Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo je forumska gozba
fali moje belo meso, ali se peklo, pa sam slikala bez njega i posle zaboravila da slikam sa njim
img2556wo.jpg

eee svaka cast
super ti je ispalo
ja nisam bila tu 3 dana, pa nisam videla onu frku :)))
najverovatnije nisi dobro iscedila tu krisku hleba, pa je bilo vise mleka u smesi
ali vidim super ste se snasli, savetovali
bitno je da sve ispalo savrseno i da niste ostali gladni
ljubi vas bokica :*

ja nisam stavljala jaja u meso
i nije bilo ni suvo, a nije se ni raspadalo
stavila je vise mleka sa sve hlebom, pa jos i prezle posle
a ne znam ni da li je cistu mlevenu junetinu koristila
junece meso je drugacije o0d svinjetine i drugacije se veze
svinjetina se raspada

:eek: izvini ali sa ovim se ne slazem jer je moje iskustvo sasvim drugacije.Junetina je suva i mora imati neku masnocu da bi se vezala.Zato se i stavlja svinjsko meso da bi jelo bilo mekse.

ipak sam se zeznula kad sam rekla da necu uci danas u kuhinju :))))
skontali smo da imamo 2 pakovanja virsli
a nikako nam se onako same virsle ne jedu
a videh jedan super recept sa testom i virslama
i seka mi se pridruzila, njene nezne rucice cete prepoznati po rozom laku :)
nek vezba malo
ja sam ova nelakirana :D
seka se malo ljutila sto njene pletinice nisu bas 'pravilnog' oblika
ja joj rekoh da sve to ide u tibu posle :) ko šiša oblik :)
neke su vec u rerni, premazane jajetom
cekamo
znaci, danasnji ekperiment se zove
kako se otarasiti virsli :D
malo kasnije cu vam pustiti slike kako je moja seka vezbala, kako to sve izgleda na gomili i tako :))))
hehehe

Poslednja izmena:
Pa i treba da se ponosiš. Super izgleda. Baš sam se pitala kako će izgledati gotovo i zadovoljna sam.... A kakvo je testo? Nešto specijalno ili obično

napravi se ludo testo :)
trebaju ti virsle oko 2 pakovanja i 1 jaje za premazivanje, malo ulja
testo je predivno, mekano, ja sam se nazderuckala na brzinu
sad ne mogu da disem

(samo da vam kazem, morali smo ici u prodavnicu pored po jos virsli, tj. jos jedno pakovanje )
sto je naraslo testo ko loodo :))))))))
na kraju smo i kiflice sa pekmezom pravili :) ;)

Poslednja izmena:
testo, onako kako smo mi pravili, inace to je jedan fantastican receptic in jednog casopisa, odatle nam ideja za ovo
kreativno, mozete se igrati, sami, sa sestrom, muzem, decom
i da svima bude zanimljivo

1,3 kg mekog brasna
4dl kiselog mleka, 4dl mleka, 2 dl ulja
2 jajeta, 50g svezeg kvasca, 2 kasike secera, 1 kasika soli

znaci, pola mleko, kvasac,malo secera, malo brasna, to izmesate i ostavite na toplom da se digne kvasac
dodate to na polovinu brasna, dodate i kiselo mleko i mleko sto je ostalo i ovaj nadosli kvasac, ulje, jaja,secer i so
postepeno dodajte brasna, mesite i mesite, kad je testo umeseno, ostavite ga na toplom da se digne, kad se digne,
razvijate ga i radite sa njim sta hocete (pravite razna peciva po zelji)
testo mozete ostaviti i za sutra, stavite kesu preko posude sa testom i u frizider

ideje su svakakve
znaci, doslovce, igrajte se i uzivajte

to se zovu londonske štangle, traži pod tim nazivom, ako nađem recept stavljam ga

jeste proslo od tada skoro 15 dana,al ja opet o ovom kolacu.boka je imala pravo radi se o londonskim stanglama.pritegla sam poslasticara,sto golim rukama,sto sarmom ,pa mi je odao recept.drugacije ga pravi nego sto ima na internetu.napravi masno testo u koje nastruze i limunovu koricu,pa do pola ispece.namaze sa pekmezom i od gore stavi ovu smesu:na sporedu muti NElupana belanca,secer,limunovu koricu i naseckane orahe.kad se to ugusti,skine sa sporeta i doda jednu kasiku brasna.onda jos malo dopece kolac.

nasla sam recept za cokoladni cheese cake i odlicno zvuci. u subotu imam goste, gurmane, kao oni tarini i pocela sam da smisljam jelovnik. bice forumska gozba, bar delimicno:lol: jer sigurno p[ravim mirkine kineze sa ananasom:D

ja ću danas nešto u rerni, verovatno batake , da se zgrejem ko čovek, zaledih se bre

ako mogu da predložim
ako ćeš sa krompirom tj
staviš batačiće na krompir sve normalno i onda uz krompir staviš i desetak oljuštenih celih čenova belog luka
i onda dosta svežeg ruzmarina preko
i soli i malo bibera i možda one ljute paprike, ja imam kotanil mlinčić i pokriješ alu folijom i pečeš i onda samo na kraju otkriješ da batačići porumene
(a i batačiće prethodno začiniš kako voliš)
ja ne volim ni pile na krompiru, ni biber, ni ruzmarin, ali ovo ispadne perfektno

e moež, svidja mi se a imam sve sastojke tj začine
a uvek kada pečem kropmir i meso kropmipr mi bude ili suv, onako skoren ili živkast
da ga probarim malo prvo?
ti ga isečeš na kolutove ili?
ulje,vodu?

COKOLADNI CHEESECAKE
Sastojci
podloga
100 g mlevenog čoko keksa
50 g mlevenih proprženih lešnika
40 g otopljenog maslaca
40 g otopljene tamne čokolade
krema
750 g sira (u originalnom receptu je philadelphia, ja cu verovatno ellu)
1 kesica želatina
100 g bele čokolade
100 g mlečne čokolade
100 g tamne čokolade
250 ml slatke neutralne (mrgreen:) pavlake
100 g šećera u prahu
Priprema

1. Pomešajte mleveni keks, lešnike, otopljenu čokoladu i maslac i utisnite u kalup (precnika 22cm) stavite u frižider dok pripremite kremu.

2. Dobro promešajte sir i šećer (može i više šećera ovako nije puno slatko).

3. Napravite šlag od slatke pavlake.

5. Pomešajte jednu i drugu smesu i tome dodajte otopljen želatin.

6.Fil podelite na 3 dela i u svaki dodajte jednu vrstu čokolade
(čokoladu rastopiti u mikrotalasnoj:sad2:).

E sad, u orginalnom receptu slaže se kasika jednog kremekasika drugog fila,i kasika treceg fila, ali je fil dosta čvrst i nezgodno je svelepo razmazati, a ako će te tako slagati, kad sav fil stavite. morate malo tresnuti kalupom da sve lepo upadne da vam ne ostane rupa između filova. zato je najprakticnije namazati jedan fil preko cele podloge staviti par minuta u friz, pa drugi file, pa treci.
Ostavite tortu par sati u frižideru ili najbolje preko noći

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back