Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
QUOTE=>Annabel Lee<;15812524]Ja za danas spremala supu od povrca, telece pecenje sa sosom od pecuraka, pohovani kackavalj, rusku salatu, krofnice, pomfrit, cokoladne mafine i vocnu tortu.
Valjda ce biti dosta.[/QUOTE]

mmm, kakav divan svečani ručak! :zjede:[

Poslednja izmena:
zene. help.
na raspolaganju imam: pilece bijelo meso i gljive.. nekakav sos sa gljivama. zadno sa mesom ili ne.. svejedno.
e sad dajte mi recept da napravim nesto od toga..
uz prilog bi isao pomfrit.

(recept mi treba za vikend tako da nije zurba)

molim za isljucivo jednostavne recepte..zamislite da muskarcu objasnjavate kako da se nasminka:lol:

Јагњеће печење служи се у посебним приликама и на отменим местима као што су свадбе, вашари и београдски Сајам књига. Срби воле да пеку јагњиће и на ражњу и у рерни, а понекад знају и да их закопају испод ужареног пепела (јагњетина испод саћа). Код моје пријатељице Линде, у Француској, свега тога нема.

Јагњећи бут "Последњи танго у Паризу"

Састојци:

1 јагњећи бут
2 пива
уље, сенф, зачин Ц, со, бибер

Припрема:

Уместо целог јагњета, у супермаркету купити бут с
Новог Зеланда - ништа му не фали, а јефтин је. Премазати
га мешавином сенфа, уља и зачина Ц. Убацити у пећницу
на тиху ватру. После пола сата прелити пивом. Онда сваких
15 минута поново поливати пивом. И тако два и по сата.

Код Шикија... пардон, код Линде, у Француској, добићете већ припремљене и спаковане јагњеће одреске, али не и читаву животињу с лицем и очима. Нужда је мајка предузимљивости, па се један наш у Ле Хавреу досетио, и за 15. фебруар купио јагње у локалном pet shopu. А за Први мај је ишао у други, да не буде сумњиво. А други је, у Марсеју, по сведочењу Пјера Жилија ("Jagnje Go Away"), прво чекао да зађе сунце а онда обилазио меснице и супермаркете и куповао - ту плећку, тамо ребарца - и после их код куће састављао по сећању. То се у теорији књижевности зове "техника монтаже" (Угрешић Д., Појмовник руске авангарде). А постоји и "техника деконструкције" када се сасвим мало јагње, тзв. "сисанче", исече на саставне делове и убаци у глинену посуду, залије мајчиним млеком и пече на тихој ватри. Инспирисан овим последњим, полазећи на београдски Сајам књига, Шикијев Деда Ранко знао је да каже: "Мени је доста да на Сајму видим њено прекрасно дупенце, поједем комад хлеба и парче јагњетине".

Ja za večeru pravila pogačice sa droždinom.

Evo ih u plehu:

ndphl.jpg

I izvađene iz pleha:

50lm4y.jpg

domaćice, kako ovo dobro izgleda.:super: Prosto mi i miriše kroz ekran. Baš sam srećna što ne znam ovo da napravim, zbog one druge teme :)
Moja baka je bila majstor za pogačice od droždine, ali ih je pravila po drugačijem receptu. Od onog prhkog testa i pravila ih je okrugle...

praznik, praznik, sveta petka
kod mene se kuvalo:
salata od tunjevine i makarona, bobove pihtije, pasulj prebranac za one koji ne jedu bob, riba i kolač od bundeve na kraju
i sl. kolač, afkors

E ja pravila onaj kolač od krušaka i sira... ali sa jabukama... na Ceraku nema krušaka :roll: Sutra ću da vam kažem kakav je al se nešto bojim da ćeda mi se stegne :neutral:

domaćice, kako ovo dobro izgleda.:super: Prosto mi i miriše kroz ekran. Baš sam srećna što ne znam ovo da napravim, zbog one druge teme :)
Moja baka je bila majstor za pogačice od droždine, ali ih je pravila po drugačijem receptu. Od onog prhkog testa i pravila ih je okrugle...

I moja mama ih pravi od tog prhkog testa. I ona pravi okrugle. Ali mi ih više volimo ovakve, jer nema okrajaka koji se posle mese ponovo, pa se te nikada ne listaju kao ove prve vađene.

zene. help.
na raspolaganju imam: pilece bijelo meso i gljive.. nekakav sos sa gljivama. zadno sa mesom ili ne.. svejedno.
e sad dajte mi recept da napravim nesto od toga..
uz prilog bi isao pomfrit.

