Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au, ja izgleda zakasnila sa odgovorom:rumenko:, a mozda i ne:confused:
Ide jedna mala ni slatka, ni kisela, nego neutralna pavlaka!
I jako sam ponosna sto jedan majstor kulinarstva uzima od mene recept za ruckic:hvala:

hehehe nije na ne prija al nemojmo preterivati =)
nisam juče pravila, em sam čekala odgovor em sam videla da u frižideru imam nešto urgentnije
a neću ni danas jer ima belog luka a moram kod zubara =I

e, i meni, mogu živo da je jedem
ali mi nikako ne ispadne lepo ova sa jajima i pavlakom : (
šta joj radiš, da li je prvo prodinstaš?
koliko jaja i pavlake staviš na pakovanje boranije?
ne dinstam je, prokuvam je u slanoj vodi, ocedim i prerucim u vatrostalnu nauljenu
umutim 4 jajeta sa 2 dl kisele pavlake, malo soli stavim, i sa tim prelijem boraniju
pospem sa dosta prezle i preko toga listice margarina ili maslaca
i dovoljno je 15 do 20 minuta da se zapece
e da, zaboravih da napisem da stavljam dva pakovanje boranije(2 puta po 450g)
znaci skoro kila

Ne znam zasto nisam slikala ovo jelo, izgleda bozanstveno.... :roll:
Radi se inace o posnom jelu, izuzetno zdravom i ukusnom i sprema se za 10 minuta:D
Ne znam kako se zove ali evo kako sam ga ja smuckala:
potrebno-konzerva sardine (ja sam koristila tunjevinu u komadu jer sam to imala u frizu), malo graska, glavica crnog luka, dva kisela krastavcica, integralna testenina (moze i obicne makarone).
Obarimo grasak, iseckamo luk i krastavcice, ocedimo sardinu (ili tunu) i usitnimo i sve to pomesamo i izmesamo sa obarenim testeninom. Preko malo bibera i po zelji moze kap dve maslinovog ulja. Izgleda totalno zeleno i divno :D
i naravno, bila je i corbica za rucak- praziluk,crni luk, beli u prahu, brokoli, karfiol,grasak, sargarepa,paskanat,tikvice,celer,krompir,zelena boranija (u principu sve sto se nadje u frizideru da je ostalo po malo). sve se to stavi da se kuva i doda se kesica krem supe i to je to. ovo je bas njami njami pogotovo ako ne volite zelenise....:jede:
a umesto deserta kasicica meda i nes kafa bez secera.:kafa:
prijatno!:D

E zaboravila sam najvazniju stvar - prebranac a uz to makedonska ljutenica, samo je pravi moja svekrva i nigde vise nisam jela. Paradajz se oljusti, sitno isecka ( zadnjih godina stavimo u secka, ili cak kupimo onaj gotovi na flase samo da se skuva), krckra se malo pa se doda zejtin, kada zejtin pocne da izlazi na povrsinu dodaju se ljute papricice, one u obliku srca, jos malo se proprzi i pravac tegle mmmmmm!

Ne znam zasto nisam slikala ovo jelo, izgleda bozanstveno.... :roll:
Radi se inace o posnom jelu, izuzetno zdravom i ukusnom i sprema se za 10 minuta:D
Ne znam kako se zove ali evo kako sam ga ja smuckala:
potrebno-konzerva sardine (ja sam koristila tunjevinu u komadu jer sam to imala u frizu), malo graska, glavica crnog luka, dva kisela krastavcica, integralna testenina (moze i obicne makarone).
Obarimo grasak, iseckamo luk i krastavcice, ocedimo sardinu (ili tunu) i usitnimo i sve to pomesamo i izmesamo sa obarenim testeninom. Preko malo bibera i po zelji moze kap dve maslinovog ulja. Izgleda totalno zeleno i divno :D
i naravno, bila je i corbica za rucak- praziluk,crni luk, beli u prahu, brokoli, karfiol,grasak, sargarepa,paskanat,tikvice,celer,krompir,zelena boranija (u principu sve sto se nadje u frizideru da je ostalo po malo). sve se to stavi da se kuva i doda se kesica krem supe i to je to. ovo je bas njami njami pogotovo ako ne volite zelenise....:jede:
a umesto deserta kasicica meda i nes kafa bez secera.:kafa:
prijatno!:D

Zeleno, volim te zeleno! Zvuci skroz zanosno:super:

e pa ja sam ga relativno nedavno otkrila i tada sam pisala čitav elaborat na temu muskatnog oraščića ovde
staviš ga i ne provaljuješ da je tu, samo je ukus svega oplemenjen
(mislim, neko možda i provaljuje, ja ne =))
ide u svašta
u masu za pohovanje, u palačinke, u bešamel, uopšte u ta zapečena jela s pavlakom... ma nemam pojma, meni je on i dalje najveće kulinarsko otkriće ikada =D

e pa ja sam ga relativno nedavno otkrila i tada sam pisala čitav elaborat na temu muskatnog oraščića ovde
ide u svašta
u masu za pohovanje, u palačinke, u bešamel, uopšte u ta zapečena jela s pavlakom... ma nemam pojma, meni je on i dalje najveće kulinarsko otkriće ikada =D
moja keva ga stavlja i u neke corbice
u besamelu je obavezan
kao sto je crno vino obavezno za bolonjeze

Ide u besamel obavezno.

ide u svašta

ubedlile ste me : )
kupum ga, posebno zato što često spremam zapečena jela sa pavlakom i tako to

ide u svašta

ja sam izvalila da extra ide i u boraniju i slatki kupus ali ima ljudi kojima smeta....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back