Prvo, zaista nema potrebe da kvasac držite u zamrzivaču. Čak i ako idete u nabavku jednom nedeljno, kupite dve, tri kockice, stavite ih u vrata od frižidera, i uvek je pri ruci. Mada pretpostavljam da hleb, mleko i jogurt kupujete svakodnevno, pa usput u korpu ubacite i kvasac, ionako stoji u rashladnoj vitrini gde i mlečni proizvodi.
Mirka, da sam znala da ne znaš kako izgleda kada nadođe kvasac, slikala bih, jer upravo sam izvadila pogačice sa droždinom iz rerne. Ja u posudu stavim mleko, smlačim ga u mikrotalasnoj, i u to izmrvim kvasac, i dodam sav šećer koji je potreban za određeno testo. Nikada ne stavljam brašno u mleko, a so tek kada kvasac nadođe, jer sam negde davno pročitala da so usporava vrenje, i od tada samo tako radim. Znači, kada kvasac nadođe, dodam mlaku vodu ( ako treba po receptu, a skoro uvek treba), ulje, jaje, so i brašno, i zamesim testo.Uvek tako radim, a radim baš često.
Naravno da niko ne mora da zna kako nešto izgleda i kako se nešto pravi. Svi smo mi počeli od prvog ručka, ili prve pogače, ili prve torte.
Ja i dalje ne umem da skuvam supu. Najbolje mi ide ona iz kesice.