Šta mislite o slovencima jel su zaista neka NADRASA?

Pozdrav
Pitanje teme je šta mislite o slovencima?
Jel su zaista neka nadrasa na svijetu i slični sa svojoj zemljom onoj Galiji iz Aterix i Obelix gde upsrkost malom broju još uvijek postoje na velikom zemljevidu svijeta?
Slovenci kao malen narod se odnose na ono što je najviše vrijedno jer toga je uvjek malo ili najmanje.

;)
Zezas? 😅😅😅
Pa nikad nisu ratovali, narocito ne protiv jacih, pa da nastradaju.

Pozdrav
Pitanje teme je šta mislite o slovencima?
Jel su zaista neka nadrasa na svijetu i slični sa svojoj zemljom onoj Galiji iz Aterix i Obelix gde upsrkost malom broju još uvijek postoje na velikom zemljevidu svijeta?
Slovenci kao malen narod se odnose na ono što je najviše vrijedno jer toga je uvjek malo ili najmanje.

;)
Dovoljno je to napisati da recimo komšije kuća do kuće izmedju ograda od 2 metra,narod koji je ljubomoran,zavidan,nas sa balkana zovu ćefuri ili južnjaci,zapravo svi koji smo na ić..

Dovoljno je to napisati da recimo komšije kuća do kuće izmedju ograda od 2 metra,narod koji je ljubomoran,zavidan,nas sa balkana zovu ćefuri ili južnjaci,zapravo svi koji smo na ić..
Pa nije istina oko ćefura i tako. To je ljubkovalno ime za one koji su došli. Ako ne bi bilo tako onda ne bi dolazili. Ja ako idem van samo u našem selu imam bosanaca, srba, albanaca, hrvata. Ako bi bilo nešto loše onda ih ne bi bilo ja mislim.
Pa recite koliko slovenaca ima u Srbiji ili uopšte na južnom balkanu. Ne mnogo.
Takođe kod nas se može ćut jugo muzika a sad recite koliko ako idete van čujete nekde u vašim krajima slovenačku muziku?

onoj Galiji iz Aterix i Obelix gde upsrkost malom broju još uvijek postoje na velikom zemljevidu svijeta

:lol:

serbgauls.jpg

Pa nije istina oko ćefura i tako. To je ljubkovalno ime za one koji su došli. Ako ne bi bilo tako onda ne bi dolazili. Ja ako idem van samo u našem selu imam bosanaca, srba, albanaca, hrvata. Ako bi bilo nešto loše onda ih ne bi bilo ja mislim.
Pa recite koliko slovenaca ima u Srbiji ili uopšte na južnom balkanu. Ne mnogo.
Takođe kod nas se može ćut jugo muzika a sad recite koliko ako idete van čujete nekde u vašim krajima slovenačku muziku?
Slovenacku narodnu muziku ne bi slusala ni na sahrani i one ansable..itakako je istina Slovenci jako mrze narod sa juga,zato govore jugovići itd..

Slovenacku narodnu muziku ne bi slusala ni na sahrani i one ansable..itakako je istina Slovenci jako mrze narod sa juga,zato govore jugovići itd..
Kako to?
Kad sam bio klinac neka moja ako ne i prva ljubav (ali nije htele bit moja :( ) bila je srpkinja ali živela u Sloveniji.
Ako smo malo iskreni i ne samo zabavni ovde u toj temi onda možem da kažem oko toga nešto.
To je, da najviše slovencima ide kroz godine na ŽIVAC, da iako ljudi sa balkana žive ovde mnogo godina oni se ne potrude govoriti slovenski jezik. Ne svi ali mnogo je takvih.
Jer slovenci smo takvi, da nama je u zadovoljstvo , da kad netko dođe iz tujih zemalja, da mu ugodimo i ako znamo pričamo sa njim u njegovom jeziku zato, da se on ne muči. A ako vidimo, da bi bilo nekada ok ako bi i on sad nešto po slovenski a on to ne radi e to nama ne odgovora.
Takođe se riječ čefuri ne odnosi na sve sa ič ili sa balkana nego je došla riječ čefuri i naslanja se na one, koji su bili sa balkana i u grupama su tražili po sloveniji nasilje.
Bosanci su se uvjek kako sam ja čuo imali za neke gradbenike pa i one koji kradu. Šiptari za budale koji vrlo brzo mogu koga da zakolju.
Ali ISTINA je da između svih naroda ima tako budale kao i dobrih ljudi. Jer to govorim iz LASTNOG izkustva.
Od svih naroda sa balkana imao sam sreču da vidim i sretnem i imam neki prijatan odnos. Pa i LOŠ.
Slovenačka narodna muzika ima svoj stil, tako je nema šta. Ali tamo gde dođe napravi žurku.

Back