Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma ja ne vidim nikakvu razliku između te pavlake za kuvanje i neutralne pavlake
jednostavno, to je marketinška fora, ako hoćeš da kuvaš - kupiš onu koja se zove za kuvanje i završiš poso
sad, nije isključeno da joj oni nešto malo i dodaju ali u principu to je obična bela nezaslađena neumućena pavlaka

Ebote neutralna pavlaka :confused:
Pa onda za kuvanje
Pa slatka .

Znate sta vi u mom svetu postoje dve pavlake , jedna je ona zelena imlekova od 12% mlecne masti , jedna je slatka pavlaka za slag.

I hoce li mi sad neka od vas objasniti, naci sliku, bilo sta sto bi pomoglo da shvatim sta su sve ostale pavlake ???

I gde su se krile do sad i zasta se koriste i zasto su drugacije od zelene ili ove za slag ???

Ebote neutralna pavlaka :confused:
Pa onda za kuvanje
Pa slatka .

Znate sta vi u mom svetu postoje dve pavlake , jedna je ona zelena imlekova od 12% mlecne masti , jedna je slatka pavlaka za slag.

I hoce li mi sad neka od vas objasniti, naci sliku, bilo sta sto bi pomoglo da shvatim sta su sve ostale pavlake ???

I gde su se krile do sad i zasta se koriste i zasto su drugacije od zelene ili ove za slag ???

:lol::lol::lol:
Ova sto sam ja kupila se zove brzo i fino. Pise neutralna pavlaka, eno je u djubretu nije bas za slikanje

vrhnje%20za%20kuhanje%202%20dl%20novo%20copy.jpg

...
17025a.jpg

...evo samo neke od...;)

jedini problem je u stvari u tome što je slatka u stvari neutralna a ne zaslađena
od toga je sve to počelo
nekad su na svetu postojale samo slatka i kisela pavlaka i nisi mogo da pogrešiš, kao slatko i kiselo mleko
sa pojavom zaslađene palake došlo je do problema, tj mnogima su jela ispadala slatka =) i onda su uvedeni kretenskii termini kao neutralna pavlaka i pavlaka za kuvanje

plašim se da moje objašnjenje ne objašnjava nego zbunjuje al šta sad =)

Drugim recima slatka pavlaka je neutralna pavlaka ??

Pa sto odma tako ne kazete ?

A sta je onda neutralna ?
Isto slatka ? :zcepanje:

...nije Mirka..eno ti na slici tamo dve od postojećih neutralnih pavlaka..i one se
koriste za kuvanje raznoraznih jela..a slatka je slatka i zna se za šta se koristi,
kao i kisela....ova je bezukusna, i zato se od nje mogu spremiti razni recepti, a
ti im daješ ukus..kakav želiš...:ok:

Ona Imlekova u tetrapaku neumucena je neutralna i ako od nje pravis nesto slatko moras da metis secer, a postoji i slatka pavlaka u tetrapaku, proizvodjac je Halta i Hole i tetrapak je roze, neki su mislili da je neutralna pa je metili u slano jelo, a ona je baaas slatka. Takodje, imlekova je zivotinjaskog porekla, tj. ako je previse mutis razvodnji se, a ove Hole i Halta mozes da mutis do iznemoglosti i nista im nece biti(zato su bolje za kolace od ove imlekove) jer su biljnog porekla.

što je slatka u stvari neutralna a ne zaslađena

eto ti ga sad! tek sada nista ne razumem.

e hvala vam ko sestrama i tebi Fibi i Mirki:lol::lol:
ja se jedva rešila da pitam, računam gde ovako matora pa to ne znam, al eto nisam jedina....
ja sam savladala kiselu i slatku-slatka služi da se pravi šlag i koristim je još kad pravim cheese cake
a neutralnu nikad nisam ni videla, a tu za kuvanje sam kupila greškom...
:zcepanje::zcepanje:
prosto moja kuhinja nije takva...

e hvala vam ko sestrama i tebi Fibi i Mirki:lol::lol:
ja se jedva rešila da pitam, računam gde ovako matora pa to ne znam, al eto nisam jedina....
ja sam savladala kiselu i slatku-slatka služi da se pravi šlag i koristim je još kad pravim cheese cake
a neutralnu nikad nisam ni videla, a tu za kuvanje sam kupila greškom...
:zcepanje::zcepanje:
prosto moja kuhinja nije takva...

...eno Boko i sliku sam stavila..i napisala šta se radi sa njom...;)

Ona Imlekova u tetrapaku neumucena je neutralna i ako od nje pravis nesto slatko moras da metis secer, a postoji i slatka pavlaka u tetrapaku, proizvodjac je Halta i Hole i tetrapak je roze, neki su mislili da je neutralna pa je metili u slano jelo, a ona je baaas slatka. Takodje, imlekova je zivotinjaskog porekla, tj. ako je previse mutis razvodnji se, a ove Hole i Halta mozes da mutis do iznemoglosti i nista im nece biti(zato su bolje za kolace od ove imlekove) jer su biljnog porekla.

mirka, jel tebi nesto jasno?:lol:
ako je neutralna, znaci nema ni ukus, cemu onda sluzi to bezukusno cudo?

Tek kad je Una objasnila ja sam shvatila.
Imlekova slatka pavlaka je zapravo neutralna i ja je krkam u sva ziva jela pod imenom slatka pavlaka. Ne kupujem druge stranjske jer sam zadovoljna ovom takod a nisam uspela da uhvatim tu stvar da ima i pravo slatkih.

E aj sad kad smo resili sta je zapravo neutralna ( moja do sad zvana slatka ) pavlaka aj sad da vas cujem sta je to za kuvanje??

Jel neutralna i za kuvanje sve isto ime za onu moju slatku ?? :zcepanje:

Imlekova slatka pavlaka je zapravo neutralna i ja je krkam u sva ziva jela pod imenom slatka pavlaka. Ne kupujem druge stranjske jer sam zadovoljna ovom takod a nisam uspela da uhvatim tu stvar da ima i pravo slatkih.

E aj sad kad smo resili sta je zapravo neutralna ( moja do sad zvana slatka ) pavlaka aj sad da vas cujem sta je to za kuvanje??

Da, pod uslovom da nema secera.

:lol:

Ova tvoja slatka tj. imlekova je neutralna i za kuvanje. 3u1

...ne, ne i ne....

:lol:

Ova tvoja slatka tj. imlekova je neutralna i za kuvanje. 3u1

Ovo je sad ko kad stanes pored puta i pitas gde je ono sto ti treba a covek i zena koji se setaju ruku pod ruku ti pokazu jedan na levo a jedan na desno. :zcepanje:

Aj nemoj da me terate da krenem od pocetka u ovu pricu znate sta je bilo kad smo o soljicama raspravljali ! :evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back