Šta mislite kada će i kako NR Kina da oslobodi Tajvan?

Pa čudno kako te kolonije uvijek imaju izbore, slobodne medije i bolji standard od "oslobođenih" teritorija.
A ako je Tajvan kolonija, neka mene eksploatiraju 5G mrežom, visokim plaćama i čipovima koji zapravo rade.
Uz to, pitam se onda što je tek Srbija ako je Tajvan kolonija.
Srbija po radikalima je C posle 3,14....ebiga vi hrvati mesate C i C tako da vama svejedno...

Moj predlog za rešenje Tajvanske krize je da se Tajvan ujedini sa Kinom u zamenu za slobodne demokratske izbore u ujedinjenoj zemlji.
Uuuuuu, al si ti pomesao nevidljivost i slobodu.....KP Kine jeste nevidljiva....ali tesko da tamo moze hoces ovo hoces ono....

Ebiga mi imamo nevidljivu diktaturu, koja bas i nije nevidljiva kad hoces da se lecis....nema bato nema bato...
Al zato imamo medije i net , sine....da kazu da sam trudan, sutra bi mi pola drugara kupovalo deciju garderobu i opremu...

Mentalitet i tranzicija, a kazu mi i oni posteniji hrvatti , da to isto moze i posteniji hrvat da kaze, znaci nista od toga da cujem to na forumu...
Svaka zemlja ima svoje probleme.. vi imate mentalitet i tranziciju, a mi imamo debate je li bolji ćevap ili pljeskavica. Ali bar kod nas znaju da se BDP ne diže guslanjem, a kod vas još traže čarobni akord.

Kina je nedavno bitno napredovala u proizvodnji čipova. Ne treba ima američka baza iz samu obalu.
Jeste, napredovala je, mada kad je kina u pitanju , ja mozda tu jesam oprezan, ali meni se cini bratte da prisluskuju i kradu tone dokumenata i mailova i prepiski sa neta....
Jedno vreme sam imao nadgledanje neta, i a prodje 01 nocu , samo krenu hiljade i hiljjade pokusaja da nadju neke mailove i dokumenta, doc , ppt, cad formate i slicno...

Svaka zemlja ima svoje probleme.. vi imate mentalitet i tranziciju, a mi imamo debate je li bolji ćevap ili pljeskavica. Ali bar kod nas znaju da se BDP ne diže guslanjem, a kod vas još traže čarobni akord.
Da vidis ti sta moze Vucic , to je neverovatno , samo izviru milijarde....uz toliku praznu pricu i tako losu organizaciju , a samo korupcija, ovo je cudo nevidjeno , to ti kazem iz prve ruke...svi veruju da su se obogatili , cak i penzosi , cudo jos nisu probali da pokupuju hrvatsko primorje, osilili se , eno pokupovali pola Bara, razvaljuju samo tako , kupe pa onda odmah kuc kuc kod komsinice ako je manje od 30, odmah komsijski da se ogrebu za fuka...ili kafu ,

To što Hrvatska bolje stoji od Srbije ne znači da je zemlja prvog sveta koja se bavi glupostima jer nema prave probleme.

Hrvatska vrvi od korupcije. Ultranacionalizam, napadi iz mržnje i podeljenost društva i dalje ogromna. Takođe demografski kolaps u najavi zbog masovnih emigracija i niskog nataliteta itd.

Svedoci smo da se u kratko vreme dešavaju velika promene po svetu. Ko je mogao da zamisli da će Rusija i Ukrajina da vode sveopšti rat, da ću Asadov režim da padne bukvalno preko noći, da će se Amerikanci onako sramno povući iz Avganistana i da će Izrael (uz malu pomoć SAD-a) tako brzo baciti Iran na kolena.

Za očekivati je da će Narodna Republika Kina uskoro osloboditi Tajvan. Na Tajvanu ionako žive Kinezi.

Šta mislite kada bi moglo doći do kineske operacije oslobođenja Tajvana?

I kako bi sve to moglo da se odigra.
Od koga to NR Kina treba oslobađati Tajvan? Od Kineza na Tajvanu?!

Back