sta mislite o mojim slikama?

• Začetnik teme Začetnik teme zoricart
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
slikar pocetnik:
ne mogu da verujem!

bolje slike nisam video u zivotu! odusevljen sam!

hvala ti sto si nam omogucila da ih vidimo!

sve najbolje! :!:

hvala!!!
:lol:
uskoro ce biti postavljene i neke nove slike na sajt pa cu vas obavestiti.. :wink:
nazalost, nisam uspela da odgovoram na sve komentare do sada ali evo me opet i hvala vam svima i na pohvalama i na kritikama, sve to uvek dobro dodje! :wink:

ako te stalno hvale mogu da te iskvare,meni najvise pomognu realne kritike ma da mi u prvi mah ne gode nimalo,posle takve kritike imam bolji uvid u svoje greske i odmah bolje slikam.trenutno nemam vremena da ti ukazem na greske...pisacu ti kasnije,zdravo...

albiart:
ako te stalno hvale mogu da te iskvare,meni najvise pomognu realne kritike ma da mi u prvi mah ne gode nimalo,posle takve kritike imam bolji uvid u svoje greske i odmah bolje slikam.trenutno nemam vremena da ti ukazem na greske...pisacu ti kasnije,zdravo...

da, da,.... realne kritike mogu jako lepo da pomognu ali komentari tipa:
"zasto ne bi crtala malo stripove ili ilustrovala knjige za djecu mani se onoga sto ti ne ide...." su veoma besmisleni! :evil:

Mogu samo da ti kazem da sam uzivala posmatrajuci tvoje radove. I sama slikam i cini mi se veoma slicno se izrazavamo. Nadrealizam, da to treba znati posmatrati, u tome i jeste umjetnost kako stvaraoca tako i posmatraca. Zato ne dozivljavaj licno ni one koji se ne razumiju u ovu vrstu izrazavanja, mada po meni realno slikarstvo je glupo jer se gubi puno truda, usavrsava tehnika a ipak foto-aparat je za te stvari neprevazidjen... umjetnost je nesto drugo, nesto sto se iskreno iznese a samo rijetki prepozna i ponese... zato Zorice slikaj za one koji znaju ... zapravo slikaj za sebe iz svoje duse i uzivaj, umjetnost je rijedak dar Bogova... ako procitas ove redove i zelis da razmijenimo misljenja, tehnike i ideje, javi se na EMail nadrealna@yahoo.com. Srdacno

hm...draga klea,fotoaperat cudna mi cuda,svaki portret,figura,cak i pejzaz starih majstora "realista"toliko poruka u sebi nosi,da se knjige mogu napisati,samo treba znati gledati...takodje i nadrealizam,apstrakcija i sve sto kreativan covjek stvara...pod uslovom da nije prikrivena naiva...pozdrav sestre samo vi farbajte... :twisted:

e albiarte,hvala ti sto me pominjes i na drugim topicima i jako mi je drago da su ti moje slike ostale upecatljive i sto nikako da ih zaboravis.... to i jeste poenta... da se slike pamte i da izazivaju emocije (kakve god one bile).
cak i oni koji se ne razumeju u umetnost su jako cesto dobri kriticari ali samo onda kada su iskreni i kada govore o tome sta je to sto njihovim ocima smeta ili ih odusevljava u posmatranju nekog umetnickog dela. ali, na zalost, tu su i oni koji se ne razumeju u umetnost i nemaju osecaj za nju ali ipak pokusavaju da nesto pronadju, da kazu ono sto su negde nekada procitali ali nisu shvatili sta, pa se trude da to nekako ponove ali ne ide, nikako ne ide...
znas, i corava koka trazi zrno kukuruza...zna da je tu negde ali ga ne vidi, ne oseca ga... ali se trudi... i ti se trudi.... mozda nekada negde pronadjes nesto (npr. dobru kombinaciju narandzasto-plavog :lol: ), nikada se ne zna...
[/i]

ovako izgledaju postovi konfuzne licnosti :lol: (napomena: oba posta se nalaze u ovom topicu!) :

albiart:
samo naprijed zorice,brusi svoj rad, uvijek moze bolje.ja sam tek poslije"slikareve"kritike na ovom forumu poceo uvidjati u potpunosti svoje greske,zato je iskrena kritika mnogo bolja od pohvala.crtezi mi se bas svidjaju,uzgred pitaj brata za redizajn mog sajta,moze li za jednu sliku ili samo za novac.pozdrav mile albijanic.

