Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mljac, mljac, ručak za 15 min.
Iseckaš piletinu na tračice i uvaljaš u prašak za krem supu. Ispržiš, pa dodaš ostatak praška za supu i šolju i po vode. Ukrčkaš malo pa makneš sa šporeta i staviš jednu pavlaku.
Ide uz sve, krompir, pire, špagete, makarone, pirinač.

Prste da poližeš.

e bolju corbu nisam jela,ne znam kako mi je uspelo :)
na puteru(ne moze ulje,puter daje mekan ukus) sam proprzila malo brasna,malo slatke aleve i stavila grasak.malo ga proprzila pa nasula vode.pred kraj sad dodala so i persun i jedno ulupano jaje

ja sam jela samo sa sirom
a laura je morala jednu frikadelu(citaj:meso) uz corbicu

Bacim parče nekakvog mesa na nešto masno, propržim, izvadim meso, poprašim ono masno (ulje. mast, puter, ...) sa malo brašna, promešam, dodam malo vode, pa kad više nije sirovo (2-3 min.) skinem sa ringle i pomešam sa dosta pavlake i to je to. Neka sveža salatica.

pravim ove cannelloni palacinke.
http://www.becook.com/sr/recipe/Cannelloni-palačinke.htm
Ovu poslasticu sam pravila nedavno i..ostala duzna da je napravim nekom.:heart:. super je ..:D
Cokoladni kolac sa visnjama
250gr.keksa pri ber,oko 300-400gr.ociscenjih svezih ili zamrznutih visanja..250 gr.putera,150-200 gr.secera u prahu,5 zumanacas,200 gr.cokolade,2 kesice slaga sa mlekom,2 dcl mleka i kuvana kafa..Umutiti penasto puter,secer u prahu i zumanca pa u to dodati rastopljenu cokoladu.U to dodati umucene 2 kesice slaga i visnje i kasikom lagano sve izmesati.Keks umakati u mesavinu mleka i skuvane kafe i redjati ..nakon prvog reda keksa staviti fila pa keks i na kraju fil..ukrasiti sa rendanom cokoladom...
a ovo za desert.
samo sam umesto petit beurea uzela piskote, valjda ce biti ok.
i bez kafe, ne volimo ukus kafe u kolacima. :smile:

pravim ove cannelloni palacinke.
http://www.becook.com/sr/recipe/Cannelloni-palačinke.htm

a ovo za desert.
samo sam umesto petit beurea uzela piskote, valjda ce biti ok.
i bez kafe, ne volimo ukus kafe u kolacima. :smile:

Nisam pravila sa piskotama ali ne vidi zasto ne bi bilo dobro..kafa u mleku nije obavezna..danas..
Salata od Lignji
baren krompir u ljusci..barene lignje sa zacinima..iseckan mlad luk po zelji( mislim kolicina) sirce balzamiko,maslinovo ulje i so..persun seckan odozgo..

moram da se pohvalim, ovo je mljac.
mada je vise za neku veceru nego za rucak, al' nema veze. :lol:

Imamo iste tanjire ;)
Danas na meniju rižoto sa pečurkama.. Praziluk se sitno iseče i prodinsta dok ne omekša, dodaju se iseckane pečurke i zajedno se krčka petnaestak minuta.. Od začina obavezno peršun, a ostalo kako ko voli, naravno i soli po ukusu. Posebno se obari pirinač, kada je kuvan opere se da ne bude lepljiv. Sjedini se sa pečurkama i to je to.. Može da se jede ovako, može uz neko meso, najbolje piletinu.

istopila kakao tablu dodala mleka i putera da zamastim:) izdrobila keks iiiii......................................................

.........prelila visnje iz visnjevace:D ala cu slatko da se napijem od ove vecere;)

...i Hitleru...:lol:
Kako koji ...pa 18 - ti...:rolleyes:

Razmisljam sta sutra da spremam...nedelja je pa otpada izlazak...bice puna kuca...i puuuno poklona...:D
Najvjerovatnije cu praviti pizzu,ali necu standard,nesto cu smisliti...par savjeta sta jos da spremim kao zakuskicu...:)

hehe srecan rodjos taska;):heart::D

taskic, sretan ti rodjendan:oops:

Hvalaaaa :D

Spremala sam rolat-pitu koju ama svi obozavaju...premazuje se svaka kora posebnim filom,i na kraju nadev po zelji...od jednog pakovanja kora naprave se 3 rolata...
I spremala sam mini-pice(koje bas i nisu bile mini),inace tijesto se pravi od krompira,brasna,itd...
Sta da vam kazem,sve se pojelo uuuu slast...:)
Kasno je...pa u toku dana bice detaljniji recept ...ako nekog zanima....:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back