Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je sad ko kad stanes pored puta i pitas gde je ono sto ti treba a covek i zena koji se setaju ruku pod ruku ti pokazu jedan na levo a jedan na desno. :zcepanje:

Aj nemoj da me terate da krenem od pocetka u ovu pricu znate sta je bilo kad smo o soljicama raspravljali ! :evil:

...ahahhaa....ludoo jedna...bem ti šoljice...:rotf::rotf::rotf:

...ček ovako, postoji kisela pavlaka, slatka pavlaka i neutralna pavlaka...
...ova neutralna je za kuvanje i nema ukusa ni mirisa....u nju možeš da dodaš
recimo kari, pa imaš kari sos...da rastopiš neki sir, ja gorgonzolu kad je kupim (volim šta
ću)..pa dobiješ gorgonzola preliv....ma ako volite ljuto možeš samo da je začiniš i zabiberiš pa da dobiješ divan preliv za pečenja razna, naročito je dobra za bela mesa
koja su suva..a i nemaju nekog ukusa sama po sebi....

...eto, jel sad malo jasnije....:think:

ama cekaj, ja jos uvek jedno ne razumem. i bas me briga sto cu ispasti glupa al evo jos jednom da pitam - cemu sluzi?
pavlaku, onu obicnu zelenu, osim za mazanje na hleb, koristim jos samo u kombinaciji sa pecurkama (ali ona ima neki ukus, kiselkasti, jel da?)
i da li ja sad nesto gresim, sta vi stavljate u pecurke, ako ih tako pravite?
slatku, neutralnu, kiselu... :besna:

ama cekaj, ja jos uvek jedno ne razumem. i bas me briga sto cu ispasti glupa al evo jos jednom da pitam - cemu sluzi?
pavlaku, onu obicnu zelenu, osim za mazanje na hleb, koristim jos samo u kombinaciji sa pecurkama (ali ona ima neki ukus, kiselkasti, jel da?)

Koristi se da poveze jelo.

Ma to je jasno , problematicno je sto vi moju slatku zovete neutralna i za kuvanje i shebaste mi koncepciju!

Al sad smo to resili , ja cu i dalje da je zovem slatka cisto da znate kad pisem recepte da ne kupujete pravo slatku nego Mirkinu slatku pavlaku ( sto ce biti alijas za neutralnu ebo vas pas da vas ebo :lol: )

...ovu..;)

..a imaš post iznad gde sam sve lepo objasnila..:ok:

Ma to je jasno , problematicno je sto vi moju slatku zovete neutralna i za kuvanje i shebaste mi koncepciju!

Al sad smo to resili , ja cu i dalje da je zovem slatka cisto da znate kad pisem recepte da ne kupujete pravo slatku nego Mirkinu slatku pavlaku ( sto ce biti alijas za neutralnu ebo vas pas da vas ebo :lol: )

...jes' i onda nekom ko te tako ne zna, šta ti misliš, ispričaš recept, ta neka osoba
ode i kupi slatku pa baci ručak...
...ako smo mogle da dođemo do konačnog zaključka oko šoljice zašto ne možemo
oko pavlake..kad lepo piše na pakovanju, pavlaka za kuvanje neutralna....:eek:

Ja je koristim obilato u ishrani.
Pravim neke piletine sa njom, cheesecake , onda slag , nekad pecurke ...ma siroko ti polje , dobra je ima neki specifican ukus koji volim i zato je puno koristim.
Tako da ...zelenu koristis za slana jela ono kad hoces da ti budu slana slana , a Mirkinu slatku kad hoces da se malo poigras pa ti jelo nije ni slako ni slatno nego neutralno :zcepanje: i za kuvanje :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Poslednja izmena:
pa i ovoj daješ miris i ukus konačni začinima i svim ostalim
zavisi i od toga sa kojim jelom je spremaš
vrlo slična neutralnoj o kojoj ti pričaš, probala sam i nju u nedostatku imlekovih proizvoda : )

evo je forumska gozba
fali moje belo meso, ali se peklo, pa sam slikala bez njega i posle zaboravila da slikam sa njim
img2556wo.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back