Sta mislite o Betty Boop?

One su nista do bolesnika od bolesti muzike pank i rok grupa od 90-ih pa na dalje.Prvo bi da imaju neki stil pa mu onda prikace muziku.Da nisu folerke i pozerke bile bi kreativne cure koje skupljaju materijal,nadogradjuju ideje i prave neku muziku koja ceka zrelost u kojoj bi se pokazala kao kvalitetna a ne bi ovako sirove i balave posle na folersko takmicenje lakih nota-evroviziju.ako ste pazili zapazili ste da nisam rekao da nemaju pojma vec da su jos jedan glupi pokusaj komercijalizacije sebe na najlaksi nacin.Hvala.

Ja i dalje tvrdim da nije u redu da ljudi koji nemaju dve cuke o gitarama imaju iste plus bubnjeve plus bas...
Umesto da ispadnu cool klinke i poklone ih nekome ko zaista zna da ih upotrebi na pravi nacin,
sto nije skakanje po bini i drombuljanje tog istog instrumenta...

Koliko sam ja muzicki obrazovan i koliko znam riff se hvata sa
1) kaziprstom i prstenjakom - prvim i trecim prstom u klasicnoj muzici oznake 1 3
2) kaziprstom i malim prstom(obicno kod bas gitare, ali ima i kod gitare) prvi i cetvrti prst 1 4

A na slici koja je prikazana ova vata riff sa 2 i 4 prstom (srednji i mali prst)
Pitam se samo kako joj to uspe?

Upravo sam pogledao spot i shvatio da je to montaza! po sluhu sam skinuo da uvod cepa samo ton G
na sestoj zici 3 prag i na cetvrtoj zici 5 prag
E-
H-
G-
D--------5-------5----------5---------5------------
A-----------------------------------------------------
E-3-3-----3-3------3-3--------3-3--------3-----

a na spotu svira ako sam dobro video
u tom ritmu note A Cis(ili C) X2 pa onda A Gis(ili G), ne vidi se jasno!
ovo samo dokazuje da ne znaju da sviraju!

1) kaziprstom i prstenjakom - prvim i trecim prstom u klasicnoj muzici oznake 1 3
2) kaziprstom i malim prstom(obicno kod bas gitare, ali ima i kod gitare) prvi i cetvrti prst 1 4

A na slici koja je prikazana ova vata riff sa 2 i 4 prstom (srednji i mali prst)

Prirodno talentovana mala...:mrgreen:

One su nista do bolesnika od bolesti muzike pank i rok grupa od 90-ih pa na dalje.Prvo bi da imaju neki stil pa mu onda prikace muziku.Da nisu folerke i pozerke bile bi kreativne cure koje skupljaju materijal,nadogradjuju ideje i prave neku muziku koja ceka zrelost u kojoj bi se pokazala kao kvalitetna a ne bi ovako sirove i balave posle na folersko takmicenje lakih nota-evroviziju.ako ste pazili zapazili ste da nisam rekao da nemaju pojma vec da su jos jedan glupi pokusaj komercijalizacije sebe na najlaksi nacin.Hvala.

Tacno tako u potpunosti se slazem sa tobom

to cemu ti pricas nije riff, nego petica ili prvi ton i kvinta....riff je nesto skroz drug, riff ti je npr. i onaj pocetak Black Doga,a tu nemas hvatova.....ali odavno je utvrdjeno da devojke ne znaju da sviraju,tacnije znaju ponesto,ali i to sto znaju tada nisu svirale....

u jebotee al se ti razumes! pa znas valjda da pogledas sliku, ali nisam siguran da li sam u pravu posto je i slika losa. ostajem pri svome i mislim da riff drzi drugim i cetvrtim prstom

Pa Guitar Thrill mnogi rifovi su vadjeni iz hvatova.:confused::confused::confused:
ajde molim te jednom procitaj pazljivo post pa onda odgovori umesto sto sebi nabijas broj postova glupim recenicama,izvini ali stvarno koja je poenta ovog tvog posta? Sad je treba da stavim 5 ovih confused smajlija i da se pravim pametan....da mnogi riffovi su vadjeni iz hvatova,ali riffovi nisu hvatovi.....

i jer ono na slici riff?

mislim da niste razumeli sta sam hteo da kazem.....riff nije neki hvat vec odredjeni deo pesme koji je karakteristican u rock muzici npr. riff ti je i taj pocetak Black Doga i Iron Man... sta sad ako npr. u nekoj Mocartovoj kompoziciji neki instrument odsvira u isto vreme primu i kvintu onda on svira riff :confused: naravno da ne...o tome ti pricam, a za to na slici svakak da drzi neku glupost....

