Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa rokni neki prašak za pecivo il sodu, šta znam ja =)
eeeee
tako ja pre neki dan kažem: imala sam problema (sa kompom) ali otkako mi crkla polovina rama mnogo mi se bolje diže.
još uvek sam predmet podsmeha =(

njam njam

kako se ovo sprema?
daj recept..bas super zvuci!
:D

misiš na čorbu od praziluka?
vako:jedan poveći praziluk se isecka na kolutove,i zeleni deo,taj je najbolji,pa jedna manja šargarepa,3 veća čena belog luka,i to se sve kuva na tihoj vatri,sa dolivenom supicom od belog mesa(a kada praviš na brzaka može i kocka za supu),kada je meko,staviš u blender i dobro izmiksaš,po potrebi dodaš još malo supice da dobiješ željenu gustinu čorbe...bademe sečeš na sitne komade i na malo putera pečeš(inače u originalu ide sa javorovim semenom,ali se ne može uvek naći,pa su bademi odlična zamena),i voila čorba gotova...

corba od paradajza sa taljatelama i JUPIK-ova zuta boranija sa junetinom....
pullpigtails-1.gif

Vrlo je jednostavno i brzo...

Jedno pakovanje (250 gr) višanja, oko 300 gr šećera, 800 ml vode, 2 pudinga od vanile i malo maslaca,
oko 200 gr nekog keksa.
Staviš višnje i šećer sa malo vode (od onih 800 ml) u šerpu i malo krčkaš nekih 10 minuta, nakon toga
dodaš puding razmućen u ostatku vode i ubaciš sa višnjama dok se ne zgusne. Pred kraj dodaš maslac ili margarin. Sačekaš oko pola sata da se prohladi i zgusne i u neku dublju posudu ređaš red keksa pa tog pudinga dok ne potrošiš sve. Na kraju premažeš nekim šlagom ili slatkom pavlakom...
Sve gotovo za oko sat vremena...

Jedno pakovanje (250 gr) višanja, oko 300 gr šećera, 800 ml vode, 2 pudinga od vanile i malo maslaca,
oko 200 gr nekog keksa.
Staviš višnje i šećer sa malo vode (od onih 800 ml) u šerpu i malo krčkaš nekih 10 minuta, nakon toga
dodaš puding razmućen u ostatku vode i ubaciš sa višnjama dok se ne zgusne. Pred kraj dodaš maslac ili margarin. Sačekaš oko pola sata da se prohladi i zgusne i u neku dublju posudu ređaš red keksa pa tog pudinga dok ne potrošiš sve. Na kraju premažeš nekim šlagom ili slatkom pavlakom...

FENOMENALNO!!! :ok:

oko 200 gr nekog keksa.

Ovo pravim i ja samo bez keksa...jednostavno sve to skuvam tako...kao što si napisala,
sipam toplo u staklene činijice....kad se malo prohladi ide u frižider...pre služenja, umutim slatku pavlaku ili šlag zavisi šta imam....pa lepo pricem ukrasim i na vrh stavim po jednu
vušnjicu....super je za toplo vreme koje nam dolazi....osvežava...eee.........a goji li ti razmislite same....:lol::lol:

pa ovako
izdinsta se luk crni i beli i slaninica
i onda se dodaju polovljena pileća srca
pa kad se iona prodinstaju dodaju se pileća plućanca seckana
pa kad se i ona izdinstaju ili šta već
doda se paradajz pire ili kečap
a tu se negde i posoli i začini
i gotovo =)

obavezno sa belim hlebom i jogurtom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back