Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
njoke ne bi trebalo da su komplikovane
kao skuvaš krompir, izmeljaš =) ga, dodaš brašno, jajce, začine, napraviš njoke i kuvaš
e sad
ja to teoretišem
=)
a oduvek želim da ih napravim
ali sam negde pročitala da su bolje kad se prave od pečenog krompira, a ko će da peče krompir u rerni sat vremena da bi napravio prilog, bzvz

imas li ti neki proverenio recept da ne lutam po netu i napravim ko zna sta?
Nesto sto sam na tezi nacin naucila je da nikad kad spremam hranu za goste ne pravim nesto sto nikad do tad nisam pravila, ume da se zakomplikuje pa coveku presednu i gosti i hrana...i jos mnogo toga :mrgreen:. Ako se odlucis za njoke, moj ti je savet da ih napravis jednom pre subote, vezbe radi, ili uzmi gotove. ;)

dakle, imam goste u subotu i zelela bih da napravim neko lepo glavno jelo, a na umu sam imala teletinu. svi predlozi su dobrodosl
Moji obozavaju odreske s pavlakom. Odreske izlupas, posolis, pobiberis i proprzis sa obe strane. Kad ih zaprzis zalijes ih sa 1/4l supe, dodas naseckan crni luk i kuvas u poklopljenoj serpi oko 20 min. Posebno umutis 2 kasicice skroba ili brasna sa 1/4l kisele pavlake i time zgusnes umak. Zatim umak zacinis solju, sokom od limuna, secerom i biberom. Pre sluzenja pospes persunom a kao prilog mozes bareni krompir (ja ga secem na sitnije komade) ili neko testo a od salate biras sta hoces, mada najbolje pase zelena salata.

Nesto sto sam na tezi nacin naucila je da nikad kad spremam hranu za goste ne pravim nesto sto nikad do tad nisam pravila, ume da se zakomplikuje pa coveku presednu i gosti i hrana...i jos mnogo toga :mrgreen:. Ako se odlucis za njoke, moj ti je savet da ih napravis jednom pre subote, vezbe radi, ili uzmi gotove. ;)

Moji obozavaju odreske s pavlakom. Odreske izlupas, posolis, pobiberis i proprzis sa obe strane. Kad ih zaprzis zalijes ih sa 1/4l supe, dodas naseckan crni luk i kuvas u poklopljenoj serpi oko 20 min. Posebno umutis 2 kasicice skroba ili brasna sa 1/4l kisele pavlake i time zgusnes umak. Zatim umak zacinis solju, sokom od limuna, secerom i biberom. Pre sluzenja pospes persunom a kao prilog mozes bareni krompir (ja ga secem na sitnije komade) ili neko testo a od salate biras sta hoces, mada najbolje pase zelena salata.

da, ni ja uglavnom ne pravim nsita novo, zato sam i odlucila da ne pravim cokoladni ciz. ali, ako je neki jednostavan recept, spremna sam da rizikujem:)

izvini, a sa kakvom pavlakom?

evo provereno dobre torte koja se brzo i lako pravi. slikacu u subotu kad je napravim, mnogo lepo izgleda:D

SAN SNOVA (ne znam ko izmislja ove nazive torti:roll::lol:)

2 pakovanja rolata 7 days (karamel ili cokolada),
1 margarin, 200 g prah šećera,
200g mlevene plazme, casa fante
700ml mleka, 2 pudinga od vanile,
10 krem bananica, 5 banana,
1/2l slatke pavlake

Priprema: Rolat seći na šnite debljine prsta i ređati (polagati) na podlogu na kojoj će biti torta. Malo poprskati fantom.
Mlevenu plazmu pomesati sa fantom (mozda je potrebno manje od case, procenite sami, ne sme da bude retko). Izjednačiti masu. Umutiti pola maragrina sa 100g šećera u prahu i to dodati prethodnoj smesi. Sve ovo izmešati i time premazati patišpanj od sečenog rolata.
Krem bananice seći uzduž i ređati preko fila.
U 700ml mleka dodati 8 kašika kristal šećera pa skuvati 2 pudinga od vanile. kada se ohladi dodati pola amrgarina koji je prethodno umućen s 100gr. prah šećera. Masu izjednačiti i podeliti na dva dela. Prvu polovinu staviti preko krem bananica.
Preko ovog fila ređati uzduž sečene banane (zavisi od velicine banana, meni uvek 5 bude dovoljno). Naređane banane premazati ostatkom (drugom polovinom) fila.
Odozgo tortu premazati umucenom slatkom pavlakom

e da, jesam =)
mnogo volim kad se još nekome dopadne nešto što je i meni otkriće
mislim da nikad nisam jela nešto slično, mislim na kombinaciju

Ja obozavam projno brasno, griz sta god i kad sam videla kako se zuti na slici,:zaljubljena: i da je onako "mrvicast" ili kako moja mama kaze razabran... :super:
A fondan je posebna prica, podseca me na fondan za krempite iz Beca koji je moja mama kupovala kada sam bila mala... Ma sve je savrseno.
Tara, borovnice imas u Veru i u Rodicu, a u Rodicu su jeftinije, narocito ako kupujes vikendom imas 10% popusta.
I jos da dodam usne su mi plave :lol:

njoke ne bi trebalo da su komplikovane
kao skuvaš krompir, izmeljaš =) ga, dodaš brašno, jajce, začine, napraviš njoke i kuvaš
e sad
ja to teoretišem
=)
a oduvek želim da ih napravim
ali sam negde pročitala da su bolje kad se prave od pečenog krompira, a ko će da peče krompir u rerni sat vremena da bi napravio prilog, bzvz

taman malo zagreješ kuću.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back