kameron
Poznat
- Poruka
- 8.247
a jel mogu ja jednu od vas dve da zamolim da mi posalje recept na pp?...bilo koju..? pliiiiiiiiiiiz

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

imam
treba ti:
500g praska za krompir pire
700g brasna
100g trapista
100 g sunkarice
2 jajeta
200g kiselih krastavcica
150 g margarina
1 svez kvasac
2 kasike secera
ulje
so i mleveni crni biber
znaci u neku posudu za mesenje stavis brasno, prasak za pire, kvasac, secer, 2 zumanca, margarin, posolis i mesas rukom sve to. Postepeno sipas 300ml vode i umesis testo. Ostavis ga da naraste. Sunkaricu, krastavce i trapist sitno iseckas. Testo prebacis na pobrasnjenu radnu povrsinui oklagijom ga razvuces u koru. Vadis pomocu kalupa okrugle forme, nas kalup je nazubljen al mozes i casom. E sad treba ti i manji kalup, jer ces od polovine okruglih formi pomocu tog manjeg vaditi prstenove (koji u receptu trebaju kao, ali ih mi nismo pravili)![]()
te vece forme redjas u pleh, nauljen, na njih stavljas prstenove. Mikserom umutis belanca, dodas taj iseceni trapist, sunkaricu i krastavcice, posolis, pobiberis, sve lepo promesas. Nanosis fil na svaku pogacicu. Peces ih pola sta na 200 stepeni. I to je to
kazem ti
nismo pravili prtenove, jer nam je bilo bzvz))
ali ovo je taj recept
agata?ovo je nesto novo sto smo probali
i zadovoljni smo
pogacice od krompira
recept iz hrane i vino
u testo se stavlja prasak za pire
meni bitno samo da ima nekog punjenja))))
Uploaded with ImageShack.us

Evo ga.
)))))))))))))))))))))))))))) ziveoooooooooooo
...ajde sad ja da ispricam svoju bruku....
...neka se ove mlade domacice "slade"...
...napravim danas onaj kolac Medeno srce..znaci nikad prostiji recept
nisam videla..i naravno razmisljam nema tu nikakve mudrosti, uzmem
solju (veliku)..pa sve smutim po receptu...dodam jos domaci dzem od
sljiva....ucinilo mi se nesto malo gusto testo..al rekoh samo se to meni
ucinilo...ispecem..ono naraslo po sredini malo puklo...premazem opet
onim dzemom..pa dodam glazuru i kad se ohladilo..odsecem parce..
...kaaaddd....meni je to nesto malo "zilavo"..testo nekako ne umem
ni da objasnim..jeste ukusno, nije suvo..lepo se ispeklo..a da sam
nesto zeznula jesam, sta ne znam...
..naravno da ce se to pojesti...ali u cemu je caka da se zezne najjednostavniji
kolac ikad vidjen...![]()
Do vanilica su " žerbo", a do šubarica "mađarica".

Ako sam dobro negde procitala, ide i soda bikarbona..koje je mozda bilo manje nego sto treba, ako su solje bile vece...Moja tetka jednom napravila kolace, ali zaboravila da doda sodu - bili su nesto izmedju zvake i karamele, pa niko nije hteo da ih jede..osim mene, meni se dopali tako ludi...

affrodiita:...hehee...znala sam da sam nesto permutovala...divno izgledaju, a imamo li
mi recepte negde zapisane ovde od njih....
..odlepila mama, odlepila deca.. 

Za mađaricu, recept je ovde:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/79855-Šta-kuvamo-DANAS?p=13904799&viewfull=1#post13904799
A za žerbo, evo ga:
200 g masti i 400 g brašna umutiti mikserom spiralnim kukama. Dodati 1 celo jaje, i prethodno potopljeno 1/2 parčeta kvasca u 1 dl mleka, malo pošećerenog. Ako se testo lepi, dodati još malo brašna, i podeliti na 3 dela. Prvi deo razvući na veličinu tepsije, premazati džemom od kajsija, posuti mešavinom ml. oraha i kristal šećera, i staviti malo suvog grožđa. Razviti drugi deo testa, pa ponoviti postupak. staviti i treću koru, izbockati je na nekoliko mesta viljuškom, i staviti u rernu. Pečenu, još vruću pitu premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima, ili staviti glazuru od čokolade.

) da nisam ni videla onaj medeni novemberkin šareniš
..nije danas nego juche i sinoc..odlepila mama, odlepila deca..
..nemam ceduljche, zaboravila, ali vecina vas poznaje ambijent moje kuhinje, a bogami i kuhinjske krpe..
..fala medi, fala minji, osim ukrasnih mrvica sve je home-made..
![]()
![]()
![]()
![]()