Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ajde sad ja da ispricam svoju bruku....
...neka se ove mlade domacice "slade"...z:mrgreen:

...napravim danas onaj kolac Medeno srce..znaci nikad prostiji recept
nisam videla..i naravno razmisljam nema tu nikakve mudrosti, uzmem
solju (veliku)..pa sve smutim po receptu...dodam jos domaci dzem od
sljiva....ucinilo mi se nesto malo gusto testo..al rekoh samo se to meni
ucinilo...ispecem..ono naraslo po sredini malo puklo...premazem opet
onim dzemom..pa dodam glazuru i kad se ohladilo..odsecem parce..
...kaaaddd....meni je to nesto malo "zilavo"..testo nekako ne umem
ni da objasnim..jeste ukusno, nije suvo..lepo se ispeklo..a da sam
nesto zeznula jesam, sta ne znam...z:shock::zstidljivko:

..naravno da ce se to pojesti...ali u cemu je caka da se zezne najjednostavniji
kolac ikad vidjen...:confused::confused:

nisi zeznula nista..kolac jeste `zilaviji`..;)
ja ga pravim sa dzemom od kajsija.. i obicno umesam celu teglu u testo..

Kasno Mirka na temu stize al i ja sliku za trku imadem z:D

Jer Mirka je danas vredna bila
i uz rucak pitu u krug zgotovila.
Nabubreli kvacas slikala je
Za sve one lose snaje
Sto ne znaju ko ni Mirka
Kako kvasac kad nadodje svirka. z:D

Evo slike moje sada
prijala mu je, izgleda mi, roze kada
pa je sav on nadosao
pod oblake posao
zadovoljno pljeskala sam
rucicama svojim ja
sto zbog kvasca sto zbog slike
sto zbog uspele mi ove pite...

Odvazila se sada ja sam
ima samo da se mesi
veliki je kompliment danas moja tetka dala
kaze ti nisi ista mala,
ovde pita, ovde riba , ovde krompir salatica,
do sada se jela pizza,
bice od te Mirka jednom dobra
zena, majka domacica.

Pogledajte prilog 166706

eto kakav talenat skriven u fast food domacici :heart:

nisi zeznula nista..kolac jeste `zilaviji`..;)
ja ga pravim sa dzemom od kajsija.. i obicno umesam celu teglu u testo..

...moguce, a i solje su mi malo vece...pa je onda samim tim mnogo brasna,
na 2 kasicice cimeta i jednu sode...a samo jedna solja vode...ipak mislim
da su solje bile manje da bi bilo lepse....ovo ce se pojesti a sledeci put menjam
solju....z:)

Afro, nem,a to veze sa veličinom šolje, ako sve meriš istom šoljom. Važno je da broj šolja bude ispoštovan, a veličina...Mera ti je mogla da bude i šoljica za kafu, i šolja za čaj. Samo bi dobila različitu količinu testa, za različitu veličinu pleha, i ništa drugo. :)

E sada. Medeno srce jeste malo žilavijee, što kaže dive, ali ne znam šta ti znači to " malo gusto testo"? Trebalo bi lako da se sipa iz posude u pleh.

....to znam naravno, ali sam racunala da je malo bilo cimeta na tu kolicinu
brasna...otkud znam....to kod mene ko djaci u skoli kad pogrese nesto na
prostom zadatku, a komplikovan urade....lepo je slatko...to je bitno...a kad
budem pravila sledeci put vudecu hoce li biti razlike ili ne....hvala....z:)

Umesila cesnicu za sutra i ubacila dukat uredno (za malo da zaboravim :rumenko:)
Pogledajte prilog 166707

Pece se prase, a napravila sam i medenjake, nisu kao medini, al' dobro! :)

Šta bre nisu k'o medini, vidi kako su dobri!
Šareno sve, a glazura krcka, uuuuh :D
Kontam nešto, ti medenjaci su baš onako lep kolač. Kako god ih napraviš, lepi su, baš lepi. I zabavljaš se dok ih praviš. E bre, k'o dete sam se igrala, šaram i pevam džingl bels ili slatka mala izvrnuta torto i sve tako neke gluposti :lol:

Inače, juče sam pravila drugi put i došla mi neka deca i naravno popadali po medenjacima, a ja šarala nekom tamnije plavom bojom ove zvezdice i zvonca....ebt, krenuli kući, a usta im plava k'o da su mastilo gutali z:D Reko', kad vas vide majkeeee z:D

Da te malo utešim, Afro, i ja sam zabrljala moj rolat sa čokoladnim bananicama. Za Novu godinu sam ga pravila više onako odokativno nego po receptu i ispao je savršen. A juče nesrećno iskombinujem dva recepta i ne valja.
Jedan recept je sa Krste, sa kulinarstva, možda je i od neke naše drugarice koje posećuju i ovu temu (Jace ili Zadovoljne domaćice):

