Šta mislite o nekadašnjim ORA /omladinskim radnim akcijama /

tito-d.gif

Dusan Prelevic

MI SMO PONOS DRUGA TITA
(D. Prelevic)

Uradili smo mnogo, mozemo jos vise,
Omladina nasa, kao jedan dise.
Ugradicemo ljubav, u sva nasa dela,
Ponosi se nama domovina cela.

Samac, Sarajevo, Morava i Sava,
Proculo se svijetom, to je nasa slava.
Recicemo sutra svakom ko nas pita,
Mi smo ponos naseg druga Tita.

Uradili smo mnogo, mozemo jos vise,
Omladina nasa, kao jedan dise.
Ugradicemo ljubav, u sva nasa dela,
Nama se ponosi domovina cela.

Naseg Tita.

:orkestar:

tito-d.gif

Ne mislim nista o ORA.Ni onda ni sada.To su bili obicni javni radovi uz koriscenje besplatne radne snage.Pitanje je da li su ondasnji politicari, komesari, i sl. slali svoju djecicu na ORA?

Da...jesu .:)

I što reče Dalibor , to su bila divna druženja sa svim mladim ljudima iz cele Yugoslavije kada se nisu prebrojavala krvna zrnca i nije bilo bitno ko se kako zove...da ne napominjem ideale i nadu u bolje sutra koja ih je sve povezivala.:ok:

Ne mislim nista o ORA.Ni onda ni sada.To su bili obicni javni radovi uz koriscenje besplatne radne snage.Pitanje je da li su ondasnji politicari, komesari, i sl. slali svoju djecicu na ORA?

Nisu ih slali. isli su sami, nije bilo prisile.

Tada je bilo tako, omladina je gradila svima, tako su i Nemci radili da se dignu iz pepela, ne zato sto su morali, vec sto su hteli da sagrade zemlju u kojoj zive, da pomognu, jer ko ce ako ne oni? Sebi su gradili, nikom drugom. Svojoj zemlji, svom narodu.

Danas je drugacija prica, nikom ne pada na pamet da cisti rusevine jer ih za to niko ne placa, ali zato ce da plati ulaznicu za utakmicu i posle nje da demolira sve na sta naidje.

Tada je bilo tako, omladina je gradila svima, tako su i Nemci radili da se dignu iz pepela, ne zato sto su morali, vec sto su hteli da sagrade zemlju u kojoj zive, da pomognu, jer ko ce ako ne oni? Sebi su gradili, nikom drugom. Svojoj zemlji, svom narodu.

Danas je drugacija prica, nikom ne pada na pamet da cisti rusevine jer ih za to niko ne placa, ali zato ce da plati ulaznicu za utakmicu i posle nje da demolira sve na sta naidje.

Potpuna istina-zalosno ali je tako.

:ok: Eto...sve rečeno:klap:

Možda ovi skeptici i shvate to jednom...mada sumnjam...takav im je mentalni sklop.:neutral:

mozda je to nekad moglo da l su ljudi bili idealisti ili glupi ili i jedno i drugo
ali these days niko nije lud da radi za dzabe

kad bi me pozvali ili ocekivali da odem na tako nesto
reko bi im da odmore..

Pa to je tvoja zemlja sokole, i veruj mi, niko drugi se nece sekirat i glavu razbijat zasto ne zelis da je gradis.

Ti zivis u njoj.

Pazi...
da ovi novi znaju da nagrade bar nekom znackom ili zahvalnicom bila bi druga prica.
Danas nema ni hvala, ni novca ... cak ne tapsu ni po ramenu vise

Ako im je stalo do znackica i zahvalnica nek se vucaraju po raznim sastancima i proslavama svakakvih stranaka, hvala Bogu imamo ih i previse.

Nema vise Juge i vremena kad su moral i karakter nesto znacili ljudima, vremena su se promenila, treba se prilagoditi, treba graditi za svoju okolinu, za svoju decu jer ce i ona sutra ziveti tu.

Zar za to da se neko zahvaljuje? Pa ko?

Ako im je stalo do znackica i zahvalnica nek se vucaraju po raznim sastancima i proslavama svakakvih stranaka, hvala Bogu imamo ih i previse.

Nema vise Juge i vremena kad su moral i karakter nesto znacili ljudima, vremena su se promenila, treba se prilagoditi, treba graditi za svoju okolinu, za svoju decu jer ce i ona sutra ziveti tu.

Zar za to da se neko zahvaljuje? Pa ko?

es..isao na koju..ORA-u...

pazi stvarno..zanima me tko je sve tu s foruma ..bio na tim..Omladinskim Radnim Akcijama..zanima me jedna info. iz prve ruke...
Ja sam" rusio " bratstvo i jedinstvo nasih naroda i narodnosti (ne kao bridadir) na jednoj Omladinskoj Radnoj Akciji 1980. godine. Cak sam bio i priveden u miliciju, ostalom kao i neki moju drugari.
Svjedoci su mi Adolf Dado Topic, Janez Boncina, Tihomir Pop Asanovic i jos neki .

..a jes se naradi...:rotf: :cepanje:

Nisam lega.... malo sam muvao mlade i lijepe brigadirke. Pa ovi borci bili ljubomorni.
I tako ... jednu noc frka, tuca. Malo dobijemo batina krampovima i lopatama (kao oni sto se lijece od droge) medjutim sjutra... :hahaha: sjutra je slijedio revans na "neutralnom terenu". Dado Topic (tvoj sugradjanin) Janez, Pop Asanovic i ekipa otisla da se malo brcka i popije koju, kad dolazi moja ekipa. Mislim ludilo... haos. Masovna tuca. Oko 50 sa jedne i 50 i vise sa druge strane. I pazi ukljucuju se Janez i Topic i Pop...:lol:
Navece - hapsenje :dash:

Nisam lega.... malo sam muvao mlade i lijepe brigadirke. Pa ovi borci bili ljubomorni.
I tako ... jednu noc frka, tuca. Malo dobijemo batina krampovima i lopatama (kao oni sto se lijece od droge) medjutim sjutra... :hahaha: sjutra je slijedio revans na "neutralnom terenu". Dado Topic (tvoj sugradjanin) Janez, Pop Asanovic i ekipa otisla da se malo brcka i popije koju, kad dolazi moja ekipa. Mislim ludilo... haos. Masovna tuca. Oko 50 sa jedne i 50 i vise sa druge strane. I pazi ukljucuju se Janez i Topic i Pop...:lol:
Navece - hapsenje :dash:

..auuuuuuuuu...
...pricali su da je po tim sobama..bilo sve u "16"...:hahaha:..:hahaha:..es da je sada organizirati...takvu radnu akciju....:klap::klap:...:hahaha: :hahaha:

Back