albiart:
zasto ne bi crtala malo stripove ili ilustrovala knjige za djecu mani se onoga sto ti ne ide.....

hm... podvojena licnost? ili dve posebne licnosti, sa istim nickom? :D

ZoNi:
ovako izgledaju postovi konfuzne licnosti :lol: (napomena: oba posta se nalaze u ovom topicu!) :

albiart:
samo naprijed zorice,brusi svoj rad, uvijek moze bolje.ja sam tek poslije"slikareve"kritike na ovom forumu poceo uvidjati u potpunosti svoje greske,zato je iskrena kritika mnogo bolja od pohvala.crtezi mi se bas svidjaju,uzgred pitaj brata za redizajn mog sajta,moze li za jednu sliku ili samo za novac.pozdrav mile albijanic.

albiart:
zasto ne bi crtala malo stripove ili ilustrovala knjige za djecu mani se onoga sto ti ne ide.....

hm... podvojena licnost? ili dve posebne licnosti, sa istim nickom? :D

hi, hi,... i podvojena licnost i neizgradjeni stav o umetnosti i ... ma, mozda ce nam i on sam reci vec sta je u pitanju... naravno, ako nije rec o dve osobe sa istim nickom!!!

Ne vidim ovoliki razlog za diskusiju tipa da su slike dobre ili ne...stvar ukusa, poznavanja umetnosti, filozofije zivota i slicno, a jos manje vidim razlog same umetnice da se posle par dobrih komentara o njenim slikama ( koje su dobre, ali slike takvog tipa su vec vidjene - moje misljenje )prepucava preko foruma sa onima koji misle da njene slike nisu nesto narocito... Ako zeli samo hvalospeve neka kaze ali pravi umetnik bi vise trebao zeleti lose komentare nego hvale i odusevljenja...jer pravi umetnik treba da zivi u uverenju da uvek ima nesto jos da kaze a ne da umisli da je dotakao vrh apsolutizma....A sto se tice predloga za crtanje stripova, ne mislim da je to zla namera , mozda gresim,,,,pozdrav

tilda:
ne bi trebao potcjenjivati strip i knjige za djecu.
zloba izvire iz tvojih komentara.

:shock:
po cemu si uopste shvatio da ja potcenjujem strip i ilustraciju??? tu jako gresis! i sama radim ilustracije i ne potcenjujem ih uopste (ni ilustracije ni ilustratore) ali mi je jako cudan bio komentar albiarta da se manem slikanja i crtanja i da se "bacim" na ilustrovanje knjiga i stripova... e to je vec potcenjivanje ilustrovanja s njegove strane! svako ko se razume iole u ilustrovanje zna da je za tako nesto potreban dobar crtez jer to u vecini slucajeva i jeste crtez... ja sam iz toga zakljucila da on pocenjuje ilustraciju i da on misli da svako ko po njegovom misljenju ne zna da slika i crta nego samo bezuspesno skraba, treba da otpocne sa ilustracijom jer to svakome ide...

uostalom,o kakvoj ti zlobi uopste govoris??? :roll:

ZoricArt:
tilda:
ne bi trebao potcjenjivati strip i knjige za djecu.
zloba izvire iz tvojih komentara.

