Sta mislite o vezi sa deckom u kolicima?

Svatko tko se zgrozi kad zamisli sebe sa nekim u kolicima, neka se zapita kako bi se osjećao da ga jednog dana život stavi u kolica.

dzaba zamisljanje, postoje ljudi koji to jednostavno ne mogu
znas li koliki broj porodica ostavlja svoju decu koja od rodjenja imaju posebne potrebe u dom za takvu decu, jer ne mogu sa tim da zive normalno
i isto tako, koliki broj ljudi je zivot svoje porodice podredio takvoj deci jer im je nepojmljivo da ne zove u okviru porodice kojoj pripadaju

nista nije za osudu..jednostavno ne mozemo svi sve
fer je samo da to glasno kazemo
i u toj situaciji nije problem u invalidnoj osobi, vec je ostecenje kod osobe koja sa tim nije u stanju da se nosi

dzaba zamisljanje, postoje ljudi koji to jednostavno ne mogu
znas li koliki broj porodica ostavlja svoju decu koja od rodjenja imaju posebne potrebe u dom za takvu decu, jer ne mogu sa tim da zive normalno
i isto tako, koliki broj ljudi je zivot svoje porodice podredio takvoj deci jer im je nepojmljivo da ne zove u okviru porodice kojoj pripadaju

nista nije za osudu..jednostavno ne mozemo svi sve
fer je samo da to glasno kazemo
i u toj situaciji nije problem u invalidnoj osobi, vec je ostecenje kod osobe koja sa tim nije u stanju da se nosi

Slažem se, takve osobe imaju mnogo veći hendikep od onih u kolicima.
Nismo svi isti, ali ne volim bilo kakvo omalovažavanje invalidnih osoba. Oni su borci, osuđeni da se cijeli život bore sami sa sobom i predrasudama opterećenom okolinom.
Imam u susjedstvu primjer djevojke koja boluje od distrofije mišića i koju njeguje majka teško oboljela od kancera; jedna su drugoj utjeha i razlog da se bore za svaki novi dan.

ja na zivot gledam kao na jedan put koji svako od nas prelazi sa odrdjenim preprekama
neko ih dobije vise, neko manje
cesto taj koga zivot isamara sa izazovima bude sposobniji od onih koji su rodjeni sa zlatnom kasikom
neko se rodi kao invalid bez funkcije nogu, a neko bez funcije duse ili mozga

predivno objasnjenje :)

elem, moja jako dobra prijateljica je u kolicima i ima divnog momka :D

Nasalio bih se, ali ipak necu. :)

Sta znam, ako nekome to nije problem, ako se dvoje zaista vole, sto da ne. Ne znam samo mogu li imati dece (zaista nisam upucen u ovu tematiku), a to nekima moze biti problem.

Citao sam pre par meseci, par se spremao za vencanje, i sad devojkacko vece, devojke popile malo vise, mlada pala i zeznula kicmu i ostala u kolicima.
Njemu to nije bio problem i nastavili su sa vencanjem, mislim da je cak i napsila knjigu o tome.

Ja sam licno u kolicima,posle saobracajnog udesa :(
Retko ko hoce da prihvati takvu osobu a da budem realan i jeste kod nas sve mnogo komplikovanije i teze...
Sto se drustva tice,mnogi se povlace a ostaju samo vredni i iskreni prijatelji.
Sto se devojaka tice,to je lutrija upoznati neku koja bih bila sa tobom a da nemas previse novca ;)

Znas sta cu ti reci:iz svakog zla trebas biti majstor da izvuces i nesto dobro.Konkretno,u tvom slucaju,oni koji su ostali uz tebe su zaista pravi prijatelji,a devojka koja ce biti sa tobom ce te stvarno voleti.A pojavice se ona,to bez sumnje.
Niko nije ostao sam osim ako to nije zeleo,svako nadje svoj par.
Bar nikad neces biti okruzen laznim ljudima i prevarantima od zena,zato opusteno :) ))

Da sam ja u kolicima (pupu daleko bilo, evo, pomerila sam se sa mesta)
uvek bih se pitala,šta neki dečko koji mi je prišao hoće od mene i nikad ne bih verovala da su mu iskrene namere.

dal bih ja prišla deku koji je u kolicima? --Ne znam, stvarno. Vorovatno i bih, ako je dobar sagovornik i ako ima neka slična interesovanja, voli iste knjige i filmove...
A možda i ne bih...ne znam.

Back