Sta mislite o forumasima koji JURE REPUTACIJU???

Opusti se, sa tri meseca na forumu si daleko od gustera... Jos malo pa iguana... :lol:

Tesko je traziti takvu paralelu izmedju real i virtuelnog zivota... Ako krenemo tom logikom, mozemo svasta da zakljucimo... Kakvi su u rl oni koji stalno kukumavcu po forumu, stalno im nesto smeta... Kakvi su u rl ljudi koji dodju na forum da ispravljaju krive drine... Valjda dodjes na mesto koje ti se svidja i gde ti odgovara da provodis vreme, a ne dodjes tamo gde ti sve smeta i onda kukas kako ti se ne svidja... Internet je ogromno selo, tako da svako moze da izabere mehanu po izboru... Ako krenemo tom logikom, sta mozemo da zakljucimo o ljudima koji imaju ogroman broj postova... Kakav je njihov rl kad sve svreme vise na internetu... Kakvi su to ljudi, kakvi su to roditelji, partneri itd. kad sve zapostave zbog foruma...

I mozemo ovako u nedogled, besmisleno je izvlaciti zakljucke na osnovu svojih fikcija... Ima ovde ljudi koji su izuzetno aktivni na forumu i pored toga uspesni i divni ljudi u rl... Ako malo bolje upoznas forum naicices i na takve forumase... Jedna nasa koleginica modla za koju mozes da vidis da je izuzetno vredna, zadovoljna svojom porodicom a opet aktivna na forumu... Znam par ljudi koji su profesori na par fakulteta, uspesni u rl, imaju karijere, porodice a opet aktivni na forumu... Ima ovde izuzetno uspesnih studenata koji svoje slobodno vreme provedu na forumu... I da ne nabrajam dalje, vecina tih ljudi ima dobre reputacije... Iz raznoraznih razloga... Zato sto su nesto pametno napisali... Zato sto su lepi pa im se neko na taj nacin udvara... Zato sto su zasluzili na nacin koji ti ne mozes da vidis, pa im se neko zahvaljuje repkama... Zato sto to ljudi shvataju kao igru, kao nacin da se u virtuelnom svetu zabave... Nekome je to nacin ulizivanja, ali i to je njegov izbor... Nisu forumasi od plastelina pa da mozes da ih oblikujes prema svojim arsinima i zeljama...

Reputacije su ti jedna "alatka" koja ti je na raspolaganju dok si na forumu... Shvati je na svoj nacin, koristi da njom nekog nagradis, pohvalis, zahvalis udvaras... Ili je ignorisi ako ti se ne svidja... Tvoj izbor... Kao sto ti zelis da izvlacis zakljucke o drugima, tako su i drugi izvukli zakljucak o tebi da si ljubomoran... I ajd ti sada dokazi da nisi... Da ovu temu nisi otvorio iz ciste pakosti, iz ljubomore, zato sto si pokusao i ovde da budes neko kad vec ne mozes u rl (samo pretpostavka) i nije ti uspelo... Ti imas 2300 reputacionu moc, a ja kad nekom dam reputaciju, njemu moc skoci za duplo vise od toga sto ti imas... Eto, jedan od mogucih razloga ove "kalimero" teme... I kao sto rece Dusko Radovic, sve sto niste mogli da uradite - recite da niste hteli... Evo, jedna od fikcija ako se krene tvojom logikom... A ti proceni da li je tacna, ja cu verovati da nije...

Ni jednog trenutka se nisam prepoznao u tvojoj temi... Ne mozes naci ni jedan jedini post na ovom forumu da sam nekom trazio reputaciju... A kao sto vidis, opet se nakupilo... I na temi koju si apostrofirao imas gomilu onih koji svakodnevno trazi (njihova stvar) i nemaju nekog uspeha u tome... Mozda ti to govori da se ipak reputacije na daju po narudzbini, cim je zatrazis... Vec da se na neki nacin zasluzuju... I kao sto rekoh, to moze biti i nacin udvaranja nekome... To moze biti zahvaljivanje za uspesn o resen problem u vezi kompjutera... Za savet dat za neku situaciju u rl... Za politicki stav... Za vic... Za pesmu... Za milion drugih stvari... Ali, bar kad sam ja u pitanju, nikad za kukumavku... Ja sam iz njih izvukao onu lepsu stranu, jer nisam dosao na forum da bih ga menjao i zalio se okolo kako mi se nista ne svidja, vec naprotiv... Zato sto mi se okruzenje svidja, zato sto mi se ponuda svidja, zbog pojedinih ljudi koji ovde postuju... Kad mi bude smetalo to sto se ovde nudi, pozdravicu vas i naci sebi prijatnije mesto...

