Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srećna Nova godina, drage kuvarice i želim nam da i ove godine zajedno kuvamo lepa i interesanta jela i razmenjujemo recepte i iskustva.
Ja danas kuvam samo čaj i kafu. Juče sam uspela da napravima ono što sam planirala - pitu od pečuraka, baklavice s čokoladom i integralni hleb sa zrnevljem. Sinoć sam sve slikala, ali bez ceduljica, pa sam danas popravljala šta je ostalo.

E, ja sam juče pravila ovo :D

20101231_001 (1).jpg
20110101_008.jpg
20110101_004.jpg

I preukusni su i super sam se zabavljala praveći ih i kuća je sva mirisala na cimet i đumbir....:zskace:

kako da skuvam fila za tortu na pari, ako nemam posebne šerpe za to kuavnje??
treba da skuma fil od jaja i šećera,ali kako, da li da umutim jaja i šećer pa onda stavim da kuvam, da li može da se ne kuva na pari nego na npr slaboj temp?

treba da skuma fil od jaja i šećera,ali kako, da li da umutim jaja i šećer pa onda stavim da kuvam, da li može da se ne kuva na pari nego na npr slaboj temp?

Jel' možeš da upariš dve šerpe da stoje jedna na drugoj?
Ja sam nešto tako kuvala nekad davno, manju šerpu stavila na veću, da se drži na ručkama.

...sad ce ti neka od ovih nasih vrsnih domacica to strucno objasniti..mada ja
kad moram to kuvam tako sto umutim jaja sa secerom, pa stavim serpu na sporet
ukljucim ringlu na nizu temperaturu i sve vreme mutim mixerom dok ne bude kuvano,
em se ne zgrudva, em ne zagoreva..i bude savrseno.....a moze li drugacije, verovatno
moze samo sto je meni ovako najjednosatvnije i najsigurnije....

Može na više načina, ali najbolje je ovako. Ako imaš tiganj, u njega naspi vode, pa u vodu stavi šerpu. Voda će polako da vri, i tako će se fil skuvati. I opet ne na jakoj vatri, da se belanca ne zgrudvaju. Ako nemač tiganj, može direktno na ringlu, ali na niskoj temperaturi. Srećno.

nisam ni znala da imam pravu posudu za kuvanje na pari,koja lepo legne u šerpu : )
hvala vam
domaćice, pošto pravim tvoj doboš da li sve vremem mutimjaja mikserom ili ne
kore su super,samo mi je jedna malo zagorela pa je bila hrskava, naprila sam je vlažnom krpom ali se malko raspala a nema te sile da pravim novu koru

Ze docek NG nisam nista spremala, bucu sama kod kuce veceras, pa je i malo besmisleno :confused: Cekam Badnje vece i Bozic da se bacim na kuvanje.

Danas, rucak/veceru ce biti supa, podvarak sa pecenim mesom od svinjskog vrata, a za "docek"veceras mini sendvici, slana torta i kao dezert ferrero rocher kuglice :lol:

ja se javljam da dezertiram kod tebez:mrgreen:z:mrgreen:

Od koga je, dobro je...a za koga je, jos bolje je :D

E, ja sam juče pravila ovo :D

Pogledajte prilog 165980Pogledajte prilog 165981Pogledajte prilog 165979

I preukusni su i super sam se zabavljala praveći ih i kuća je sva mirisala na cimet i đumbir....:zskace:

Medo...pa ti možeš ladno da se baviš ovim....svaka čast

Ja fil kuvam u loncu za mleko sa duplim dnom. Ako nemaš, pozajmi u komšiluku. Moj lonac je za ceo ulaz. :lol:

Medo...pa ti možeš ladno da se baviš ovim....svaka čast

:flert:
Hvala, hvala.
A prvi mi je put, dizvineš.
Ebt, 10 dana sam pajala po gradu da nađem prave novogodišnje modle, još da sam našla modle za medenu kućicu, čuda bih napravila :D
Mnogo sam ponosna na sebe, majke mi.
Posebno mi drago što sam ovim šarenišom oduvala sve superdomaćice i njihove torte sa 30 filova u mom okruženju z:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back