty and the pursuit of Happiness" is a well-known phrase in the United States Declaration of Independence.

upravo tako sto smo umesto religiozne definicije uzeli neodredjenu ideolosku, koju definisemo usput sa politickim razvojem [gej prajd da se dodvorimo zapadnoj politici, vucicevo maslo]
odlicna diskusija ovde:

What is the difference between having liberty and liberalism?

https://www.quora.com › What-is-the-difference-between-...
6 answers
Liberty (essentially freedom) is a concept which liberalism tries to provide. The essential exponent of liberalism is liberty, liberalism as an ideology ..

Poslednja izmena:
Postoje dve grupe ljudi koji zagovaraju da mi sami treba da uredimo sistem u nasoj zemlji. tj ne mi svi nego iskljuciva pojedina grupa ljudi.
1) oni koji kradu i kojima ovo odgovara (ovde ulaze i botovi)
2) oni koji su navicine i piju pricu o patriJotizmu (uglavnom prost svet)

u kojoj si ti grupi?
p.s vidim da ti je lokacija USA, cudno zaista

Kada bi lepo, onako stvarno lepo, zamolili neku ozbiljno uredjenu drzavu, npr neku skadinavsku, da nam pomogne da uredimo nas sistem u zemlji jel bi pristali na tako nesto?

Pa bilo je sličnih ideja ranije od strane aktuelnih političara. Na primer, nakon 5. oktobra dovedeni su mnogi uspešni Srbi iz Amerike i drugih zemalja, Evropskih i tako, profesori sa univerziteta islično, da budu savetnici menistrima i značajnim funkcjama.

Svi oni su vrlo brzo napustili posao savetnika sa izjavama da se njihovi saveti nisu nikada uzimali u obzir, da im se uvek obećavalo samo još ovo pa ćemo posle da radimo kako treba, kako sve što se radi je u intresu pojedinaca bez obzira na posledice po državu, i na kraju krajeva, nisu hteli da budu deo kriminala. Pokupili se ljudi i otišli, digli ruke jer nisu imali nikakvu moć odlučivanja. Dato im je da budu samo savetnici, ali ne i funkcioneri.

Srpski najevći problem je negativna selekcija. Nije da mi nemamo stručne ljude i znaje pa čak i sposobne ljude koji imaju volju i sposobnost da urede državu, problem je što oni nemaju moć. Njima nije dozvoljeno (od onih koji su već na pozicijama moći) da dođu do mogućnosti da urede državu. To bi bio najveći neuspeh aktuelne srpske lokalne elite koja drma na ovim prostorima već 30 godina i kojoj neuređenost daleko više odgovara nego uređenost u kojoj bi oni zaglavili na robiji.

Tako da njima između ostalog ne odgovara ni Evropska Unija, ne odgovara im nikakva uređenost, zakonska država, njima odgovara ovo upravo sada kako je. Da kako njima EU odgovara kao reklamni i promo materijal i ništa više od toga.

Negativna selekcija ide ruku pod ruku sa odlivom mozgova.
Najgori ljudi, najnesposobniji, sa najmanje obrazovanja, što bi rekli oni koji ne mogu da nađu posao idu u politiku. U politici ti završavaju samo najveći šljamovi. Jel znaš nekog uspešnog doktora, stomatologa ili inženjera da je u politici? A koliko ih ima sa plaćenim diplomama koji ne zna ni vazduhoplov da izgovori? A oni najuspešniji, gde su oni? Pa oni odlaze iz Srbije, proces koji traje više od 100 godina.

Politika je veoma prljav posao, ako je to uopšte neki posao. Tamo idu privredni kriminalci, lopovi, prevaranti, nečasni ljudi. Razne budale. Neće niko tamo da ide da prlja obraz, da se mladi sa raznim budalama i kriminalcima. Neće. Tamo idu smao oni koji obraza nemaju, tako da nemaju šta da isprljaju jer su i sami već prljavi. Politika je idealno mesto i magnet za razne prevarante i kriminalce. Ali tamo nema mesta za ostale.

