Sta mislite o davanju i primanju mita?

Нису Карлос....а да ти право кажем...у том моменту
нисам размишљао о држави...
Сетио сам се родитеља, који су поштено проживели свој век...
Е сад да ли је у питању њихово васпитање или генетика...немам појма...
У главном...поносим се њима...а мислим да се и моји синови поносе са мном. ;) ;) ;)

Да можда је то генетски али дали си некада размишљао да че можда време згазити твоја деца(надам се да ме разумеш шта хочу речи).Ти си веч прошао и још увек имаш 9 живота.Али како че се сначи дете када ти му једно кажеш а кад изаџе наиџе на сасвим трече...

E vidis tu gresis Macak.....

SADA GOVORIM OZBILJNO....

Odavno je receno: "Kada si u Rimu - ponasaj se kao Rimljani!"

Nece deca postovati tvoju moralnost ako im ne DAS ono sto ostali njihovi vrsnjaci imaju i sto ona smatraju da treba da im obezbedis...

A to ces tesko moci da im das ako razmosljas kao sto razmisljas i ne UKLOPIS se sa ostalima.

Ne da te nece postovati, nego ce reci da si NESPOSOBAN i jos svasta gore!

Iako ti ne zelim nista kose, vreme ce ti pokazati da sam u pravu.
Не знам Блајби, можда си у праву....
Али моји синови су релативно....одрасли...16, 17, и 20 година...
У многе животне и породичне ствари су упућени....
Немају баш нешто превише....АЛИ СУ ЗАДОВОЉНИ.....
Опет....дал је у питању васпитање...или гени чине своје...?
;) ;) ;)

Да можда је то генетски али дали си некада размишљао да че можда време згазити твоја деца(надам се да ме разумеш шта хочу речи).Ти си веч прошао и још увек имаш 9 живота.Али како че се сначи дете када ти му једно кажеш а кад изаџе наиџе на сасвим трече...
Јесам Карлос...размишљао сам...можда их погрешно васпитавам....
јер живот је ебен а свет је џунгла....
И онда закључим....да је за џунглу потребно неко наоружање....
КОЈЕ ЋЕ ОНИ ПРОНАЋИ КРОЗ ЗНАЊЕ, КОЈЕ СТИЧУ У ШКОЛИ...
Добри су ученици, нека њихово оружје то буде....
;) ;) ;);)

Не знам Блајби, можда си у праву....
Али моји синови су релативно....одрасли...16, 17, и 20 година...
У многе животне и породичне ствари су упућени....
Немају баш нешто превише....АЛИ СУ ЗАДОВОЉНИ.....
Опет....дал је у питању васпитање...или гени чине своје...?
;) ;) ;)

Добро не свачај то лично али шта ако се наџу у такву ситуацију.Када морају да трпе неправде или када буду уцењени?Ето ти си се снашао имао си ЦД.Шта ако га ниси имао?

Greska,mozda je gospodja htela nesto drugo.Nemoj odma da mislis na znas vec sta,mozda ima cerku,pa si joj se dopao kao potencijani zet,na primer,mozda joj je koleginica dosapnula da je zanimas ima tu hiljadu opcija tek zadnja je mito,a i to je pod znakom pitanja jer zavisi opet koji bi ti mito trazila.

Добро не свачај то лично али шта ако се наџу у такву ситуацију.Када морају да трпе неправде или када буду уцењени?Ето ти си се снашао имао си ЦД.Шта ако га ниси имао?
Па то је оно што управо рекох...ЗНАЊЕ....
Ја сам знао, кад су се господа најавила, да не долазе да ме изљубе....
И за кретене сам спремио....чеку.... А они зграбили ко терпан глисту...
Не знам шта ми чека децу у животу...али лично...желео би....
ДА КРОЗ ЖИВОТ ИДУ ИСПРАВЉЕНИХ ЛЕЂА СА ПОДИГНУТОМ БРАДОМ... ;)