Upravo sam pogledao spot i shvatio da je to montaza! po sluhu sam skinuo da uvod cepa samo ton G
na sestoj zici 3 prag i na cetvrtoj zici 5 prag
E-
H-
G-
D--------5-------5----------5---------5------------
A-----------------------------------------------------
E-3-3-----3-3------3-3--------3-3--------3-----

a na spotu svira ako sam dobro video
u tom ritmu note A Cis(ili C) X2 pa onda A Gis(ili G), ne vidi se jasno!
ovo samo dokazuje da ne znaju da sviraju!

sta si ti?
inspektor xD jbte pustite djevojcice neka rade ako ih ne volite onda ne slusajte ako volite izvolite jbte:lol:

to cemu ti pricas nije riff, nego petica ili prvi ton i kvinta....riff je nesto skroz drug, riff ti je npr. i onaj pocetak Black Doga,a tu nemas hvatova.....ali odavno je utvrdjeno da devojke ne znaju da sviraju,tacnije znaju ponesto,ali i to sto znaju tada nisu svirale....

Nije vazno dal je riff ili krava vazno je da se taj riff ili sta je vec ne drzi sa drugim i cetvrtim prstom!

Nije vazno dal je riff ili krava vazno je da se taj riff ili sta je vec ne drzi sa drugim i cetvrtim prstom!

da, ali vidim da ti pricas o tome koliko si ti muzicki obrazovan, zato je vazno;)
a drugo,to sto ona drzi ima smisla kao i sve drugo,npr da je dodavala dursku septimu ili prosto da je bip neku pull-off gde joj treba kaziprst.....a na kraju krajeva svako moze da drzi kako ti kazes "riff" kako hoce, kao i sve drugo, ja sam godinu i po dana drzao neke akorde skroz pogresno pa su se isto culi kao i sada kad ih drzim pravilno....

To o cemu ti pricas se zove interval, a ovo o cemu on prica se zaista zove rif, ili ti na engleski power chords (rifovi), i to je kao akord od 2 tona (to jos nije akord, zato se i zove power akord (chord = akord)). Kod nas se rec rif koristi za to, a koristi se i za delove muzike koji su od rifova ili akorda, ali mogu imati i po neki stand-allone ton. E sad, rif je dakle to, a interval jeste kvinta moda, ali intervali su nesto drugo, oni postoje i u solazama.

Rif je dakle. U pravu je on.
Ali, to sto on se*e da ne moze da se hvata i da nije pravilno sa 2gim i 4tim je cista laz, jer moze, i nekad i mora.

To sto on subjektivno ne moze da uvhati samo sa malim 5ticu ili sa malim i domalim ili sa srednjim i malim je njegov problem. Svakako ne treba da umisli da je to i po muzickoj teoriji nepravilno jer muzicka teorija i ne govori o tome...

Cak moze i da se koristi sa ostalim prstima kao osloncima ako mu je malo nezgodno da drzim malim i domalim neki rif, naprimer, da ih pozicionira iznad ili na zice napred... sto da ne, al svakako da se moze sa malim i domalim ucinjeti rif. Moze i bez oslonaca. Ali pozeljno je ko zeli da koristi i oslanjanje.
Oslanjanje je kad koristis vise prstiju nego sto bi trebalo radi stabilnosti sviranja.
Recimo: svavis na 2 susedne zice domali i srednji a na "tu" zicu mali i trznes tu dje ti je mali, a ono uradis da ti bude lakse.

To o cemu ti pricas se zove interval, a ovo o cemu on prica se zaista zove rif, ili ti na engleski power chords (rifovi), i to je kao akord od 2 tona (to jos nije akord, zato se i zove power akord (chord = akord)). Kod nas se rec rif koristi za to, a koristi se i za delove muzike koji su od rifova ili akorda, ali mogu imati i po neki stand-allone ton. E sad, rif je dakle to, a interval jeste kvinta moda, ali intervali su nesto drugo, oni postoje i u solazama.

Rif je dakle. U pravu je on.
Ali, to sto on se*e da ne moze da se hvata i da nije pravilno sa 2gim i 4tim je cista laz, jer moze, i nekad i mora.

To sto on subjektivno ne moze da uvhati samo sa malim 5ticu ili sa malim i domalim ili sa srednjim i malim je njegov problem. Svakako ne treba da umisli da je to i po muzickoj teoriji nepravilno jer muzicka teorija i ne govori o tome...
Hmmm, da ne bih morao dalje da objasnjavam, lepo ukucajte RIFF u Google i i WikipediJi sve lepo procitajte, i onda dodjite ovde da kazete "Guitar Thrill opet si u pravu skidam kapu" :D

Back