Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Imam njihovu karticu. Stigla mi direktno iz Švabije u printanom formatu. Šašave švabe, ceo svet se digitalizovao oni još u srednjem veku po nekim stvarima i stavovima....
Meni je izraz "listati" više izraz za novine, za knjihu, za nešto u papirnoj formi....
Za novi digitalni svet mi odgovaraju novi "strani" pojmovi....
Često ih je teško ili nemoguče prevesti na srpski, ili bi jedna reč menjala 7-8 naših reči (recimo "po difoltu" objasni lako na srpskom šta znači, a da bude precizno objašnjeno)
A sad me podseti na jednu bivšu forumašicu koja je valjda mislila da će da deluje pametna (ne znajući da najpametniji ljudi koriste što jednostavnije izražavanje) koja je recimo pisala što više stranih reči a što manje srpskih, potpuno bez potrebe.
(Mineralni depozid najbolje otklanja ecid - to može da se kaže da se kamenac najbolje otklanja kiselinom; ili umesto da jede, napiše da se "fiduje"...ne znam da li je takve osobe sramota što su ex YU, pa su negde u oblacima, ili ko zna koji su razlozi, uglavnom postoji razlika između fakulteta koji je nabuban napamet pa ga ima, inteligencija nije papagajsko ponavljanje već sposobnost povezivanja stvari.)