Poslednja izmena:
Па то је оно што управо рекох...ЗНАЊЕ....
Ја сам знао, кад су се господа најавила, да не долазе да ме изљубе....
И за кретене сам спремио....чеку.... А они зграбили ко терпан глисту...
Не знам шта ми чека децу у животу...али лично...желео би....
ДА КРОЗ ЖИВОТ ИДУ ИСПРСВЉЕНИХ ЛЕЂА СА ПОДИГНУТОМ БРАДОМ... ;)

Ovo sam vec jednom pricao ovuda:

U vreme francuske revolucije su izmislili GILJOTINU...

Ta spravica je dobro odradila svoj posao i nakon 70.000 (!) odsecenih glava - Francuska je bila oslobodjena kriminala: nije vise bilo ni kradja, ni ubistava, ni prostitucije, ni prevara.....

Jedino je ostala jos - korupcija.....Ona je odolevala i giljotini (jer ima mnogo lica!).

Onda je jednog nesrecnog dana, otac revolucije Robespijer, rekao u Senatu:

"Sutra cu ovde reci sve koji su korumpirani medju vama!"

Sutra je docekao .....SA GLAVOM U KORPI.......

Greska,mozda je gospodja htela nesto drugo.Nemoj odma da mislis na znas vec sta,mozda ima cerku,pa si joj se dopao kao potencijani zet,na primer,mozda joj je koleginica dosapnula da je zanimas ima tu hiljadu opcija tek zadnja je mito,a i to je pod znakom pitanja jer zavisi opet koji bi ti mito trazila.

Грешка.Када је увидела да није активан од позади рекла себа:Пусти овога нек доџе други
mali172.gif

Ovo sam vec jednom pricao ovuda:

U vreme francuske revolucije su izmislili GILJOTINU...

Ta spravica je dobro odradila svoj posao i nakon 70.000 (!) odsecenih glava - Francuska je bila oslobodjena kriminala: nije vise bilo ni kradja, ni ubistava, ni prostitucije, ni prevara.....

Jedino je ostala jos - korupcija.....Ona je odolevala i giljotini (jer ima mnogo lica!).

Onda je jednog nesrecnog dana, otac revolucije Robespijer, rekao u Senatu:

"Sutra cu ovde reci sve koji su korumpirani medju vama!"

Sutra je docekao .....SA GLAVOM U KORPI.......

И то је тачно.Али има људи који ето немогу то да раде.Па ти можеш и под гилотином да их ставиш они остају исти....

Podmicivanje ce nestati kada se privatizuju svi oni sektori koji najbolje rezultate daju u okviru trzisne utakmice.U takvoj situaciji sve ima svoju cenu i igra se sa otvorenim kartama.Ovako sami sebe lazemo da nesto moze biti besplatno iako nas stvarnost stalno demantuje.
Uzgred da kazem da imamo mnogo lose zakone,pa tako i Krivicni zakon.
SUBJEKAT KOJI JE DAO MITO NE TREBA DA BUDE KAZNJEN ILI DA MU SE IZREKNE SAMO USLOVNA KAZNA.
Dosadasnje zakonodavno resenje ne pomaze uopste u suzbijanju navedene pojave.

Ranije, u nekom drugom zivotu, bio sam mnogo puta u situaciji da mi bude nudjen mito...

Kako sam bio mlad, zelen i neiskusan - nikada nisam uzeo.

Od kako sam dosao u Juznu Ameriku, promenuo sam misljenje o mitu i korupciji.

Ovde ni u gradski wc ne mozes da udjes, a da ne platis mito!

Nije to ni tako lose: neke situacije se razrese mnogo brze i efikasnije nego da se ide pravim, legalnim putem.

I obicno obe strane budu zadovoljne.

U kapitalizmu je SVE roba koja ima svoju cenu.

Sta vi mislite o tome?