:shock:
po cemu si uopste shvatio da ja potcenjujem strip i ilustraciju??? tu jako gresis! i sama radim ilustracije i ne potcenjujem ih uopste (ni ilustracije ni ilustratore) ali mi je jako cudan bio komentar albiarta da se manem slikanja i crtanja i da se "bacim" na ilustrovanje knjiga i stripova... e to je vec potcenjivanje ilustrovanja s njegove strane! svako ko se razume iole u ilustrovanje zna da je za tako nesto potreban dobar crtez jer to u vecini slucajeva i jeste crtez... ja sam iz toga zakljucila da on pocenjuje ilustraciju i da on misli da svako ko po njegovom misljenju ne zna da slika i crta nego samo bezuspesno skraba, treba da otpocne sa ilustracijom jer to svakome ide...

uostalom,o kakvoj ti zlobi uopste govoris??? :roll:
Zorice mislim da ovaj komentar nije bio upucen tebi vec albiartu, sto u naslovu ovog tildinog topica i stoji - pogledaj gore sta pise malim slovima :wink:

ZoricArt:
milenko:
nesto sa tobom nije uredu, sta citas od knjiga. Sve to sto radis je prilicno morbidno . Kakav je tvoj problem? kome to treba?Gde da zakacim tvoju sliku?
nemam nekih posebnih problema. nisu sve slike za kacenje u svaciju sobu. van soba postoje galerije i muzeji i ustanove slicne tome... raspitaj se. slika nije i ne treba da bude samo dekoracija zida nekoga ko ne zna sta bi jos mogao da "uklopi" sa svojim namestajem pa koristi slike umesto postera...
umetnost i njene poruke su malo dublje nego sto izgleda ti mislis... ako uopste mislis o tome...
grozno je sto se sa toiko nipodastavanja i ironije obracas onome ko nije izrazio pozitivne kritike na tvoju umetnost. odakle ti tolika navala samopouzdanja? uostalom, mozda su radovi "ulepsavani" u photoshopu, mala prevara nije na odmet kada si toliko iskompleksirana... sve u cilju hibridnog rasta ega... kiss...

nisu pozitivne... (najezim se) asociraju me na glad u svetu, hirosima vs nagasaki, simpsonovi, kako to vanzemaljci rade... ovo ostalo je vec vidjeno,
ko da citam politiku umesto politikin zabavnik...
ako nemas inspiraciju nemoj da slikas, gubis vreme
(NA IZLOZBAMA OBAVEZNO STAVI PO JEDNU KOFU ISPOD SVAKE SLIKE)

Bas mi se dopada. Ne obaziri se na Milenka on nema pojma. Verovatno mu kod kuce vise slike sa bombonjera. Gledajuci tvoje slike, malo me u nekim segmentima ali samo malo podsecaju na Escher-a. Nadam se da ti je to kompliment. Samo nastavi. :D

Pandemonium:
nisu pozitivne... (najezim se) asociraju me na glad u svetu, hirosima vs nagasaki, simpsonovi, kako to vanzemaljci rade...

nisu pozitivne, naravno. ni tema im nije pozitivna, tuzna je tema, krajnje depresivna i unistavajuca, pa su i figure u slikama takve. ali, drago mi je sto si ti to vec primetio bez objasnjenja...
naravno, nije u svim mojim radovima ta tema obradjivana, sto se, nadam se,i primecuje :roll:

Marraya:
Bas mi se dopada. Ne obaziri se na Milenka on nema pojma. Verovatno mu kod kuce vise slike sa bombonjera. Gledajuci tvoje slike, malo me u nekim segmentima ali samo malo podsecaju na Escher-a. Nadam se da ti je to kompliment. Samo nastavi. :D

veoma mi je interesantan escherov pristup geometriji i perspektivi ali nikada mi on nije bio uzor. vec sam jednom cula slican komentar o mojim radovima...da podsecaju pomalo na neke escherove crteze. hm, moracu malo dublje o tome da razmislim, mozda i sama otkrijem tu slicnost.:wink:
pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back