Сад још само да утврдимо- ко је радио то селектирање... :roll:

Pa hajde utvrdi...

Ja sam već detaljno obrazložio dinamiku negativne selekcije. Zna se čije je ovo dvrošte i ko je najveći galamdžija, gazda sa pištoljem koji pljuje dok priča. Od 1945 pa na ovamo vlada gotovo jedna te ista garnitura ljudi... prvo bio njegov deda, pa njegov otac, a sad je on. Gotovo svi aktuelni političari su iz komunjarskih familija ili udbaških familija. Oni dele karte, oni odlučuju.

Čak šta više i sama (komunistička) partija je samo 1990 promenila ime u "Socijalistička Partija Srbije" čuveni SPS eve ih i dan danas... u svakoj vladi mirođija. Oni su i nakon tobože pada komunizma u Srbiji odlučivali kad će da se formira vlada, ko će da bude u vladi, kome šta pripada... koja god od ovih poznatih partija bila na velikoj sceni SPS lupa pečat.

Ako se ti malo usprotiviš i one te vide kao "remetelja mira" ili kako su skoro govorili "uzurpatora" u dobrom slučaju kao taj uzurpator zaglaviš u privatnom zatvoru kako je on bio, ili na primer neko te tek tako izrešeta mitraljezom kao Olivera Ivanovića. A može i gore da nestaneš kao Cvijan pa dak ćak ni umrlice nema godinama. Samo ispariš. Zavisi kolika je tvoja uzurpatorska snaga.

Ko je izvršio tu selekciju na početku? Imeprija Sovjetskog saveza. Gde god je ušla sovjetska čizma tu ti je došao komunizam u Evropi. Smena moći i vlasti i bogatstva. Revolucija. Prethodni su rašćerani, rasuti po svetu, proglašeni izdajnicima... Prljavi kapitalisti jel.

Ne mora negativna selekcija da se posmatra samo na najvišem nivou države. Možemo da uzmemo jedan stambeni ulaz i kako izgledaju liftovi, zajedničke prostorije, podrum i pre koliko decenija je poslednji put očišćen, krov da li prokišnjava i koliko decenija već prokišnjava i ko je iz te zgrade upravnik ili možemo da uzmemo neku manju Opštinu u Srbiji pa da vidimo kakvi su to ljudi u Opštini npr u Ivanjici ili Lazarevcu pa ćeš videti od svih ljudi tamo najgori su na vrhu. A to nema veze ni sa Sovjetskim savezom niti sa bilo kakvom ideologijom ili stranom silom pa čak nema mnogo veze ni sa Beogradom.

Neka svako krene od svog kruga poznanika. Ko je ušao u politiku? Ja što znam u politiku su ulazili samo prevaranti i uglavnom nečasni ljudi koji su ušli sa motivom da se opare bez čak da to i skrivaju. Prvo ako može neke poslić da se dobije preko partije, ono podmladak partije... to filzofija iz vremena komunizma kad nisi ni mogao da budeš na nekoj višoj funkciji ako nisi tzv takojević i ako nemaš crvenu knjižicu.. sve to isti principi su ostali i danas... isti mentalitet.. e posle ako se malo progura u partiji, da ne kažem izlakta, što bi oni rekli samo ideš i gaziš, onda su i prevare i krađe veće pa dokle dogura. Ja ih znam neke lično. U životu ništa nisu radili samo su se laktali po koje kakvim partijama, menjali partije. Tu svako gleda kako da ukrade nešto od države. Šta ga boli uvo, državu finansira radnička klasa a ne on...

Od 1945 pa na ovamo vlada gotovo jedna te ista garnitura ljudi.
Аха.. :lol:
Комунисти; знао сам...:roll:
Универзални изговор за неспособност било које друге "екипе", све цвећке и свеци именом и делом...
Да ли си се икад озбиљно замислио над том концепцијом?
Шта ту не ваља, шта није логично?

Back