Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam pravila snicle na kajmaku.
Snicle se izlupaju,zacine,proprze da porumene.
Umuti se jedna pavlaka i 200 gr.kajmaka.U vatrostalnu posudu se stavi kajmak preko snicle,preko njih paradajiz i paprika isecena na kolutove i malo proprzena u ulju od mesa.
Sve se zapece u rerni.
Sos od kajmaka i pavlake je tako ukusan i tako jaki masan al nema veze.

divlja:
Ima li neko recept kako da spremim prokelj, nasla sam neki kineski, al' mi je sumnjiv? :lol:
pa ja ga obicno dobro skuvam, s jednom kockicom za supu. Kad je kuvan, posebno dinstam crni luk ili praziluk , dodam pola case mleka u koje sam umesala kasicicu brasna. to sve sjedinis s kupuscicima, dodas mirodjiju pola pavlake i to je to.
super je, ja to bas cesto spremam...

Hvala :-), al' mi nije jasno sta radim sa "cveticima", da li ih razdelim ili ne? :-?

Evo recept sa Krstarice, ako neko moze da mi objasni sta je ovo podebljano? :lol:

Sastojci
1 pile
250 grama prokelja
100 grama pečuraka
1 slatka paprika
2 glavice crnog luka
4 kašike gustina
3 kašike prošeka

3 kašike jabukovog sirćeta
4 kašike soja sosa
pola kocke za supu
pola kašičice soli
pola kašičice đumbira

Način pripreme
Pečurke isecite na kriške, papriku na trake, luk na kolutove, a prokelj razdvojite na ružice. I pile isecite na manje komade. Posolite i pospite sa 3 kašike gustina. Piletinu ispecite na dobro zagrejanom ulju, pa je ostavite da se ocedi na paprinim salvetama. Zatim ispržite povrće sa đumbirom, dolijte 2 litra vode, soja sos i kašiku gustina rastopljenog u kašiki hladne vode. Kada smesa provri, dodajte piletinu, pustite da još jednom provri i sklonite sa vatre.

divlja:
Ima li neko recept kako da spremim prokelj, nasla sam neki kineski, al' mi je sumnjiv? :lol:
prokelj ili brokoli? prokelj su mali kupusici - zbunila si me zbog izraza "cvetici". ja ga samo obarim, prelijem maslinovim uljem i zacinim cenom belog luka.

gustin je fino skrobno brasno. mozes da ga kupis u svakom marketu, a nije problem ni da ga zamenis obicnim brasnom.prosek je slatko vino sa nesto vecom kolicinom alkohola.moguca zamena - crveno vino i pola kasicice secera.

je l ima neka domacica da me podseti kako se zavijaju sarme?nisam dotakla kiseli kupus godinama,a sad sam preko mojih specijalnih svercerskih mreza nabavila dve glavice,pa da nas ucinim srecnima,a i jako sam radoznala kako ce ovo moje malo fransusce da reaguje
ima li neka fora za fil?neki spec zacin?
kad zamotam i stavim u serpu sta dalje?

pa samo propržiš meso sa lukom i dodaj pola šolje pirinča.
stavi vegetu;)
onda zamotaš šta ima, dodaš malo suvog mesa ako imaš...
na dno šerpe stavi list, dva pa onda ređaj sarmice...
sve lepo zaliješ vodom "da ogrezne",
te krčkaš...i krčkaš i krčkaš....
čim provri smanjih vatru.
kada se ukrčka..ja kuvam stvarno duuugo, ali ne mor atako, kuvano je posle 1 sata!
napraviš zapršku i gotovo.
jao i meni mama napravila danas sarmice......

inače, evo jednog prostog a jako lepog "zapečenka":
mleveno meso i karfiol.
mleveno meso se proprži sa lukom,
poređa se na dno vatrostalne posude,
pospe se sa malo prezli, začini se..
skuvan karfiol se poređa preko toga,
i pospe se aleom paprikom.
umuti se jaje sa mlekom, prelije se preko svega toga, i peče se u rerni.
naravno, da porumeni.
jako je ukusno, i gotovo za pola sata!

vazi,ionako bi se upetljala u spansku seriju koju sam ispricala o nama:lol:
dobra je prsuta,a tek dvd :lol: laura ustala jutros u 7h30 da gleda dvd sto joj je poslala moja copine,sinoc bilo kasno kad smo svi stigli
a koja to copine maman?pa sam zvala jednu koleginicu na fon a ona "a je mi ona poslala,ocu da pricam"

SrecicaJA:
Da li moze potpitanje i naravno ako je moguce
A da li kupujete gotova jela?
Dosadno je stajati uz sporet.

Ne kupujem. To me uopste ne privlaci, mnogo mi je vestacki. Takodje ne stojim uz sporet - sva jela koja kuvam su gotova za 20 minuta ili pola sata, to jest pripremanje je gotovo za to vreme, posle moze da se krcka ili pece bez mog prisustva... Imam tih pola sata... (ali radim kod kuce tako da mi je odnos prema vremenu drugaciji)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back