U Srbiji i hirurzi primaju mito, to ti sve kaze.
Mito je primaran u bilo kojoj zemlji, i u bilo kojem aspektu ako hoces na laksi nacin da zaobidjes proceduru sa porezom.

Podmicivanje ce nestati kada se privatizuju svi oni sektori koji najbolje rezultate daju u okviru trzisne utakmice.U takvoj situaciji sve ima svoju cenu i igra se sa otvorenim kartama.Ovako sami sebe lazemo da nesto moze biti besplatno iako nas stvarnost stalno demantuje.
Uzgred da kazem da imamo mnogo lose zakone,pa tako i Krivicni zakon.
SUBJEKAT KOJI JE DAO MITO NE TREBA DA BUDE KAZNJEN ILI DA MU SE IZREKNE SAMO USLOVNA KAZNA.
Dosadasnje zakonodavno resenje ne pomaze uopste u suzbijanju navedene pojave.
Подмичивање че престати када бандере процвату.И оне труле од 45 те а и оне нове бетонске...

Ranije, u nekom drugom zivotu, bio sam mnogo puta u situaciji da mi bude nudjen mito...

Nije to ni tako lose: neke situacije se razrese mnogo brze i efikasnije nego da se ide pravim, legalnim putem.

Sta vi mislite o tome?

Ako vas stotinu plate mito za samo jedan WC, sta mislis kad ces ucu u njega,...................jesi li razmisljao o tome?

Sta vi mislite o tome?

Ja sam apsolutno protiv mita, mada priznajem da ga jesam davala i to isključivo lekarima. Drugima ne bih dala makar crkla, a i ovo navedeno nema opravdanja sem u ljubavi. Kada je neko tvoj bolestan učinićeš sve što je u tvojoj moći da mu olakšaš položaj. Ne bih komentarisala ono što mislim o lekarima koji ga uzimaju.
Mada, recimo daleko više POŠTUJEM PLJAČKAŠE BANAKA I SITNE DŽEPAROŠE od podmitljivih skotova kojima redovna plata nije dovoljna. Oni koji uzimajju mito su najgori ljudski šljam i to nema veze sa 'tim da sve ima svoju cenu'. To ima veze sa ljudskom izopačenošću i niskošću.

Ja sam apsolutno protiv mita, mada priznajem da ga jesam davala i to isključivo lekarima. Drugima ne bih dala makar crkla, a i ovo navedeno nema opravdanja sem u ljubavi. Kada je neko tvoj bolestan učinićeš sve što je u tvojoj moći da mu olakšaš položaj. Ne bih komentarisala ono što mislim o lekarima koji ga uzimaju.
Mada, recimo daleko više POŠTUJEM PLJAČKAŠE BANAKA I SITNE DŽEPAROŠE od podmitljivih skotova kojima redovna plata nije dovoljna. Oni koji uzimajju mito su najgori ljudski šljam i to nema veze sa 'tim da sve ima svoju cenu'. To ima veze sa ljudskom izopačenošću i niskošću.

Nije mito uvek tako negativan kao sto se nama cini!

Ima on i svojih pozitivnih strana.

Recimo kada ti se nesto zuri, a administracija deluje sporo...

Tada ti je znacajno da pozuris stvar, pa makar to nesto vise platila...

Blajbinger je u pravu ,a da nismo trazili jesmo i sad gledamo a gledamo odavno i prije no sto smo trazili...
U jednoj bolnici za slozene operacije na srcu ,ceka operaciju moj prijatelj , ceka i ceka ...U operacionu salu idu i oni koji su dosli poslije njega .
Sto li je ovo raspita se moj drugar ?.Dobio je dobar savjet od jednog sto je ziv iz te sale izasao i spremao se da ide kuci.
Samo se rukujes sa glavnom sestrom ,samo pazi da u njenoj ruci ostane neka kolicina novca, vec koliko mozes i hoces.
Sve je u redu i sad ga srecem cilog i veselog..Rukovao se sa glavnom sestrom.

Poslednja izmena:

Back