Salamice sa bananicama
200 gr secera uspinovati sa 1 dl vode.Dodati margarin i kada se otopi dodati 300 gr mlevenog keksa i 1 sitnije jaje.Vratiti malo na vrucu(ugasenu) ringlu(zbog zivog jajeta ali i gustine.Masu podeliti na dva dela i svaki deo rastanjiti preko nakvasenih oblatni(dve).Na pocetak duze strane oblatne poredjati 4 bananice i uviti u rolat.
Oblatne je najbolje nakvasiti izmedju dve vlazne,iscedjene krpe(stoji 10 min.) pre kuvanja fila.

A drugi recept mi je iz neke knjige i tamo je 150 g mlevenih oraha i 150 g keksa, ali nema margarina. A ja stavim i orase i margarin i sad mi je malo otužno i previše mekano.
Ali evo ipak sličica, efektno izgleda. Naravno može i bolje, ravnije, savršenije... ali ja nemam strpljenja, ni vremena da se previše posvećujem estetici

Mrs. Bi, čitaj:

2 dl mleka ( ili vode, u slučaju posta )
2 rebra čokolade
1/2 margarina
250 g šećera
250 g oraha
250 g mlevenog keksa

Samo prokuvati na vatri mleko, margarin,šećer i čokoladu da se otopi, dodati mlevene orahe i keks, i filovati. Od ovog izađe 3 rolata.

Evo ispravila sam. Vrlo je izdašan kolač. Meni, koja ga pravim za prodaju, bude 1,2 kg, ili 75 - 80 kom.

Poslednja izmena:
...hehhe...ovo Srce je ukusno samo tako...ja pojedoh skoro pola pleha..:zstidljivko:

...i malo sam ponela u goste...sad se pitam, sta bi bilo da je ukusnije,
i tacno znam koja mi je greska...trebalo je da dodam malo vise cimeta,
jer je malo na onolike velike solje dve male kasicice..i sode naravno...

Mrs. Bi, čitaj:

2 dl mleka ( ili vode, u slučaju posta )
2 rebra čokolade
1/2 margarina
250 g šećera
250 g oraha

Samo prokuvati na vatri mleko, margarin,šećer i čokoladu da se otopi, dodati mlevene orahe i keks, i filovati. Od ovog izađe 3 rolata.

što reče Cruella nema keksa... jel se stavlja po osećaju dok se ne dostigne određena čvrstina i gustina ili ipak ima neka mera. Ja volim kad ima mera i kad je u gramima... te šolje su nekako neodređene....

Meni opet prekinuto praćenje ove teme. Uopšte mi nije jasno šta se to dešava.... I to samo sa ovom temom, samo primetim nema je na "meniju"

Yoav אני אוהבת אותך , odlicno izgleda tvoje medeno srce :)
Pravila sam one pogacice sa krompirom po tvom receptu. Izaslo je bas puno tijesta, nisam znala da ce ga toliko biti, a i onih 300 ml vode sto pise u receptu mi je bilo malo, trebalo mi je bar 600-700 ml. Na pocetku sam sjekla vece, a poslije manje, uglavnom morala sam peci u cetiri ture, ne znam kad ce se sve pojesti:)
A onog fila mi je bilo dosta samo za dvije ture, poslije mi se nije dalo sjeckati, pa sam na neke stavljala po kolut sremske, ili vece dijelov sunke, a svaku pogacicu sam mazala kecapom iako ne pise.
k 001.jpg
k 004.jpg
k 003.jpg

Yoav אני אוהבת אותך , odlicno izgleda tvoje medeno srce :)
Pravila sam one pogacice sa krompirom po tvom receptu. Izaslo je bas puno tijesta, nisam znala da ce ga toliko biti, a i onih 300 ml vode sto pise u receptu mi je bilo malo, trebalo mi je bar 600-700 ml. Na pocetku sam sjekla vece, a poslije manje, uglavnom morala sam peci u cetiri ture, ne znam kad ce se sve pojesti:)
A onog fila mi je bilo dosta samo za dvije ture, poslije mi se nije dalo sjeckati, pa sam na neke stavljala po kolut sremske, ili vece dijelov sunke, a svaku pogacicu sam mazala kecapom iako ne pise.Pogledajte prilog 166800Pogledajte prilog 166802Pogledajte prilog 166801
pa ja inace. tj. obicno stavim vise nadeva, ne samo ovde nego kad pravim bilo sta sa nadevom :)
msm, ja sam na brizinu ti prepisala recepz iz casopisa, ali to je to
kad imam puno testa obicno ne napravim sve, nego ko i ti od ostatka nesto kombinujem od onoga sto imam

:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back