Sta li je u njegovoj glavi??

Zanima me muski pogled na sledeci problem: U vezi sam 4 meseca sa deckom koji je pre 2 nedelje otisao na studije arhitekture u Austriju. I planira da ostane tamo verovatno ceo zivot (ili ne ceo,ali dugo). Sve je bilo divno dok nije otisao, jako nam je bilo lepo ,mislim da je bio bas zaljubljen u mene iako to nije preterano pokazivao na recima,ali na delima jeste... a od tada mi se retko javlja,poslao mi je poruku (zapravo odgovorio na moju) treci dan nakon sto je stigao tamo i pre nedelju dana i juce... da li se odljubio ili nasao drugu ili sta je problem?
Ja razumem da neko ima puno obaveza i sve to,ali zar je tesko pustiti poruku ili mail bar jednom dnevno...
Kako da postupim? Mozda je trebalo da budem malo hladnija...a mozda postoji opcija da ne zeli da me povredi pa misli da je bolje da me ne muci vezom na daljinu i zato pokusava da me udalji od sebe i da ga zaboravim?
Nije mi jasno sta je u njegovoj glavi ? :(

Питај га отворено тако је најбоље. "Што се не јављаш, имаш ли обавеза, заузет си, како проводиш дан" итд. итд. Па ћеш већ сама закључити што ти се не јавља. Не зваравај се, тешко је одржаваи везу на даљину јако тешко, потребна је велика љубав, доста одрицања, пожртвованости, толеранције, поверења да би тако нешто успело. Али пре свега велика љубав, онда све иде лакше... Мада ја би му дао још једну шансу, можда му је једноставно тешко сад док се не амортизује мало, ухода у њихов стил живота, побољша језик, похвата конце, усклади обавезе. Тешко је кад се промени град, првих месец дана најгоре... Али и даље, немој се превише надати ипак сте били само 4 месеца заједно... Вреди покушати али ако не успе немој се разочарати.

Raskinuli smo i ne zelim vise ni da cujem za njega, lik se jos izdire na mene kao nema on vremena za gluposti,on je mnogo zauzet a ja ga opterecujem. Mo's misliti.

Па оно, ништа неочекивано. Прво живот у иностранству није исти као у Србији, ради се много више, има се много мање времена, људи су отуђени и брачни партнери који годинама живе заједно су једноставно отуђени. Такав је менталитет, такав је стил живота, такав је народ једноставно. Он је могао или да настави вези или да попусти на факултету... Ја то знам најбоље јер сам прошао кроз то, само сам ја изабрао ово друго и на крају се испоставило да сам погрешио, но добро нећемо жалити за оним што не можемо исправити.

Zanima me muski pogled na sledeci problem: U vezi sam 4 meseca sa deckom koji je pre 2 nedelje otisao na studije arhitekture u Austriju. I planira da ostane tamo verovatno ceo zivot (ili ne ceo,ali dugo). Sve je bilo divno dok nije otisao, jako nam je bilo lepo ,mislim da je bio bas zaljubljen u mene iako to nije preterano pokazivao na recima,ali na delima jeste... a od tada mi se retko javlja,poslao mi je poruku (zapravo odgovorio na moju) treci dan nakon sto je stigao tamo i pre nedelju dana i juce... da li se odljubio ili nasao drugu ili sta je problem?
Ja razumem da neko ima puno obaveza i sve to,ali zar je tesko pustiti poruku ili mail bar jednom dnevno...
Kako da postupim? Mozda je trebalo da budem malo hladnija...a mozda postoji opcija da ne zeli da me povredi pa misli da je bolje da me ne muci vezom na daljinu i zato pokusava da me udalji od sebe i da ga zaboravim?
Nije mi jasno sta je u njegovoj glavi ? :(

4 meseca nije dovoljno da bi se nazvalo vezom. Iskreno ja bih pre postavio pitanje sta je u tvojoj glavi. Gde si ti sebe videla pored njega i zasto?

Raskinuli smo i ne zelim vise ni da cujem za njega, lik se jos izdire na mene kao nema on vremena za gluposti,on je mnogo zauzet a ja ga opterecujem. Mo's misliti.

Devojčice, živi svoj život, mlada si i u najboljim godinama.
Školuj se, druži, izlazi, ne utapaj se u tuzi već mrdaj, okupiraj misli da ih skreneš sa njega.
Postaraj se da budeš srećna, bila sa njim, nekim drugim ili sama.
Voli sebe dok ne naiđe neko vredan truda, vremena i toga da mu pružiš ljubav.

Za ljude kojima je iskreno stalo da im uspe kilometri nisu prepreka, a granice su samo linije na geografskim kartama.
To jeste deško da uspe, ali uz obostranu volju, razumevanje, strpljenje i poštovanje, nije nemoguće.
Ipak, on nije mrdnuo prstom da te zadrži, zato, glavu gore i idi dalje, a slobodno malo i nosić. :)

On je u vrlo teskoj duhovnoj situaciji i ocito cezne da ispuni prazninu u sebi koju ti nisi mogla nadomjestiti iako je po tvojim rijecim sve bilo "divno". Radi o klasicnom primjeru otudjenja modernog muskarca od svoje antecedentne biti i ne vjerujem da ima ikakve sanse da ova vasa romanticna veza raskosno ozivi. Postoji mogucnost da je u medjuvremeno procitao neka Sartreova ili Kamijeva djela. Tvoj decko je uvidio da je veza s jednom djevojkom obicno mehanicko trenje bez ikakve ljepote bitisanja, prema tome, u toku od 2 nedjelje poceo je da razmislja kao moderni burzoaski intelektualac. Njegovo nejavljanje je u stvari revolt covjeka cija veza je odavno bila osudjena na propast. Bio je svjestan te nimalo ugodne cinjenice. U njegovoj glavi su trenutno prejake, stihijske meditacije i zamrsena misaona prozimanja na temu zivota, slobode, humanizma, protivurjecnosti suvremenog covjeka, intelektualne i duhovne sfere ljudske djelatnosti. Zavladala je opca konfuzija u mislima zbog ociglednog dispariteta fizicke i duhovne komponente sto najvjerovatnije ukazuje da mu je licna sudbina trenutno vaznija od bilo koje djevojke ili zene.

Ovo je objasnjenje iz svakog ugla...:(

Odreko te se covek samo nece brutalno da ti kaze, ceka da daljina ucini svoje a vec je zapoceo strategiju udaljavanja.

A ovo samo u jednoj recenici...

Back