(recept mi treba za vikend tako da nije zurba)

molim za isljucivo jednostavne recepte..zamislite da muskarcu objasnjavate kako da se nasminka:lol:

pileće meso iseces na trake
pospes začinom c
nacediš preko jednu pomarandžu (na jedna pileća prsa jedna pomarandža)
odstoji neko vreme
onda na vrelo ulje
posle 10 minuta dodaš šaku susama
još 5 minuta pržiš
AKO POČNE DA SE LEPI ZA TIGANJ DODAJ MALO VODE, ALI MALO
kad je posle 15 minuta (ili koj minut duže ipak zavisi od šporeta) gotovo dodaš pavlaku, kiselu, čašu jednu recimo na tu količinu.
to dodaš kad tiganj pomeriš sa šporeta, lepo promešaš i pospeš peršunom
možeš da dodaš i biber

od pečaka napravi čorbicu
na margarinu, mada može i na ulju proprži glavicu crnog luka, il može i beli deo praziluka, jednu na sitne kocke narezanu papriku, šargarepu, dodaš koren peršuna, paškanat i malo celera
(možeš i tu belu zelen da naseckaš, ali ja je ostavim u komadu pa je bacim jer je niko ne jede-odoh na Vandinu temu)
kad je poluuprženo dodj naseckane pečurke
dinstaš dok ne omeknu (dodaj vodu pomalo, ako se lepi)
onda dodaj kašiku brašna
proprži koj minut pa nali vručom vodom i mlekom(malo mleka, recimo 1-2 dl)
kuvaj još pola sata
dodaj začin c, beli biber i seckan peršun
i to je to

da li je u rangu izvlačenja linije elajnerom

pileće meso iseces na trake
pospes začinom c
nacediš preko jednu pomarandžu (na jedna pileća prsa jedna pomarandža)
odstoji neko vreme
onda na vrelo ulje
posle 10 minuta dodaš šaku susama
još 5 minuta pržiš
AKO POČNE DA SE LEPI ZA TIGANJ DODAJ MALO VODE, ALI MALO
kad je posle 15 minuta (ili koj minut duže ipak zavisi od šporeta) gotovo dodaš pavlaku, kiselu, čašu jednu recimo na tu količinu.
to dodaš kad tiganj pomeriš sa šporeta, lepo promešaš i pospeš peršunom
možeš da dodaš i biber

od pečaka napravi čorbicu
na margarinu, mada može i na ulju proprži glavicu crnog luka, il može i beli deo praziluka, jednu na sitne kocke narezanu papriku, šargarepu, dodaš koren peršuna, paškanat i malo celera
(možeš i tu belu zelen da naseckaš, ali ja je ostavim u komadu pa je bacim jer je niko ne jede-odoh na Vandinu temu)
kad je poluuprženo dodj naseckane pečurke
dinstaš dok ne omeknu (dodaj vodu pomalo, ako se lepi)
onda dodaj kašiku brašna
proprži koj minut pa nali vručom vodom i mlekom(malo mleka, recimo 1-2 dl)
kuvaj još pola sata
dodaj začin c, beli biber i seckan peršun
i to je to

da li je u rangu izvlačenja linije elajnerom

piletina je :ok: privlaci me taj susam, napravicu tako.
ova corbica mi se ne svidja, nisam im ljubitelj:(
radije bih iz izdinstala i dodala vrhnje za kuvanje da budu kao prilog piletini i pomfritu.
hvala :heart:

parkin kolac modifkovan malinama (bilo sam lenja da svratim u rodu po borovnicu) i slatkom meggle pavlakom za torte i kola (da ne dodje do diskusije kakva je pavlaka:lol:)
malo je mutna fotka, slikano telefonom bez blica

Prilozi

• IMAG0634[1].jpg
    IMAG0634[1].jpg
    24,2 KB · Pregleda: 23
...danas sam posle ko zna koliko vremena spremila sebi normalan ručak,
a da nisam mislila ni na kalorije ni na dijetu...

...dve manje krmenadle začinila sa obe strane i stavila u mali keramički
pekač, pa u rernu..kad je meso bilo toplo, dodala dva na plovine isečena
krompira, koja sam pre toga uvaljala u alevu papriku i vegetu...mmmmm...
...uz to salatu od paradajiza i ljutu papričicu...malo ražanog hleba...;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back