Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e ajde leba ti kako ide ta cicvara
jela sam stalno kad sma bila mala i samo znam da je lepo i kukuruzno i mrsno i to je sve što znam
jednom kad sma probala sama da napravim bilo je mnogo tužno =)

Pazi...

ja je pravim ovako:

U jedan tiganj, dublji malo stavim ulja ili maslaca da se ugrije.
Zatim dodam domaceg masnog sira koji istopim na tom ulju ili maslacu.

U drugoj posudi ugrijem pola litra mlijeka i dodam domace kukuruzno brasno (moze i ovo kupovno) od prilike 200 grama mozda i vise . Kuvaj jedno 20 minuta uz konstantno mijesanje.

Kada je skuvano brasno i kada se masa sjedinila dodaj onaj istopljeni sir u to i proijesaj jos da se sjedini.

To bi bilo to.

Uz cicvaru dobro dodje jogurt a bogami i sir. :ok:

mmmm
superiska
ja sam cak i lazanje pravila sa tunjevinom i crvenim pasuljem
tako da ne brini
samo pravi i prijatno vam bilo :)))))

Hajde ako te ne mrzi kuckaj recept za te lazanje sa tunjevinom i pasuljem, ja sam pravila samo one sa mesom, a probala bih i druge varijante;)
Kad smo kod lazanja, je li neko pravi sa sirom i spanacem ? Cula sam da su dobre, pa neko neko pravi, nek pise receptic :cmok:

Danas paradajz supa i musaka od karfioa i piletine ( iz supe od juce) i imam mafine od rogaca (isto od juce);)

Hajde ako te ne mrzi kuckaj recept za te lazanje sa tunjevinom i pasuljem, ja sam pravila samo one sa mesom, a probala bih i druge varijante;)
Kad smo kod lazanja, je li neko pravi sa sirom i spanacem ? Cula sam da su dobre, pa neko neko pravi, nek pise receptic :cmok:

Danas paradajz supa i musaka od karfioa i piletine ( iz supe od juce) i imam mafine od rogaca (isto od juce);)
pa i sa spanacem sam pravila :)
evo ti oba recepta
http://www.coolinarika.com/recept/753831
http://www.coolinarika.com/recept/lazanje-sa-spanatom-i-sirom
ove sa spanatom su jos bolje
ide i sir
vidis, mogla bih sutra da ih napravim
a evo ti i ove sa mesom i povrcem
http://www.coolinarika.com/recept/lazanje-s-mlevenim-mesom-i-povrcem

Da i ja sam mislila da je drugacije, ali Cizmice sprema kao kacamak samo doda maslac i sir zagrejane, pa reko da pitam, posto ne znam sta je tacno. Ili znam, al se u moje selo drugacije zove?:think:

Cicvara nije kacamak a niti se sprema kao kacamak.
Da sada ne objasnjavam kako se sprema kacamak. Za kacamak je potrebno odvojiti mnogo vise vremena i fizickog napora.
Vise bi se moglo reci da je cicvara u stvari "griz od kukuruznog brasna" :lol:

Recept za cicvaru koji sam dao je tacan i nema greske.

Poslednja izmena:
a kad smo kod lazanja
mi ih obozavamo
inace volimo svu italijansku kuhinju
ajde da kazem, ja sam malo manji ljubitelj pica, al zato paste i lazanje
to se tamani ko loodo :)))

pa ste mi dali ideju da ipak danas to napravim za rucak
bice lazanje sa patlidzanom
eto

imam tortilje a ne znam kako da ih spremim
tj koji nadve i kako da napravim
obično spremam onaj kvinsin čili kon karme, koje je ubistveno dobar, ala danas bih nešto da promenim a ne znam kako : S
imam dva bas bas spanska receptica za tortiljicu, pa reko da podelim sa vama kad si me potsetila
lepo je znati, ili bar procitati
1.tortilja a la murcia
iseckas svo povrce na kockice ( glavica crnog luka, zelena paprika, tikvica, plavi patlidzan)
2 paradajza prvo oljustis pa ih iseckas
tanko iseces 100 g sunke (spanci je zovu serrano)
zagrejes pola deci maslinovog ulja i izdinstas prvo luk, posle par minuta dodas papriku i sunku i nastavis sa dinstanjem, i nakon jedno 5 minuta dodas tikvicu i patlidzan. Sve dinstati dok povrce ne omeksa, dodati paradajz i dalje dinstati dok malo ne uvri i dok se ne zgusne.
E sad ide onaj deo koji je za mene :eek:
posto odma racunam kalorije, al posto ima dosta povrca, ko ga šiša;)
umutiti od 7 do 8 jaja i dodati u povrce...
i isto kao za tortilju sa krompirom
kad se ispece donja, okrenuti pomocu tanjira na drugu stranu
naravno, sve pre toga, jaja i povrce naravno zaciniti po ukusu sa soli i biberom
i eto to je to, oni to sluze odmah dok je vruce

Poslednja izmena:
2.a druga se zove spanska tortilja, jer je tako poznatija
al u stvari to je tortilla de patatas
iliti tortilja od krompira

ocistite glavicu luka i dva krompira i isecete na kolutove
u dosta maslinovoh ulja na niskoj temperaturi se izdinsta sirov krompir sa lukom dok ne omeksa, mora se paziti da krompir ne porumeni. Kada je krompir sa lukom omeksao, procedi se visak masnoce. Penasto se umuti 4 jajeta, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati povrce i promesati, zagrejati 2 kasike ulja i sipati ovu mesavinu u tiganj. Ne mesati, nego rasporediti brzo masu po celom tiganju, protresti tiganj da se masa ne zalepi za njega. Kada se donja strana isprzi pomocu tanjira okrenuti tortilju, dodati kasiku ulja i isprziti i drugu stranu, kad jaja porumene skloniti sa vatre i sluziti

eto, ovo je tortilja od krompira

A je l' može recept za pomenuto testo za pizzu?
Koje god da sam probala, nije mi bilo nikakvo ili je kao neki keks ili tvrdo, baš nikakvo...A obožavam pizzu i stalno naručujem , jer ne umem da napravim testo...a volela bih da mogu sama da naredjam sve što mi se svidja...

Parka, kad si vec tu...
Ja pravila spanske pitice i sipala testo u papirne korpice i sve se zalepilo za papirne korpice, bas sam izludela ljusteci ih. A i trudila sam se da se dobro ispece, nije da je ostalo zivo.
Jel treba i njih da podmazujem?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back