Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ja sam juce pravila nesto mnogo lepo.
Potrebno:
1 neutralna pavlaka
1 pakovanje pecurki
2 bela mesa (2 parceta tj. belo meso od 1 pileta)
1 supa od pecuraka

Iseci belo meso na sitnije kockice i uvaljati u prah od supe
Iseci pecurke na cetvrt
Namazati pleh sa malo margarina ili putera i redjati meso pa pecurke.
Preliti sa pavlakom i zaciniti sa malo vegete.
Peci u rerni na 220.
Ja sam izrendala kackavalj malo preko.
Za 4 osobe da bas dobro jedu.

...uuuhhh...ovo je baš dobro...još malo pa dijetalno...:zper:

Jeste affro, ubile smo se od klope.Nas 4 smo jele i jos je ostalo 2 procije.
Recept je bez kackavalja, znaci jeste skoro dijetalno, nema ulja ni masti. Samo malo margarina da se premaze, cisto da se ne bi zalepilo meso.

...da, zbog kačkavalja sam i rekla, za malo pa dijetalno...ovo drugo sve može da prođe,
još ako se jede bez hleba uz neki pirinač...sasvim je ok, za nas dijetalce...:think:

Hm, hm, ta neutralna pavlaka nije baš dijetalna..

E, kad kažš jedna, koliko je to? Pola litre, 2 dl ?
Ili je to u stvari ona kisela, ili ona za kuvanje, koja je skupa do bola

..ja često koristim tu neutralnu pavlaku, ima u tetrapaku od 1/4L....dovoljno je
za takve specijalitete...mada ako je veća količina ja sam uvek stavljala 1/2L...sigurnije
mi je bilo....da ona nije baš dijetalna, ali ako se to podeli na tu količinu i ne bude nešto
strašno...:think:

Ona za kuvanje i jeste skupa, ja se sokirala 185 din.
Ne pise da kutiji koliko ima kalorija, ali ima 20%mm, znaci ko ona kisela.
Ona ima 200 kalorija na 100 gr. Sad sam zvala mog nutricionistu da pitam:lol: Nije strasno.

Ona za kuvanje i jeste skupa, ja se sokirala 185 din.
Ne pise da kutiji koliko ima kalorija, ali ima 20%mm, znaci ko ona kisela.
Ona ima 200 kalorija na 100 gr. Sad sam zvala mog nutricionistu da pitam:lol: Nije strasno.

....sve je skupo na žalost..ali ja to nekako gledam drugačije, ako imam sve ostale
sastojke već u kući..i samo nju treba da kupim, onda mi i nije, drugačije je kad sve
kupiješ tad kad hoćeš da praviš...:think:

....sve je skupo na žalost..ali ja to nekako gledam drugačije, ako imam sve ostale
sastojke već u kući..i samo nju treba da kupim, onda mi i nije, drugačije je kad sve
kupiješ tad kad hoćeš da praviš...:think:

Pa tako i mi radimo, nakupujemo u supermarketu za 2 nedelje, pa onda od tog mesa i ostalog kombinujemo sta ce da se kuva. Sta ima to se kuva. Samo sam pavlaku kupila i to je to.

Pa tako i mi radimo, nakupujemo u supermarketu za 2 nedelje, pa onda od tog mesa i ostalog kombinujemo sta ce da se kuva. Sta ima to se kuva. Samo sam pavlaku kupila i to je to.

..ja tako kad imam para, kupim svašta nešto i stavim nešto u friz, nešto u bio fioku u
frižider...i onda polako trošim dok ima....ali kako meni svaki ručak koji spremim bude
minimum 2 dana...onda to potraje....
..moram da nabavim neki mali pekač...svaki koji imam, ili tepsiju, ili đuveč, kako ga ko
zove..sve mi je veliko..i onda u tome ne mogu da spremim malo koliko god se trudila...mada
ja ne bacam hranu, kad više ne mogu to da jedem, u kutiju pa u friz..
..ako negde vidite lep mali pekač, ili keramički, ili neki emajlirani, ma nebitno kakav
javljajte gde ima...ja to nikako da nađem, sve veliko mnogo...

..ja tako kad imam para, kupim svašta nešto i stavim nešto u friz, nešto u bio fioku u
frižider...i onda polako trošim dok ima....ali kako meni svaki ručak koji spremim bude
minimum 2 dana...onda to potraje....
..moram da nabavim neki mali pekač...svaki koji imam, ili tepsiju, ili đuveč, kako ga ko
zove..sve mi je veliko..i onda u tome ne mogu da spremim malo koliko god se trudila...mada
ja ne bacam hranu, kad više ne mogu to da jedem, u kutiju pa u friz..
..ako negde vidite lep mali pekač, ili keramički, ili neki emajlirani, ma nebitno kakav
javljajte gde ima...ja to nikako da nađem, sve veliko mnogo...

E ja sam to kupila u Metrou, komplet veci i manji pekac od kermike. 800 din je bio.
Taj manji je taman za 2 porcije.

....e taj manji meni treba, velike imam i skoro da ih i ne koristim, i sve manje spremam
ono što volim iz rerne, jer mi nedostaje taj mali pekač..gde je taj Metro, i može li samo
mali da se kupi, ili mora komplet....

Pa metro onaj veliki, ima u Zemunu i u Krnjaci.
Ima puno pekaca, ja sam uzela taj komplet jer nismo imale te kremicke, samo neke ogromne metalne. Ima kakvih hoces.

ja sam jednom greškom kupila tu za kuvanje umesto slatke pavlake(nisam imala naočari:rumenko:)...
a ja nju nikad nisam koristila i pojma nemam kako da je upotrebim. Ajde dajte neki recept, al sa objašnjenjem kako se ta pavlaka za kuvanje stavlja u jelo:na kraju, u sredini spremanja, koliko.....pojma nemam

ja sam jednom greškom kupila tu za kuvanje umesto slatke pavlake(nisam imala naočari:rumenko:)...
a ja nju nikad nisam koristila i pojma nemam kako da je upotrebim. Ajde dajte neki recept, al sa objašnjenjem kako se ta pavlaka za kuvanje stavlja u jelo:na kraju, u sredini spremanja, koliko.....pojma nemam

..Boko pa mi smo ovde pisale recepata i recepata sa njom...ja bar jedno 5-6..stavlja
se bar u mojim receptima pred kraj...i samo malo prokuva....odlična je...

...ima tu nekih par strana ona testenina sa pečurkama koju ja spremam isto sa tom
neutralnom pavlakom, pa pileće belo meso u gorgonzoli, pa isto to meso u kari sosu,
to je što sad odmah mogu da se setim....i stvarno je velika olakšica...;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back