Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci Ambasadore, ubices me sa ovim kupusom....:mrgreen:

Cufte i fasirano je i kod mene isto i uvek pravim sa hlebom, jajima,zacinima...nista brasno i to...

A ako hocu uz njih napravim paradajz sos i recimo bareni pirinac...sve zavisi. Obicno ih pravim uz grasak ili pire ili djuvec...

Ne kazem da nije dobro..nisam probala ali meni sama kombinacija ..bataci i jogurt ..unapred deluje ..da necu da pravim..ali nisam ja merodavna ..ja ne volim previse muchkanja kod hrane..i volim da osetim ukus svega..a ne da se ukusi pomesaju

Poslednja izmena:
Napiši recept za ta cušpajz ili ćušpajz kako ga još zovu, mnogo puta je pominjan
ali i dalje ne umem to da napravim.

Исецкам ситно два црна лука средње величине, пропржим их, затим додам 1кг и 200 грама ољуштене и на
колутиће исецкане шаргарепе, посолим и прелијем водом. При крају кад је шаргарепа готова, додам исецкану
везу першуна и бибер.
Ето, баш је једноставно. :)

Jest' da nisam pitana, ali ću da odgovorim :mrgreen:

Kod mene ima dve škole čušpajza sa šargarepom - mamina i svekrvina:whistling: Nećete verovati, ali svekrvin recept mi se mnogo više sviđa :lol:

U svakom slučaju, izdinsta se sitno isečen lukac, očišćena i na kolutove isečena šargarepa... e sad, mama naliva sa mlekom, a svekrva vodom ili još bolje supom. I to tako, sve dok ne bude šargarepa mekana... začini se vegetom, biberom, peršunovim lišćem (sa mirođijom mi se ne dopada :thumbdown:). Tako, baš ništa komplikovano.

Ja sargarepu samo izdinstam na malo ulja bez luka i bilo cega drugog....na kraju posolim malo i sada idu tri varijante .jedna je samo da pospem persunom druga je sa malo belog luka ali sasvim malo, cisto da da smek i persunom a treca sa karijem.. :D

Tvoji :heart:.
Nego sam imala visak jogurta koji sam bacila...Jel to normalno?:confused:

pa da,zavisi koliko su veliki bataci,i da li su mlada piletina,ćuretina ili šta već,ne upije istu količinu jogurta...recimo pravila sam sa pačjim batacima,i polovinu jogurta sam morala da bacim,nije upilo...ali zato ukus....pačetina je već u startu slatkasta,pa kad je upilo taj jogurt,i ispeklo se sve onako sočno...evo ide mi voda na usta...
nego baš mi je drago što vam se svidelo,i da te nisu poslali u peršun sa ručkom:D:super::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back