Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Narode, da se pohvalim. Ja ne kupujem onaj naduvani beli hleb pun aditiva ... imam kućnu pekaru, tako da isključivo sama pravim hleb, najčešće od mešavine belog i integralnog pšeničnog brašna, a često kombinujem i sa raženim, ovsenim, heljdinim i brašnima od drugih vrsta žitarica, kad šta kupim. I lično mislim da nije belo brašno problem, nego ti razni aditivi i ubrzivači dizanja i ko zna šta još što se dodaje u industrijske hlebove.
A, pored toga mi tako malo hleba jedemo... da nam nikakav ne bi smetao. Zato i pravim poparu jer mi je hleb od pre 3 dana i preti da se ubuđa, pa da se to ne bi desilo. Inačen ne volim da bacam hranu i trudim se da sve iskoristim na neki način.

e to ti baš jeste za pohvalu =)
joj pre neki dan sam videla recept za amiški hleb
sine
pravi se nešto kao 10 dana, saću da nađem link
he evo ga

Amish Friendship Bread Recipe

Do not refrigerate!
Do not use any metal utensils or bowls!

Mix #1

Day 1: 1 Mix 1 cup milk, 1 cup sugar, and 1 cup flour.
Days 2,3 and 4 Just stir each day.
Day 5 Add 1 cup milk, 1 cup sugar, and 1 cup flour.
Days 6,7,8 and 9 Just stir each day.
Day 10 Add 1 cup milk, 1 cup sugar, 1 cup flour.

Mix #2 (done on day 10)

2/3 cup oil, 2 cups flour, 1 cup sugar, 3 eggs, 1-1/2 tsp. baking soda,
1-1/2 tsp. cinnamon, 1-1/2 tsp. salt, 1-1/2 tsp. baking powder
Then mix in the 10 day old batter. (mix #1)
Pour mixture into 6 loaf pans that have been greased and floured.

Bake at 350 degrees for 45 to 50 minutes.
Fruit or nuts may be added if desired.

Zamrzavala sam testo ali u obliku valjuscica, koji se takvi i kuvaju, ne znam da li moze testo da se lepo oblikuje posle zamrzavanja :confused: Mozes da ih napravis sa visnjama ako imas u zamrzivacu ili sa kajsijama isto ako imas, meni su bolje nego sa sljivama, a neko pravi i sa dzemom.

Zamrzavala sam testo ali u obliku valjuscica, koji se takvi i kuvaju, ne znam da li moze testo da se lepo oblikuje posle zamrzavanja :confused: Mozes da ih napravis sa visnjama ako imas u zamrzivacu ili sa kajsijama isto ako imas, meni su bolje nego sa sljivama, a neko pravi i sa dzemom.
ma nemam baš niakvo voće
jedino da stavim u frižider do sutra pa da sutra dokupim šljive
a te valjuščice, šta je to, kako se pravi, seckaš testo ili? i šta posle radiš sa njima?
je li to nešto kao špecle?

ma nemam baš niakvo voće
jedino da stavim u frižider do sutra pa da sutra dokupim šljive
a te valjuščice, šta je to, kako se pravi, seckaš testo ili? i šta posle radiš sa njima?
je li to nešto kao špecle?

Tara izvini sto kasnim malo sa odgovorom valjusci su ovo http://www.barkun.hr/index.php/2008111219810/Gastrobar/Sufnudle.html neki ih zovu sufnudle, to je od testa za knedle pa cepnes pa ih valjas izmedju ruku i skuvas pa stavis u prezlu, ali mozes i da zaledis pa da pravis slane kao prilog. Skuvas ih pa im dodas malo pavlake i belog luka i aleve paprike pa sve malo prokrckas, ali kratko.

Zene, (a i muškarci) koliko koristite blendere?
Ja se već neko vreme razmišljam da kupim, ali ne znam ni sama koliko ću ga koristiti pa tražim neku jeftiniju varijantu. Sad trenutno ima na nekoj akciji blender marke TRISTAR, za 1800 dinara. Jeftinije od toga nisam viđala. E, sad, snaga mu je 375 W. Da li je to slabo?
Džaba ga bilo što je jeftin ako ne bude mogao da mi uradi posao.

....ja nemam blender, imala jedan kad su deca bila mala....i ni ne znam šta
se sa njim desilo...a i tad sam ga jako retko koristila, samo za neke šejkove
od svežeg voća...

....meni je trenutno jedina korisna stvarčica od toga secko ili kako ga već zovu..

I ja nešto slabo koristim ta pomagala. Čak i secka. Nekako mi lepše kad ja to iseckam nožem na dasci (osim luka, to mi je OK), pa budu neki oblici. Ovo mi ga nekako izmrvi.
E tako sam isto žarko želela štapni mikser, pa ga koristim jednom u nekoliko meseci. To je zgodno za pravljenje onih krem čorbi, ali ja kad već skuvam povrće, volim da ostane u nekom svom obliku, da se vidi šta je, a ne da napravim kašu od toga. A u blenderu i računam da bi pravila sokove i šejkove. Verovatno isto toliko često kao što upotrebim i štapni mikser

...ja secka koristim češće nego što sam mislila da ću....ali ne seckam u njemu
sveže povrće, već bareno kada hoću na napravim krem čorbu od njega...a mnogo
češće kad mi treba mleveno meso...od kad ga imam, ne kupujem mleveno već
komad koji kupim donesem kući isečem na onako neke pristojne komade i ubacim
u secka....lepota...tačno znam šta jedem i nema nikakvih dodataka....eto tu mi se
pokazao kao jako korisna sprava...:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back