Šta mislimo jedni o drugima?

jos jedna stvar: muzika je jedna od najprimitivnijih vrsta umetnosti dok su video igre o kojoj je rec ovde najkompleksnija vrsta umetnosti.

Video igre jesu kompleksne ali ipak postoji razlika u doživljaju igre i pesme. Mogu se poistovetiti ako u nekoj igri na poseban način 'osetimo' pesmu npr( Kao što sam ja u FO3 i Bioshocku)
Ali moraš uzeti u obzir da se za velike igre koristi i veliki broj ljudi i da je ona takva upravo zbog njih dok muziku može i jedan čovek da stvori i da opet bude Veledelo.

Inače, sad se setih ovoga, slabo apdejtovao u poslednje vreme(Polyenso mi i jeste najnovije otkriće :mrgreen: ) i pola ovoga sam slabo i slušao, uglavnom mi se na prvo slušanje svidelo i onda odma' ubacujem ovde

Da se ne mešam u raspravu o igrama, ali na ovo o muzici bih morao da se osvrnem:

Indie u muzici po pravilu predstavlja grupu ljudi koja je nezavisna od nekog major label-a. Ljudi se sami organizuju i razvijaju priču, a naziv 'indie' potiče otud što su nezavisni od uticaja velikih izdavačkih kuća, i u tom smislu nezavisnost/samostalnost je realna. Analogno tome - u indie sferi može biti odličnih i slabih izvodjača, isto kao u sferi velikih izdavačkih kuća. Tu nema razlike. Može neko da potpiše za najveću izdavačku kuću, a da ne bude najkompleksniji ili velemajstor. Zašto? Zato što velike izdavačke kuće u 99,9 odsto slučajeva svoje "pulene" biraju ne po njihovoj kompleksnosti i kvalitetu (zapravo kompleksnost je ogroman minus u tom slučaju, jer da nije klasična muzika bi u velikim izdavačkim kućama bila najzastupljenija), već po njihovoj tržišnoj vrednosti. U čemu se ogleda tržišna vrednost? Muzičko umeće je samo delić toga. Ideje su samo delić toga. Zapravo je major label taj koji diktira kakva vrsta pesama se mora praviti, da bi se zaradile pare. Otud toliko pop muzike, i baš zbog toga 70 posto tog tržišta ima primese pop muzike u sebi - jer se ona prodaje i daje pare.

Sa druge strane, samoorganizovani pojedinci koji su independent od velikih izdavačkih kuća sami grade priču. Mogu biti dobri, manje dobri, odlični - al je fora u time da u svemu samostalno postupaju i odlučuju, nema ograničavajućih rokova, pritisaka, i mnogo je veći stepen kreativnosti i 'igre', da ne kažem zabave. Jednostavno, proces je slobodniji i zabavniji.

Poslednja izmena:
samoorganizovani pojedinci koji su independent od velikih izdavačkih kuća sami grade priču. Mogu biti dobri, manje dobri, odlični - al je fora u time da u svemu samostalno postupaju i odlučuju, nema ograničavajućih rokova, pritisaka, i mnogo je veći stepen kreativnosti i 'igre', da ne kažem zabave. Jednostavno, proces je slobodniji i zabavniji.

Kreativna sloboda je limitirana u oba slucaja. Kad saradjujes sa velikim izdavacima kreativnu slobodu ti limitira izdavacka kuca. Kad ne saradjujes, kreativnu slobodu ti limitira budzet. Pitanje je koliki ti je budzet? Ako si absurdno bogat onda prakticki mozes da radis sta god zelis. Ako nisi onda moras da pravis kompromise cesto cak i gore od onih koje moras da pravis kad potpises sa izdavackom kucom. Poenta je da je koncept nezavisnosti nebitan. Nezavisnost sama po sebi nije prednost. Prednost je ako mozes sam da se finansiras koliko ti je potrebno da ostvaris svoju veliku viziju. Prednost je ako ti je nebitno da profitiras. To su prednosti. To sto je neko nezavisan od velike trojke ne znaci nista. Cesto znaci suprotno -- da je muzicar los.

