Sta mislite o telepatiji?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Znate ono, kada idete ulicom i peva vam se neka pesma, ne mozete da je odagnate iz misli i tek cujete da neko prolazi i pevusi BAS TU pesmu?

Ili kada vam prilazi neko i vi pomislite: "Evo ide Pera!" a kada se priblizi - vidite da to nije Pera...

I onda hodate jos malo i ono STVARNO naidje Pera....

Nikada vam se to nije dogodilo? :per:

Ako nije - onda niste telepàtski tip!

amm...:think:
telepatija je u suštini "nevidljivi transport".. dakle pogrešno si nazvao ovu temu..

Delimično se slažem, ali samo delimično.

Pod telepatijom se može navesti primer deteta koji je na ekskurziji i razbolelo se, a majka sa drugog kraja države oseti da nešto nije u redu itd. Neko će to nazvati intuicijom, ali svi ti nazivi definišu manje-više istu pojavu i služe samo zato da zbune naše ionako prebukirane, egoistične i ratoborne umove :neutral:

Dakle, jeste "nevidljivi transport", ali čega? ... pa misli, emocija itd ... zapravo prenos bukvalno svega za šta su nam, pod "normalnim okolnostima" (pod navodnicima, jer se slažem sa Val da svi tu sposobnost imamo u sebi, samo treba raditi!), potrebna pomagala, da ih tako nazovem ... znači, pisma, telefoni, internet i naravno osoba od krvi i mesa koja će nam sve fino sažvakati i preneti usmeno, gestikulacijom i kako već :)

Kao odgovor na temu ... doživela i još uvek doživljavam :)

Pod telepatijom se može navesti primer deteta koji je na ekskurziji i razbolelo se, a majka sa drugog kraja države oseti da nešto nije u redu itd. Neko će to nazvati intuicijom, ali svi ti nazivi definišu manje-više istu pojavu i služe samo zato da zbune naše ionako prebukirane, egoistične i ratoborne umove

Vidiš, to da joj je dete bolesno majka pomišlja na svakih 5 minuta kada je dete na ekskurziji i ako se stvarno razboli onda ona kaže " Eto, osećala sam ja da nešto nije u redu" a ako sve bude u redu, što je i najčešće, onda nikom ništa :whistling:

Poslednja izmena:
Vidiš, to da joj je dete bolesno majka pomišlja na svakih 5 minuta kada je dete na ekskurziji i ako se stvarno razboli onda ona kaže " Eto, osećala sam ja da nešto nije u redu" a ako sve bude u redu, što je i najčešće, onda nikom ništa :whistling:

Je l' si ti to sam samcijat izmislio? ... stvarno?! :lol:

Kako god bilo, sad si promašio temu. Ne pričamo o opsesivnim i posesivnim, ili opsednutim majkama, mada verujem da ćeš o tome pronaći nešto na pdf Medicina ukoliko te ta tema toliko privlači, već pričamo o telepatiji ... ok? :mrgreen:

Meni se to stalno dešava.Recimo u školi kad neko odgovara(najčešće istoriju) i kad nastavnica tog pita koje godine je recimo bilo to i to,ja u sebi odgovaram i pomislim na neku sasvim pogrešnu godinu i taj koji odgovara kaže istu tu godinu,nekad se desi da kaže i tačan datum koji sam ja zamislio.E,ali to tako dođe sasvim slučajno,spontano.Kada ja hoću da taj kaže baš taj i taj datum ne uspe,apsolutno nikada na taj način nije uspelo.

Je l' si ti to sam samcijat izmislio? ... stvarno?! :lol:

Kako god bilo, sad si promašio temu. Ne pričamo o opsesivnim i posesivnim, ili opsednutim majkama, mada verujem da ćeš o tome pronaći nešto na pdf Medicina ukoliko te ta tema toliko privlači, već pričamo o telepatiji ... ok? :mrgreen:

Da, ja sam izmislio :mrgreen:
Majka nije opsednuta, nego je u prirodi roditelja da brinu o svojoj deci radi opstanka vrste, a ta briga je naručito izraženo kod sisara.
Što sam promašio temu ako kažem da se ne radi o telepatiji, i da tu nema ničeg "natprirodnog" ?
Ustvari sam pojam "natprirodno" je protivurečno jer sve što postoji je priroda tako da može da bude natpriodno samo ono što ne postoji, evo i ovo sam ja izmislio :mrgreen:

Majka nije opsednuta, nego je u prirodi roditelja da brinu o svojoj deci radi opstanka vrste, a ta briga je naručito izraženo kod sisara.
Što sam promašio temu ako kažem da se ne radi o telepatiji, i da tu nema ničeg "natprirodnog" ?
Ustvari sam pojam "natprirodno" je protivurečno jer sve što postoji je priroda tako da može da bude natpriodno samo ono što ne postoji, evo i ovo sam ja izmislio :mrgreen:

A šta ćemo sa ostalim situacijama, gde osobe koje imaju tu telepatsku povezanost, da se tako izrazim, nisu u krvnom strodstvu... gde ne pije vodu priča o sisarima?

