Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja se danas ubih od kuvanja..spremala sam neko pile sa povcem, pa sam mesila neke kifle slane, a poshto je josh uvek post i neki ukucani poste, uzela sam lignje iseckala, skuvala i skarabudzila salatu sa testeninom, kiselim krastavchicima, krompirom, posnim majoneezoom .. nisam imala druga posla :)

Sojini odresci u bijelom sosu. Inace ide sa sampinjonima ali ja nisam nasla sampinjone...

Hidriramo odreske tako sto ih 10min prokuvamo u zasoljnoj i zacinjenoj vodi (ja stavim zacin C)
Uvaljamo ih u brasno i proprzimo sa obje strane na ulju (ja koristim maslinovo)
Onda nalijemo 2dl bijelog vina i pustimo da se krckaju.
Dodamo 300ml pavlake, listice sampinjona (ja bih ih radije prvo proprzila), a dodala sam i mladi sir sjeckan na kockice. Dodati malo zacina po zelji.

Pustiti da se malo prokrcka.

Njam! Sluzi se sa krompir pireom. Ja sam odusevljena!

Sad imam filete...pohovaću ih...Losos..prezla..jaje..tiganj...:)
Mana je sto se ako ne stavim u prezlu cesto raspadne filet!

Kad kupim celog lososa...otvorim ga natrpam belog luka u ulju, onda ga spustim medj pirinac , sargarepu, grasak,sve to nalijem vodom,vegetom, i pečem u rerni....
Bude skuvan , a pirinac dobije neki poseban smek...
Uz belo vino...nema mi vece srece . :lol:

Losos se inace na kanapeima jede sirov..tako da kad se przi..nema potrebe vise od 2-3 minuta sa obe strane..takodje ako se stavi samo na podmazan teflon..pusti svoj sok..ako se stavi na ulje..totalno je druga prica i ukus.

nego kad smo kod recepata.
Jedno pitanje i molba
da li ima neko neki dobar za plodove mora.
ovo sta mi draga pravi meni se bas nesto ni ne svidja (a sad ne bih da zvucim "balkanski:" ali sto je moja mama to pravila dobro) :D :D :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back