Dakle, u domenu muzike, koncept "nezavisnosti" jeste jasno definisan jer su velike izdavacke kuce takodje jasno definisane (ali se stalno menjaju lol.) Medjutim koncept je i dalje besmislen jer ne govori nista korisno o muzici a ni o muzicaru (osim da ne saradjuje sa velikim izdavackim kucama, sto moze biti dobro a i lose.) A jos je smesnije kad se taj koncept pridodeli muzici npr. "indie rock". Mislim, sta koji ku rac to znaci? :lol: sta sad ako ja pravim muziku sa fiksnim budzetom od $10,000 to znaci da je zanr "$10,000 rock"? :lol: ili ako sam crnac da l je moj zanr "black rock"? ili ako mi je kita 30 santimetra da l je moj zanr "30cm rock"? :lol: Mislim, ajde realno.

Osim toga, imam utisak da se i u domenu muzike ljudi kriju iza kategorije "indie" jer se plase onoga sto bi videli u ogledalu, a to je da su oni samo amateri koji su tek na putu da postanu nesto. To je moj problem sa tom etiketom, nista drugo. Ljudi koji su neiskreni ili zato sto su slabi da prihvate sebe kakvim jesu ili zato sto su ozlojedjeni i zele da se osvete velikoj trojci inverzijom vrednosti.

Inace, ovo je meni izuzetno bitna tema jer je jedan od mojih glavnih projekata simulacija muzicke industrije.

A ja sam se raspistoljio na ovom forumu jos fali samo da ga kupim i to je to (:

Funny: kralj :lol:
Math: Dobar lik :) Treba da bacimo partiju saha :per:
Direkt: Treba popiti pivo s njim :pivce:
User Friendly: Pre sam mislio da je budala, sad je sve gotivniji.
User Unfriendly: Nemam pojma, mislim da je povrh svega trol :lol:
Akuta: Cesto deluje kao izgubljena dusa, ali mislim da je dobar kao osoba.
Ghetto: Smarac.
cole1: Ne istice se ni po cemu tako da se o njemu ne moze ni formirati neko misljenje.
Theory: Obicno je ok, nekad se glupira previse.
Fjodor: Veliki kompleksas, mrzi me o njemu :lol:
Grim Reaper: Skontao je na vreme ko su smaraci na ovom PDFu :lol: ....Zreliji od ostalih, ali mislim i da je stariji od vecine :ok:

....

=> TLOS87: Tells it as it is, doesn't sugar coat shit.

Koga sam propustio? :ceka: :ceka: :ceka:

Poslednja izmena od moderatora:
TLOS: Jako obrazovan i pametan lik, ponekad zna da bude narcis, ali umjereno. Čini se kao neko s kim bi bila gotiva družiti se. Sve najbolje o njemu.
A sad ozbiljno
Narcisiodna budala koja kenjja kako studira u engleskog iako ničim nije potkrijepio tu svoju praznu priču. Jeebe u zdrav mozak svojim engleskim frazama, ili čak čitavim postovima na engleskom. Inače je ok :lol:

Direkt Poluenso i Sadsitik su odlicni. Dobar ukus za muziku,nije los ni onaj prvi klip ali ove dve stvari su mi se najvise svidele.

Sadistik je odličan ali baš depresivan :lol: Navukao sam i Tiorija na njega, i kako on reče, ne valja slušati ga nekoliko sati u cugu jer te sjebe emotivno :mrgreen: Poslušaj još od njega: Diva De Los Muertos, Bed of Flowers, November, Ashes to Ashley

Sadistika je najviše inspirisao Eyedea sa kojim je čak i bio prijatelj pre njegove smrti, a i stil im je donekle sličan
njegova najbolja:
Priznajem da je Eyedea-u teško svariti, meni je trebalo dosta vremena i mnoge pesme su mi na prvu loptu delovale bezvezno ali treba uleteti u njegov svet(ideja) :) Ima unikatan glas i flou a tekstovi su ono, tha' highest level
kad sam prvi put čuo stih: Empathy is a poor man's cocaine, ja sam bio u tripu: houli šit.

