Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tari sam uputio ono "nemoj da se ljutis".

A ovo je sala. Jedem ja itekako i povrce i ostale stvari. Ne mora uvek biti meso. ;)

...ne mora, naravno..meni je trebalo mooogoooo da odrastem i shvatim to...:rumenko:

a nema ni danas svako da priusti meso za svaki obrok. plus, pecurke su bolje varijanta, posebno ako drzis dijetu i pazis sta jedes, a vidim da ti bas vodis racuna;)

....vodim nego sta...mora se...

Kada je savezni sekretar za narodnu odbranu, Nikola Ljubičić, došao u inspekciju združenog manevra "Sloboda 71", na Pasuljanskim livadama dočekala ga je kompletna komanda Druge armijske oblasti. Svi su bili tu: od pukovnika Veljka Kadijevića i majora Blagoja Adžića, do kapetana Živote Panića i starijeg vodnika Andrije Biorčevića. Nakon što su se smestili u osmatrači punkt, Kadijević je Ljubičiću pokazao kožnu čuturu, i ozbiljnim glasom izdeklamovao: "Druže generale, dozvolite da se obratim! Domaća mučenica: 10 godina stara, 40 gradi, 80 oktana!"
Ljubičić je pogledao čuturu, podigao naočare na čelo, protrljao oči i rekao: "A, imate li vi ovde kakvog Čivasa?" Kadijević se malo trgao, ali je tu uskočio Adžić: "Kako da nemamo, druže generale! Stiže!!!", i odmah poslao zastavnika Veselina Šljivančanina helikopterom u Titovu vilu. ("Živ mi se ne vraćaj bez tog sr'anja!")
U međuvremenu je Kadijević Ljubičiću šaljivim tonom raportirao da su pripreme za banket u niškom Domu JNA uspešno privedene kraju, i da svečana večera može da počne tačno u 20:00, na šta je Ljubičić podigao naočare, protrljao oči i upitao: "Aa, budu žganci?"

Zagorski žganci "Šumadijski kačamak"

Sastojci:

Kilo brašna
so

Priprema:

Šumadijski kačamak priprema se na isti način kao i
zagorski žganci. Ovde, na Krsti, možete čak koristiti
isto brašno za oba ova jela. Samo, to ne treba govoriti
na Politici, Religiji i ženicama poput E'llen - da se ne uvrede.

Gde naći žgance u Nišu? I šta su uopšte žganci? Odmah su aktivirani operativci KOS-a koji su ubrzo u kuhinji niškog Doma JNA pronašli nekog guštera iz Krapine, za koga se ispostavilo da je pre vojske bio učenik srednje ugostiteljske i da zna za tajnu zagorskih žganaca, tako da su žganci stigli za sto tačno u trenutku kada je Ljubičić ugasio svoju cohibu. On se jako obradovao, protrljao ruke i rekao "majku ti božju!", na šta su se svi nasmejali i navalili na posluženje. Panić je još riknuo "prijatno, mart!" pa su se svi opet nasmejali. Zatim je iz kuhinje stigla užička pršuta, domaće lepinje s kajmakom, teleća čorba, sarma sa suvom slaninom, podvarak, pečena prasetina i - kao iznenadjenje večeri - vojnički pasulj. U muzičkom programu učestvovali su Lepa i Tozovac. Ljubičić je posle osmog chivasa od Lepe naručio Falu, za koju ona, međutim, nije znala reči, ali je Tozovac izvukao stvar i otpevao "Lepe ti je, lepe ti je, Zagorje zelene", što je Ljubičić glasno prokomentarisao: "Pa ovaj čovjek krasno peva!"

