Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кувари и куварице,
треба ми помоћ.
Скувала сам супу, а пошто нисам имала крилца и батаке, кувала сам пилећа леђа или прса(тако се ваљда каже:rumenko:).
И сад, остала су ми та пилећа прса, а ту има баш доста меса. Шта могу да направим од њих?
Мислила сам да исецкам то месо на мале коцкице или листиће и пропржим на уљу али фали ми још нешто, шта да у то додам?
Има ли неко идеју?
:bye:

@Mali cicak.

Proprzi sitno seckanu glavicu crnog luka, dodaj iseckano kuvano belo meso, izrendaj 1 veci skuvani krompir, 1 celo jaje, 1-2 "trougla" onog masnog sira ili (Zdenka) i zacine po ukusu.
Od te mase praviti duze stapice i uvaljati ih u prezle. Kratko prziti na ulju tek da porumene.
Pozz

Кувари и куварице,
треба ми помоћ.
Скувала сам супу, а пошто нисам имала крилца и батаке, кувала сам пилећа леђа или прса(тако се ваљда каже:rumenko:).
И сад, остала су ми та пилећа прса, а ту има баш доста меса. Шта могу да направим од њих?
Мислила сам да исецкам то месо на мале коцкице или листиће и пропржим на уљу али фали ми још нешто, шта да у то додам?
Има ли неко идеју?
:bye:

Sampinjone prokuvaj u slanoj vodi i iseckaj na kockice/listice i dodaj pavlaku i persuna malo i voila - salatica

Ima li ovde nekoga online ko može brzinski da mi pomogne... da li postoji neki način da se brže odledi šumsko voće sem da se čeka par sati... :dash:
Kasnim, ali za sledeći put - staviš tu posudu sa voćem u drugu posudu sa toplom vodom.
Za sutra se spremam da napravim taj čuveni čili kon karne, ali kad bi svratila Kvinsi da mi kaže za onaj kakao :think:

ups, a danas :think:
nešto brzinski, mislim da ću girice da ispržim i nešto još uz to

danas će biti losos...veći fileti lososa se posole,pobibere,stave se na njih lovorov list,i upakuje u veoma tanke listove mesnate slanine,prelije maslinovim uljem i peče u rerni,uz to ide salata od rendane jabuke i cvekle,prelivene limunovim sokom,malo braon šećera i soli...serviranje,listovi zelene salate,na to se stavi ova crvena salata od cvekle i jabuke,i pored ide losos...voila...prijatno,mi ćemo se sigurno najesti...

Kasnim, ali za sledeći put - staviš tu posudu sa voćem u drugu posudu sa toplom vodom.
Za sutra se spremam da napravim taj čuveni čili kon karne, ali kad bi svratila Kvinsi da mi kaže za onaj kakao :think:

ups, a danas :think:
nešto brzinski, mislim da ću girice da ispržim i nešto još uz to

Pa tako sam i radila do sad, mada je juče bilo prilično toplo u kuhinji pa se odledilo brže nego što sam očekivala....
A šta je čili kon karne?

koga da roknem? (ja nisam u razmatranju)

upravo gledam u svoju rernicu
a u njoj tepsijica sa izgnjecenim krompirom
preko toga proprzeni praziluk s bukovacom (sve uredno, iseckala ja bukovacu na trakice, ma u fulu)
i sve to preliveno
CIME?!
pa razume se-slatkom biljnom pavlakom
:per: ('de je onaj smajli sto se roka cekicem u glavu)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back