Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E super, nisam to znala. Bas cu da bacim pogled posto su. Ja mislim da bi u ovom gore receptu bolje bilo da se ne pece meso prvo, nego da se stavi vise tecnosti pa da se ukuva u rerni. Ne znam da li bi to ispalo ok:think:
Ja sam kanelone prvi put jela u kantini na poslu, i bile su mnogo dobre. Punjene spanacem sa besamelom. Trebala sam da uzmem recept..

ma da, ja ih spremam isto ko lazanje, tj vrlo slično sa sličnim filovima, samo bešamel bude redji da bise skuvale pa zapekle lepo u rerni
a cena im je uvek bila za nijansu skuplja od lazanja, ranije ih je bilo u rodiću, nema ih baš svuda

ja sam u svojim prvim kuvarskim danima kuvala kanelone pa ih punila
nemate pojam kako je to teško bilo, mislim.. kuvane su i migolje se, nemoguća misija
al kad jednom uspem da ih napunim nije bilo loše =)

Volim taljatele. Panceta i sos od paradajza? Bas me zanima kako to ide zajedno...

ja sam kupila paradajz pelat, na maslinovom proprzila beli luk, 300gr pancete, 200 gr pecuraka i masline ubacila na kraju. Pelat dodam samo zadnja tri minuta sa sjedini sve ovo i zacine. I na kraju pomesam sa tajatelama sos, lepse mi je nego kad se preliva jer sos nije toliko voden vec onako gusci :)

propržim spanać na malo belog luka, dodam sitno seckano belo meso, prodinstam, malo mleka i pavlake i dobijem fil za lazanje
stavila sam bešamel(muskatni oraščić je oravo otkrovenjeza mene u bešamelu) i gaudu i parmezan

ja cesto pravim lazanje sa spanacem
ali ne tako
saljem vam receptic
inace, to sam jos davno isprobala iz jednog od kuvara koji imam
a bas na temu spremanja lazanja, pasti i pica
i jako mi se svideo i od tada ga redovno pravim
cak cesce nego sa mesom
slab mi net nesto ovde
saljem cim dodje sebi :)

eno ga gore recept za fil, ostalo sam radila kao za klasične lazanje, daklem samo je fil bio od spanaća i belog mesa

...aha..ja rekoh možda si nešto promenila...vidim da ima recept sa sirom,
ali meni se ne dopada ni dok sam ga čitala...podseća me na pitu zeljanicu,
a to nije poenta priče...ako su lazanje, onda treba da budu lazanje....;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back