Kada je savezni sekretar za narodnu odbranu, Nikola Ljubičić, došao u inspekciju združenog manevra "Sloboda 71", na Pasuljanskim livadama dočekala ga je kompletna komanda Druge armijske oblasti. Svi su bili tu: od pukovnika Veljka Kadijevića i majora Blagoja Adžića, do kapetana Živote Panića i starijeg vodnika Andrije Biorčevića. Nakon što su se smestili u osmatrači punkt, Kadijević je Ljubičiću pokazao kožnu čuturu, i ozbiljnim glasom izdeklamovao: "Druže generale, dozvolite da se obratim! Domaća mučenica: 10 godina stara, 40 gradi, 80 oktana!"
Ljubičić je pogledao čuturu, podigao naočare na čelo, protrljao oči i rekao: "A, imate li vi ovde kakvog Čivasa?" Kadijević se malo trgao, ali je tu uskočio Adžić: "Kako da nemamo, druže generale! Stiže!!!", i odmah poslao zastavnika Veselina Šljivančanina helikopterom u Titovu vilu. ("Živ mi se ne vraćaj bez tog sr'anja!")
U međuvremenu je Kadijević Ljubičiću šaljivim tonom raportirao da su pripreme za banket u niškom Domu JNA uspešno privedene kraju, i da svečana večera može da počne tačno u 20:00, na šta je Ljubičić podigao naočare, protrljao oči i upitao: "Aa, budu žganci?"

Zagorski žganci "Šumadijski kačamak"

Sastojci:

Kilo brašna
so

Priprema:

Šumadijski kačamak priprema se na isti način kao i
zagorski žganci. Ovde, na Krsti, možete čak koristiti
isto brašno za oba ova jela. Samo, to ne treba govoriti
na Politici, Religiji i ženicama poput E'llen - da se ne uvrede.

Gde naći žgance u Nišu? I šta su uopšte žganci? Odmah su aktivirani operativci KOS-a koji su ubrzo u kuhinji niškog Doma JNA pronašli nekog guštera iz Krapine, za koga se ispostavilo da je pre vojske bio učenik srednje ugostiteljske i da zna za tajnu zagorskih žganaca, tako da su žganci stigli za sto tačno u trenutku kada je Ljubičić ugasio svoju cohibu. On se jako obradovao, protrljao ruke i rekao "majku ti božju!", na šta su se svi nasmejali i navalili na posluženje. Panić je još riknuo "prijatno, mart!" pa su se svi opet nasmejali. Zatim je iz kuhinje stigla užička pršuta, domaće lepinje s kajmakom, teleća čorba, sarma sa suvom slaninom, podvarak, pečena prasetina i - kao iznenadjenje večeri - vojnički pasulj. U muzičkom programu učestvovali su Lepa i Tozovac. Ljubičić je posle osmog chivasa od Lepe naručio Falu, za koju ona, međutim, nije znala reči, ali je Tozovac izvukao stvar i otpevao "Lepe ti je, lepe ti je, Zagorje zelene", što je Ljubičić glasno prokomentarisao: "Pa ovaj čovjek krasno peva!"

genijalno kao i uvek :))))

I ja cu meso od vrata, jos samo da smislim na koji nacin...

Mogla bih malo da ga prznem sa obe strane, izvadim, onda u tu mast ubacim mesano povrce da se dinsta...malo luka, sargarepe, karfiola, kupusa, kukuruza, krompira na kockice, ili vec sta nadjem u frizideru. Pred kraj vraim meso u to i gurnem u rernu da zapecem.

A mozda napravim samo pire :lol:

Znam i tako ga spremam kad nemam u planu da ga mesam sa mesom ili kad je samo povrce za rucak.
I obozavam ga spremljeno na taj nacin.
Sto se mene tice moze i samo bareno, ne bunim se.

Sada sam samo mislila da malo promenim.

Ja cu sa svojim detetom ici danas kod prijatelja na rucak. Napravicu za veceru pitu od heljdinih kora sa malinama. Provalila sam punjenje od malina u Mercatoru, kao pasta od malina, savrsenog ukusa, i super ide uz ove malo grublje kore. Pospem sa prah secerom i divota.

brzinski rucak sa onim sto se naslo u frizideru: dinstani karabataci u malo soja sosa, maslinovog ulja i karija, salata rendana sargarepa sa limunom (nisam imala mentu da pravim onu sa belim lukom a bas mi doslo danas da puhcem ljudima), dva crna tosta sa malo posoljenog izgnjecenog avokada. i dva kruga kozijeg zira i pola case crnog vina. bejah gladna ko vuk :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back