Nek' si ti to meni naglasio preko nekoliko puta ... Tvoja mašta čini svašta :lol:

Smatram da tema pripada ovom pdf-u, jer da je drugačije, komunicirali bismo sada telepatski, a ne bi se mučili tipkanjem i spamom :mrgreen:

A šta ćemo sa ostalim situacijama, gde osobe koje imaju tu telepatsku povezanost, da se tako izrazim, nisu u krvnom strodstvu... gde ne pije vodu priča o sisarima?

Aj daj mi jedan relevantan primer..
Ljudi nažalost nemaju to mogućnost ali recimo kitovi koji su sisari su je razvili, mogu na komuniciraju i kada su stotinama kilometara daleko.

Aj daj mi jedan relevantan primer..
Ljudi nažalost nemaju to mogućnost ali recimo kitovi koji su sisari su je razvili, mogu na komuniciraju i kada su stotinama kilometara daleko.

Šta znači relevantan?
Nije mi poznato da su se na ovim prostorima ozbiljno radila istraživanja što se toga tiče, tako da nemam neki "relevantan" podatak.
Ali mi je poznato bogato iskustvo ljudi.. do te mere bogato da se to svakako ne može pripisati slučajnostima.
Samo, to su ozbiljni ljudi, sigurno neće gubiti vreme da dokazuju nešto što i onako ne potpada pod okvire onoga što se danas naziva "naukom".

Verujem u telepatiju,kolektivno nesvesno,kako god... Svakodnevno mi se desava da mislim na nekog i ta osoba mi u tom trenutku posalje poruku ili me nazove.
Juce sam slusala jednu pesmu,i ukljucim tv a ono na VH1 ide bas ta pesma. Nije to bila Gaga,Beyonce i ono sto se vrti svakih pet minuta vec jedna stara iz osamdesetih koja se ne cuje bas cesto.

Verujem u telepatiju,kolektivno nesvesno,kako god... Svakodnevno mi se desava da mislim na nekog i ta osoba mi u tom trenutku posalje poruku ili me nazove.
Juce sam slusala jednu pesmu,i ukljucim tv a ono na VH1 ide bas ta pesma. Nije to bila Gaga,Beyonce i ono sto se vrti svakih pet minuta vec jedna stara iz osamdesetih koja se ne cuje bas cesto.

A na koliko njih pomislis a da ti ne posalju poruku ? Na koliko pesme pomisliš a da ih ne puste ?
Slučajnost, samo slučajnost!

Šta znači relevantan?
Nije mi poznato da su se na ovim prostorima ozbiljno radila istraživanja što se toga tiče, tako da nemam neki "relevantan" podatak.
Ali mi je poznato bogato iskustvo ljudi.. do te mere bogato da se to svakako ne može pripisati slučajnostima.
Samo, to su ozbiljni ljudi, sigurno neće gubiti vreme da dokazuju nešto što i onako ne potpada pod okvire onoga što se danas naziva "naukom".

Pa vidiš i Vuka Brankovića su nazvali izdajnikom, iako istorijske činjenice to ne pokazuju. Jendostavno, u našoj je prirodi da mnogo pričamo i da malo preuveličavamo :mrgreen:

A na koliko njih pomislis a da ti ne posalju poruku ? Na koliko pesme pomisliš a da ih ne puste ?

Pa vidiš i Vuka Brankovića su nazvali izdajnikom, iako istorijske činjenice to ne pokazuju. Jendostavno, u našoj je prirodi da mnogo pričamo i da malo preuveličavamo :mrgreen:
Jeste to u našoj prirodi, tj svako od nas je malo sklon da navrne Vodu na svoju vodenicu.
Samo, razlog zašto su inače, veoma brojni slučajevi nadčulnog prenosa misli i osećaja, sporadični i teško dokazivi ne bi bilo ispravno tražiti u činjenici da svi mi volimo lovačke priče. Valjalo bi se zapitati ko ili šta to uopšte može tako da komunicira ispod JA

Verujem da ništa nije slučajnost i verujem da se oni koji tvrde suprotno plaše (čega god, je li :lol:) ... U svakom slučaju, poricanje ti neće pomoći da savladaš taj strah, naprotiv.

Verujem da ništa nije slučajnost i verujem da se oni koji tvrde suprotno plaše (čega god, je li :lol:) ... U svakom slučaju, poricanje ti neće pomoći da savladaš taj strah, naprotiv.

Što se tiče slučajnosti, sve se dešava iz svog uzroka i neophodnosti.
Pa možeš samo da veruješ kao što to i sama kažeš da tu ima nečeg čega se ja plašim (kao što možeš da veruješ u leteće irvase) ali radi se zapravo o čistoj verovatnoći da se od 1000 osoba na koje pomisliš jedna seti da ti pošalje poruku..

Back