Šta me danas iznerviralo ?

kapelnik

Ističe se
Poruka
2.434
Džej se toliko uneo u svoju ulogu mangupa,
da i starost svoga unučeta meri "metrima" !

Nervira me to što metar nije mesec
već sto dana !

Jer kada ti je negde ostalo 100 dana,
kupiš krojački metar,
pa seckaš svaki dan santimetar po santimetar !

A ne metar to je mesec
zato što počinje na me !

- Džeki, ne mekeći više !
Dođe mi da mu kažem !

u ovo ce da bude moja omiljena tema...:lol:
nervira me:
1.sto sam lupila malim prsticem na nozi o ivicu,a skoro sam uganula zglob
2.brat
3.vreme,konstantna jesen
4.nedostatak koncentracije
5.dzinovska fleka na plafonu od komarca koji nije pobedioXD,al zato ne znam kako da ocistim a da ne bude jos veca fleka,sve to dok dubim na jednoj nozi
6.sto se nerviram zbog gluposti:)))

ta ti je odlicna stajnadleru

ali opet je pitanje kako se to ne nerviras, jer nervozom mozes da mislis na reakciju na mentalni bol ali i na sam mentalni bol

ako mislis u smislu da ne reagujes na mentalni bol, ta ti je dobra
ako mislis u smislu da reagujes na menatlni bol tako sto pocnes da mislis na lepe stvari, ta ti je losa

samo da se capiscimo

aj ovako jedan mali lesson

mentalni bol je automatska reakcija na neki spoljasnji stimulus
niko ne bira kako ce da reaguje, reakcija dolazi PRE volje, nju mozemo oblikovati vremenom, ali ne mozemo je birati u trenutku
to je pocetak nervoze

samo po sebi, to nije losa stvar, to je prosto nacin na koji je tvoj mozak naucio da reaguje

e sad, problem nastaje kad covek ne moze da izdrzi tu reakciju, odnosno, kad ne moze da je isprati do krajnjih granica, vec pokusava da je prekine/uskrati
to prekidanje je reakcija na reakciju na neki spoljasnji stimulus iz sredine i ja to prosto nazivam reakcija (dok onu prvu reakciju nazivam mentalni bol -- ti izaberi neki lepsi termin ako ti se ne svidja.)
e!
postoje dve vrste reakcija!
prva je negativna reakcija, to je kad se razbesnis ili kad popizdis, to je kad se brecas, to ti je kad hoces da uklonis spoljasnji stimulus koji je izazvao mentalni bol
to je ono sto ljudi generalno nazivaju nervozom
druga je "pozitivna" reakcija, to je kad pokusas da se smiris uz pomoc neke distrakcije, lepim mislima, ili slaganjem kockica ko onaj mali decko iz reklame za vip sto su okacili na youtube
kakva god da je reakcija, negativna ili "pozitivna", ona je losa stvar jer za cilj ima NEGIRANJE odnosno OBESMISLJAVANJE signala koje ti telo salje
to je nazadno, to je kukivacluk, mozemo reci, to je bolest
jedina prava reakcija je nedostatak reakcije, odnosno, da prihvatis mentalni bol i da se ne boris protiv njega, ni na koji nacin
sve ostalo vodi NAZAD

i to bi bio kraj moje male lekcije

sad nastavite sa pisanjem

ало модератори
тема је "Šta me danas iznerviralo ?"

по ком основу бришете мој пост који је у складу са темом
немојте да ме нервирате.

када буздован држи топузину у руци :roll:

Dobro, de, razumeli smo, iznervirali su te moderatori.
Dalje...
:ceka:

то је сад, а данас преподне ме изнервирала једна форумска корисница чији ник нисам споменуо, али та се очито препознала па тражила по обичају да се бришу моји постови а ови да јој брже боље изађу у сусрет.

aj ovako jedan mali lesson

mentalni bol je automatska reakcija na neki spoljasnji stimulus
niko ne bira kako ce da reaguje, reakcija dolazi PRE volje, nju mozemo oblikovati vremenom, ali ne mozemo je birati u trenutku
to je pocetak nervoze

samo po sebi, to nije losa stvar, to je prosto nacin na koji je tvoj mozak naucio da reaguje

e sad, problem nastaje kad covek ne moze da izdrzi tu reakciju, odnosno, kad ne moze da je isprati do krajnjih granica, vec pokusava da je prekine/uskrati
to prekidanje je reakcija na reakciju na neki spoljasnji stimulus iz sredine i ja to prosto nazivam reakcija (dok onu prvu reakciju nazivam mentalni bol -- ti izaberi neki lepsi termin ako ti se ne svidja.)
e!
postoje dve vrste reakcija!
prva je negativna reakcija, to je kad se razbesnis ili kad popizdis, to je kad se brecas, to ti je kad hoces da uklonis spoljasnji stimulus koji je izazvao mentalni bol
to je ono sto ljudi generalno nazivaju nervozom
druga je "pozitivna" reakcija, to je kad pokusas da se smiris uz pomoc neke distrakcije, lepim mislima, ili slaganjem kockica ko onaj mali decko iz reklame za vip sto su okacili na youtube
kakva god da je reakcija, negativna ili "pozitivna", ona je losa stvar jer za cilj ima NEGIRANJE odnosno OBESMISLJAVANJE signala koje ti telo salje
to je nazadno, to je kukivacluk, mozemo reci, to je bolest
jedina prava reakcija je nedostatak reakcije, odnosno, da prihvatis mentalni bol i da se ne boris protiv njega, ni na koji nacin
sve ostalo vodi NAZAD

i to bi bio kraj moje male lekcije

sad nastavite sa pisanjem

Šta da ti kažem...

Ne slažem se da treba pustiti da taj stimuls negativni koji je došao od neželjenog događaja da struji kroz osobu kojoj se to desi,
šta dobijaš time da ti ostane mentalni bol?
Distrakcija je po meni oružje protiv takvih stvari i meni je to pozitivno, jer primitivno je samo pustiti taj mentalni bol da bukti, pa tako reaguju
bebe i mala dijeca jer nisu još razvili to oružje.

To je u stvari psihološka tehnika za koju se ja lično zalažem, pozitivno mišljenje, afirmacije itd. distrakcija takođe, ali distrakcija u ovom slučaju ne znači
ignorisanje negativnog mišljenja koje će ostati, već jednostavno u smislu da izbjegavaš negativno da bi na njegovo mjesto došlo pozitivno,
dakle riplejs, što znači negativno nestaje.
Meni je pomoglo nema šta i zato vjerujem u to, tebi ako je kukavički onda delaj kako ti volja i želja.

Skoro mi se desilo da mi se prosulo mlijeko iz kese po podu i tepihu mojom krivicom, pre pet godina na slične reakije sam
reagovao nerviranjem ili ti povređivanjem sebe, neiskusan mlad,
ali sada nisam ni najmanje reagovao emocijom nerviranja
to je tako odlučila podsvijest jer sam je pre toga istrenirao, bio sam ponosan na sebe jer se nisam iznervirao tako da sa psihološke strane gledano
taj događaj je bio plus.
Ono što ti nazivaš prirodnom reakcijom to dolazi iz podsvijesti,
a podsvijest kao što sam pominjao može da se mijenja s namjerom dakle pomoću moći uma,
podsvijest se inače mijenja iskustvom kod svakoga hteli ne hteli to je prirodan proces,
namjensko mijenjanje je velika moć koju posjeduje svako ko nije teže mentalno obolio, mnogi nisu svjesni te blagodati.

Back