Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rolat pita

Fil za kore:umutiti 2 jaja,1 casu kiselog mlijeka,1 casu ulja,2 case brasna,1 casu kisele vode,1 prasak za pecivo,so.

Prebrojati kore,i podjeliti npr na tri mjesta po 6 listova.Jedan rolat -6 listova....

Premazati svaku koru filom,i tu zadnju(npr 6-u),pa onda staviti nadev po ivici,i uviti u rolat.Tako i ostala dva rolata.Staviti u pleh,preliti ostatkom fila za kore,i posuti susam.

Nadev je po zelji:sir umucen s jajima...ili dinstano mljeveno meso...ili pecurke...krompir....

Prijatno...:D

Javi utiske...:D

cao jubetrstop bil se ti udala?:oops:
cek da pitam muza sta kaze. :-)

uu dobro izgleda ova torta
al koome da pravim :( je l ima mera za jednu osobu:roll:
a rucak iznenadjenja je bio razocaranje,bar predjelo i desert
sta je bilo za rucak?

ja sam za veceru spremala pastetu od sardina.
Konzerva sardine, kuvano jaje, kasika sira, ili krem maslaca, malo majoneza, malo kecapa, so, sve se izgnjeci i maze na hleb.
moze i luk da se doda, moji klinci ga ne vole, pa ga ja ne stavljam. :-)

cek da pitam muza sta kaze. :-)

sta je bilo za rucak?

ja sam za veceru spremala pastetu od sardina.
Konzerva sardine, kuvano jaje, kasika sira, ili krem maslaca, malo majoneza, malo kecapa, so, sve se izgnjeci i maze na hleb.
moze i luk da se doda, moji klinci ga ne vole, pa ga ja ne stavljam. :-)
joj predjelo napravio neki omlet pa ga nafilovao pavlakom i stavio onu ribu sto mirka uvaljuje detetu(ne znam kako je na srpskom saumon) i to uvio u rolat,i sekao parcice
a ja tu ribu ne mogu da stavim blizu usana :| i onda se on nadurio kako sam zatvorena i ne umem da istrazujem
za glavno jelo neku govedinu u necemu,ne znam u cemu nisam smela ni da pitam,i sos u kojem je bilo crnog vina(opet nisam smela da pitam,pa nagadjam),i krompir i sargerepe je obario pa nesto zapekao,tako nekako
a desert opet kuknjava,pohovani kamember i marmelada od brusnice:| opet "ti si konzervativna u kuhinji,blabla" eto,jela sam samo glavno
sta cu kad se ne usudjujem,mrzim sebe zbog toga,ali takva sam:roll:

joj predjelo napravio neki omlet pa ga nafilovao pavlakom i stavio onu ribu sto mirka uvaljuje detetu(ne znam kako je na srpskom saumon) i to uvio u rolat,i sekao parcice
a ja tu ribu ne mogu da stavim blizu usana :| i onda se on nadurio kako sam zatvorena i ne umem da istrazujem
za glavno jelo neku govedinu u necemu,ne znam u cemu nisam smela ni da pitam,i sos u kojem je bilo crnog vina(opet nisam smela da pitam,pa nagadjam),i krompir i sargerepe je obario pa nesto zapekao,tako nekako
a desert opet kuknjava,pohovani kamember i marmelada od brusnice:| opet "ti si konzervativna u kuhinji,blabla" eto,jela sam samo glavno
sta cu kad se ne usudjujem,mrzim sebe zbog toga,ali takva sam:roll:

Salmon ti je losos. Ja ga jedem isključivo dimljenog, uz šampanjac ili uz "Krokan" - ne postoji bolje belo vino! Istraži ti njemu lepo sladak kupus sa ovčetinom (strpaš ovčetinu, začin, kupus i beli luk u lonac, na jedinicu, pa odeš malo do grada, a kad se setiš ručka, kažeš "iju", požuriš kući, kad ono taman gotovo.

Salmon ti je losos. Ja ga jedem isključivo dimljenog, uz šampanjac ili uz "Krokan" - ne postoji bolje belo vino! Istraži ti njemu lepo sladak kupus sa ovčetinom (strpaš ovčetinu, začin, kupus i beli luk u lonac, na jedinicu, pa odeš malo do grada, a kad se setiš ručka, kažeš "iju", požuriš kući, kad ono taman gotovo.

kad ono tamo zgarishte...izgorila kuca:(

bas sam se namsejala:lol:
a bez "iju" nece da uspe recept:lol:

eto ja sam jednostavna zena
juce sam za rucak napravila
pohovani kackavalj u susamu kao predjelo
za jelo fasirane snicle al kao medaljone(fasirani medaljoni?)
prilog:punjeni paradajz:
uzeti lepe cvrste paradajzeve,sacuvati drsku na njima,i odseci gornji deo.izdubiti i pola baciti a pola sacuvati i umesati sa seckanim mladim lukom,iseckanom mocarelom,malo ulja,zacinima.puniti time paradajz,a onda staviti preko poklopac
uz to je islo ono cileansko vino
desert: bakin kolac gotov(al onaj mek ko dekin,ne onaj suvkast) pa preko toga iseckati voce po zelji
pa preko slag

Ja bila danas na rucku kod brata u selu. A juce, obecala tati da cu spremiti pile i krompir, a on je obecao da ce da oljusti krompir. :)
I tako, ja dosla u 10 ujutru (a za tad smo se i dogovorili) i on spremio sve, ja turila u rernu pile i taj krompir, u onoj kesi, je l' koristite vi te kese, to je otkrice veka. :))))
Sve u svemu, rucak je bio ok. :))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back