:kpozdrav:

Stvarno je za pohvalu Vaš ovoliki trud da objasnite.

Samo bih dodao:
Ljudi, zezajte, se. ili budite ozbiljni na ozbiljnim temama.

A ima nas toliko, sa svih prostora,
da smo, sa svojim stavovima,
svojevrsan pokazatelj.

Jedino ne ulazim u rasprave koje krenu ka vredjanju.

Pitanje je jasno i na mestu je.

Da li su ti ljudi u stvarnom zivotu niko i nista i zbog osecanja inferiornosti jure reputaciju ovde u virtuelnom svetu da ublaze svoju frustraciju i inferiornost iz stvarnog zivota.

Svi smo primetili da ima gomila forumasa koja vise vole da dobiju rep.... nego "leba da jede".

Sta znaci reputacija? Kakve koristi od nje u stvarnosti, oce li takav forumas sutra na ulici reci: Znate sta ja sam pametan, sjajan covek , ja na Krstarici imam ogromnu reputaciju. Ja sam impozantan zbog toga.

Nisam primetila da forumaši jure za reputacijom, niti su oni za to me molili. Kažem ti da je onaj budala ko je izmislio da udaraš nekome reputaciju.

Meni je bilo bolje bez toga.

Veruj mi da ima samo da ih provalis.

Nece te niko direktno moliti za rep, ali mislim na pdf svastara ima cak tema gde forumasi se javljaju koliko ko ima vecu rep i timse dice.:lol:

Bio jedan covek na ovom forumu posebno na pdf psihologija, inace po meni pametna i zanimljiva licnost ali ima je manu, strasno je zudeo za nekim postovanjem, uvazavanjem itd...

Ranjeni Zoro njega sam licno isprozivao oko tih reputacija. Sve je negirao, onda doslo vreme pre par meseci kada su svima umanjene reputacije on je prvi zakuko, poceo da place, kasnije i pretio. Na kraju je napustio krstu zbog kako kaze nepravde koja mu je ucinjena zbog oduzimanja reputacije.

Veruj mi da ima samo da ih provalis.

Nece te niko direktno moliti za rep, ali mislim na pdf svastara ima cak tema gde forumasi se javljaju koliko ko ima vecu rep i timse dice.:lol:

Bio jedan covek na ovom forumu posebno na pdf psihologija, inace po meni pametna i zanimljiva licnost ali ima je manu, strasno je zudeo za nekim postovanjem, uvazavanjem itd...

Ranjeni Zoro njega sam licno isprozivao oko tih reputacija. Sve je negirao, onda doslo vreme pre par meseci kada su svima umanjene reputacije on je prvi zakuko, poceo da place, kasnije i pretio. Na kraju je napustio krstu zbog kako kaze nepravde koja mu je ucinjena zbog oduzimanja reputacije.

:zcepanje:Joooj, svašta na krsti...ja primećujem ko meni dao rep. kada brojevi povećavaju onda vidim tajne komentare. Ili neka rečenica koja mi zapadne za oko onda udelim rep.:mrgreen:

A da mi bude stalo...ma bzvz....

Pa i ja delim rep onima od kojih nesto novo saznam ili delimo isto misljenje.

A sto se tice moje reputacije kao sto sam vec odavno rekao, moderatori mogu je nulirati pa je prebaciti na neke druge profile jer nekoma ce zaista biti potrebna, sutra kada odu u samoposluga da se pohvale koliki imaju rep na Krsti ili da se pohvale pred svojom porodicom i familijom za nedeljnim ruckom.

A mogu kad salju svoj CV za posao da tamo i napomenu svoj ugled koji imaju na ovom forumu.:)

Pa i ja delim rep onima od kojih nesto novo saznam ili delimo isto misljenje.

A sto se tice moje reputacije kao sto sam vec odavno rekao, moderatori mogu je nulirati pa je prebaciti na neke druge profile jer nekoma ce zaista biti potrebna, sutra kada odu u samoposluga da se pohvale koliki imaju rep na Krsti ili da se pohvale pred svojom porodicom i familijom za nedeljnim ruckom.

A mogu kad salju svoj CV za posao da tamo i napomenu svoj ugled koji imaju na ovom forumu.:)

Jao, šta je ovde sve moguće, pa to ti je Srbija. :D

E odo' ja. Laka vam noć. :cao:

Back