Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne znam, ja ga uvek stavljam kada pecem divljac. volim i kad je uvijen cokoladom, i to je zanimljiv ukus. sa dimljenim lososom je super ali skroz skroz sitno da se secka, kao za susi. nisam znala za supu, je l' znas mozda koja kolicina? kad ga ima mnogo em je ljuto em mirise na sapun

Za Novu godinu? Rolat sa piletinom, sarma standardno, pohovane palacinke sa tartar sosom, neku super salaticu, reformu, bajadere, markizu.... Taman se to pojede do Bozica pa onda sve ispocetka u malo izmenjenom sastavu. Ima da se podgojimo kao prasici

Ako moze recept za taj rolat sa piletinom.
A jel ti sama pravis tatar sos ili kupis,posto meni bas nesto ne uspe,pa moze i taj recept.

Ja za novu obicno rusku salatu,ali ove godine bice neka pileca salata i jos dosta za prezderavanje nismo jos smislili

Ispeces malo deblje palacinke, nafilujes ih sa otprilike jednom kasikom izedinstanog mlevenog mesa sa lukom, crvenom paprikom i zacinima, preklopis ivice da se dobije oblik kvadrata, dobro pritisnes te ivice i onda se pohuje kao i meso. Tartar sos pravim sama, stavim jednu pavlaku, vecu kesicu majoneza i iseckane krastavcice

carolina 212:
Ispeces malo deblje palacinke, nafilujes ih sa otprilike jednom kasikom izedinstanog mlevenog mesa sa lukom, crvenom paprikom i zacinima, preklopis ivice da se dobije oblik kvadrata, dobro pritisnes te ivice i onda se pohuje kao i meso. Tartar sos pravim sama, stavim jednu pavlaku, vecu kesicu majoneza i iseckane krastavcice
To nije tartar sos.
Ali jeste lep.
Probaj da ubaciš i malo origana, to mu daje još bolji šmek. ;-)

ja volim praviti punjenu pizzu.tu se pomijesi tijesto samo sa vodom, soli i jednom kasikom ulja.znaci bez germe.e onda se kida po manji komad tijesta razvije se nako na velicinu onog veceg tanjira za pizzu , pospes sa kecapon i stavljas na to sta volis i na obicnoj pizzi.onda se to preklopi, coskove dobro zatvoriti, i prziti tavi sa puno ulja.
Ps: tijesto se nesmije pretanko razviti da nebi puklo pri przenju pa sve ispadne iz pizze.

S_K_V_O:
postoji li neki trik u spremanju prokelja tako da ispadne ukusan?
ili da ga batalim... :?

To su oni malli kupuscici jel?

Pa ubacis u vrelu vodu da se skuvaju (ali pazi nisu fini kad se prekuvaju)
A posebno preprzis isjeckanu glavicu lulka na ulju (a mozes i malo slaninice isprziti u tome ako volis) i prebacis iscjedjene prokeljice.
Meni je tako bas ukusno.

Prokelj sa prelivom od slanine

Potrebno je :

1. 1 kg prokelja,
2. 2 glavice crnog luka,
3. 1 kašikica sušenog
mešanog začina,
4. malo mlevenog
belog bibera,
5. malo soli,
6. 75 g dimljene slanine,
7. 20 g brašna.

Očistiti prokelj, skinuti spoljne listiće i oprati ga. Oljuštiti luk i iseći ga na kockice. Prokelj pirjaniti sa lukom, sušenim mešanim začinom, muskatom, biberom, solju i 1/4 L vode 20 minuta. Malo istopiti slaninu i propržiti je. Izvaditi. U rastopljenu mast dodati brašno i malo ga zapeniti. Dodati 1/8 L hladne vode i vrelu tečnost u kojoj se pirjanio prokelj. Kuvati 5 minuta. Izmešati sa prokeljom i začiniti. Posuti reš isprženom slaninom. Svaka od 4 porcije sadrži oko 250 kalorija.

Evo nadjoh i "zvanicni" recept

PILECI CORDON BLUE

- filete ( koliko zelis ) pil. belog mesa blago izlupaj,
- zacini po ukusu,
- na svaki komad stavi parce sunke i parce trapista,
- preklopi drugim parcetom mesa pa dobro stisni ivice da se prilepe ili jos bolje pricvrsti ih drvenim cackalicama
- uvaljaj u brasno, jaje i prezle....
i peci u dosta ulja ali umereno zagrejanom.

Uz tartar sos i przene krompirice....prste da polizes.

p.s.
ne zaboravi salatu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back