Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja spremam sa paradajzom, ali bez krompira i bez zaprske.
Izdinstam luk, pa ubacim sargarepu, pa meso krupnije seceno, pa isto krupno secen kupus (npr. glavicu na 6 delova), sve se to na kraju samo izdeli na listove kako mesas, pa iseckan paradajz.
I to dugo krckam, ispadne mekano i divno. :)

...ni ja ne stavljam krompir, ali rekoh ajde neka proba, to je sve stvar ukusa
i kraja kako se gde sprema...

...ja kupus kuvam uvek ili sa svinjskim ili telećim svežim rebrima....izdinstam
glavicu crnog luka, i jednu veću šargarepu, dodam meso isčeno onako na
srednje komade, to mi u kasapnici iseku...pa kad meso promeni malo boju,
dodam iseckan kupus, kao na kockice negde najkrpunije u proseku oko 3cm,
nalijem vode onako od prolike do pola lonca, dodam začin, iseckan paradajiz,
i poklopim....kad počne da vri, i kupus se spusti, jer ga ona para malo obari,
onda dospem još malo vode, da ogrezne...eeee..sad ja uvek malo blago
zapržim zbog ukusa....i nikad mi nije kupus ostajao za sutra, koliko god da
sam skuvala pojelo se za jedan dan......
....ovo zbog onog danas što su pisale
naše drugarice....:lol:

Ne mogu da se odlučim šta da kuvam, imam raznog povrća i htela bih pravi ručak, a da ne se ne zadržim previše oko spremanja. U kombinaciji su punjenje paprike i musaka od plavog patlidžana, a i jedno i drugo mi je petljavina....

Za početak - mogla bih da trknem da kupim mleveno meso dok mi se okolne radnjice ne pozatvaraju... pa posle mogu da smišljam..

Imam kupus sa flekicama od juče ( nikada više kupovne flekice, ma kako bile "domaće", ma ni blizu ukus nije onom na koji smo navikli i koji volimo ), i malena ga lepo njama. Sinoć sam skuvala supicu, sa dosta povrća i pilećom grbinom i šijicom i sa knedlama. I to je to, danas u kuhinju ne ulazim, osim da skuvam kafu ;)
Za desert... pa i ne mora da ima, a, na kraju krajeva, kod babe uvek ima nešto... pa ćemo se pozvati sami ;););) :D:D:D

E, maler, ipak ću morati da udjem u kuhinju i drugim poslom, osim kuvanja kafe. Dok sam ja divanila ovdi ženske razgovore - pokipelo mi mleko :evil: I sad moram da čekam da se šporet malo ohladi, pa da ga oribam :roll:
Ehhh, domaćice manje zbori.... i tako dalje :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Eh, ja i po drugi put danas prekrših ono da ne ulazim u kuhinju, osim za kafu :rumenko:
Izbunarila svekrva malo kiselog kupusa iz zamrzivača, malo joj za podvarak, ne zna šta bi s njim, pa pita mene hoću li. A ja lepo uzmem, pa napravim za večeru kupusnik, tj. pitu sa kiselim kupusom. Lepa kad je topla, još lepša kad je hladna, samo ko voli taj ukus. Meni je fin, mada ima i lepših, ali je ukusno, nije da nije, a mm... davi se u tome :D
I takoooo... kako sam krenula, još ima i divljač da ispečem do večeri, a rekla sam da danas ič ne šišam kuhinju... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back