Sadistik je odličan ali baš depresivan :lol: Navukao sam i Tiorija na njega, i kako on reče, ne valja slušati ga nekoliko sati u cugu jer te sjebe emotivno :mrgreen: Poslušaj još od njega: Diva De Los Muertos, Bed of Flowers, November, Ashes to Ashley

Sadistika je najviše inspirisao Eyedea sa kojim je čak i bio prijatelj pre njegove smrti, a i stil im je donekle sličan
njegova najbolja:
Priznajem da je Eyedea-u teško svariti, meni je trebalo dosta vremena i mnoge pesme su mi na prvu loptu delovale bezvezno ali treba uleteti u njegov svet(ideja) :) Ima unikatan glas i flou a tekstovi su ono, tha' highest level
kad sam prvi put čuo stih: Empathy is a poor man's cocaine, ja sam bio u tripu: houli šit.
Više sam se naložio na Eyedea-u iskreno nego na Sadistika, Eyedea je zanimljiviji, ovaj je previše monoton. A Man vs Ape sam zavolio na pedeseto slušanje ebote, do tad je nisam ni primjećivao :lol:

Više sam se naložio na Eyedea-u iskreno nego na Sadistika, Eyedea je zanimljiviji, ovaj je previše monoton. A Man vs Ape sam zavolio na pedeseto slušanje ebote, do tad je nisam ni primjećivao :lol:

Sadistik je nekako laganiji, Eyedea baš ima težinu u svakom smislu :lol: Mislim, prvo sam morao da svarim matrice koje inače Abillities odlično obradi ali nije baš svakidašnje. Sadistikove nove pesme za ovaj bum što izlazi krajem februara su dosta monotone, barem ovo što je izbacio(City in Amber, Micheal, Kill the King- u ovoj ćeš prepoznati Ajdijin motiv :) )

Vidis Abel, primetio sam i kod tebe nesto. Nikada, ali nikada ne bi nekome napisala da je idiot (sebe ne racunam tu), narocito ne koletu, s njim i ne komuniciras uopste, retko. Nego si primetila da je na forumu u zadnje vreme popularno raspravljati i biti snishodljiv. Isto tako je postalo popularno vredjanje i proseravanje i sada ocajno pokusavas da se uklopis u to. Bolje stani dok si jos na dobroj strani, a i da se ne brukas. Jedna rec idiot nije tvoje misljenje, to je prosto pokusaj da uvredis i omalovazavas nekoga. Nazivati nekog idiotom tebe nece uciniti pametnijom, a vredjanje nekoga ti nece zaista doneti srecu ;)

@Direkt

Ebo te Sadistik, cuo sam ranije nesto, ali nisam video naziv i sad pustim ovu pesmu i setim se. F*ck you, sad sam i ja navucen xD

Vidis Abel, primetio sam i kod tebe nesto. Nikada, ali nikada ne bi nekome napisala da je idiot (sebe ne racunam tu), narocito ne koletu, s njim i ne komuniciras uopste, retko. Nego si primetila da je na forumu u zadnje vreme popularno raspravljati i biti snishodljiv. Isto tako je postalo popularno vredjanje i proseravanje i sada ocajno pokusavas da se uklopis u to. Bolje stani dok si jos na dobroj strani, a i da se ne brukas. Jedna rec idiot nije tvoje misljenje, to je prosto pokusaj da uvredis i snizis nesto. Nazivati nekog idiotom tebe nece uciniti pametnijom, a vredjanje nekoga ti nece zaista doneti srecu ;)

@Direkt

Ebo te Sadistik, cuo sam ranije nesto, ali nisam video naziv i sad pustim ovu pesmu i setim se. F*ck you, sad sam i ja navucen xD

Akuta strikes xD

Back