Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedno pitanjce- dobili smo cappuccino creme, donela zaova iz Austrije, ali ne znamo kako se priprema. Uputstvo je na nemačkom, a ni mm ni ja ga ne razumemo. A nikada nisam kupovala kod nas, samo sam ga pila u kafićima i slično. Pomoć devojčice, devojke, žene, žao mi da bacim ili poklanjam dalje, a bez veze mi stoji. Hvala unapred :D:D:D

Imam jedno pitanjce- dobili smo cappuccino creme, donela zaova iz Austrije, ali ne znamo kako se priprema. Uputstvo je na nemačkom, a ni mm ni ja ga ne razumemo. A nikada nisam kupovala kod nas, samo sam ga pila u kafićima i slično. Pomoć devojčice, devojke, žene, žao mi da bacim ili poklanjam dalje, a bez veze mi stoji. Hvala unapred :D:D:D

,,,nešto slično se pojavilo ovde na malim oglasima..na temi aparati za domaćinstvo
ima tako čini mi se link, pa pogledaj možda bude od koristi...

a šta su špecle?
kao kuvano testo od jaja
zvuči bzvz ali je fe-no-me-nal-no
a kako ću oprati sudove od toga? ne znam
skeniraj ili prepiši najbitnije pa da prevodimo =)

skeniraj ili prepiši najbitnije pa da prevodimo =)
Ok, evo ga uputstvo ( ako neš' pogrešno otkucam, ne zamerite ): 4-5 kaffeeloffel, pro Tasse ( 15g/150ml ) mit heiB*em ( ono njihovo B, ne znam ni kako se čita ) , nicht mehr kochendem Wasser ubergiBen, umruhren und fertig.
Piše još nešto ispod, ali mislim da je to priča za sebe, da nije nastavak ovoga. ako jeste :rumenko::rumenko::rumenko: dopisaću.

Sarmice u blitvi...
Luk... narendane dve šargarepe, malo paškanata takođe rendan , celer ..juneće meso i malo pirinča...pred kraj beli luk..peršun biber ,aleve..i malo bosiljka ...Umotati u blanširanu blitvu...preliti vrućim bujomom i prokrčkati....

Tarator salata ...ladna...

Danas mm kuvao becarac sa svinjtinom, supicu iz keksice i paradajy salatu, dok sa, ja bila na poslu...
ako ovako nastavi, bice kuvar od njega ...:)

učite, žene, muževe da kuvaju. Ne samo da vama/nama pomognu, nego im možda zaista zatreba u životu. Evo moj otišao u Nemačku da radi preko firme i nikakvu hranu tamo nema obezbedjenu. Radi od 7 do 18... pa posle ide da kupi nešto da pojede, ali i da ponese sutra na posao, jer ako ne ponese nema šta da jede.
On, ako je i spremao, to je bilo meso i krompir u rerni, a sad bi bolje bilo da ume da skuva nešto čorbasto: pasulj, paprikaš, bećarac, neku čorbu ili cušpajz, da pojede nešto kašikom.

Danas mm kuvao becarac sa svinjtinom, supicu iz keksice i paradajy salatu, dok sa, ja bila na poslu...
ako ovako nastavi, bice kuvar od njega ...:)

ako,, ako, ionako su svi vrhunski kuvari muškarci
moj muž je juče ispohovao kilo tikvica i pileće belo
danas ću da dodam restovan krompir, čorbicu, ima pečenih, belolučanih paprika
i za sutra da složim musaku od tikvica...:ok:

učite, žene, muževe da kuvaju. Ne samo da vama/nama pomognu, nego im možda zaista zatreba u životu. Evo moj otišao u Nemačku da radi preko firme i nikakvu hranu tamo nema obezbedjenu. Radi od 7 do 18... pa posle ide da kupi nešto da pojede, ali i da ponese sutra na posao, jer ako ne ponese nema šta da jede.
On, ako je i spremao, to je bilo meso i krompir u rerni, a sad bi bolje bilo da ume da skuva nešto čorbasto: pasulj, paprikaš, bećarac, neku čorbu ili cušpajz, da pojede nešto kašikom.

ja sve učim i muža i sina i obojica znaju
ne zato što je meni teško, spremim im ja, ali neću da budu "slepci kod očiju" (ovo je sad za onu drugu temu) i da ništa ne znaju

Poslala sam muža na pijacu posle doručka, da donese namirnice za naredna tri-četri dana, napravila mu spisak, da ne zaboravi šta sam rekla.:rtfm:

Kad se vrati i ako nije i pored spiska zaboravio nešto,ja ću danas da kuvam:
domaću pileću supu, da ispohujem belo meso, dodam krompir-pire i salatu.:)

Za prekostura od ostatka pileta napravim paprikaš, a za sutra ću većeras da pripremim musaku sa krompirom i gurnem ujutru u rernu. I mirna Bačka do srede...:manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back