Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја би да правим ово, али не капирам како да кувам јаје, јел га прво умутим и јел га помешам у млеко па нормално кувам на рингли на тројци или треба да се кува јаје на пари или шта већ да радим...

Najbrži recept za oblatne koji postoji. Uložite 10 minuta truda i uživajte ceo dan uz ovu poslasticu.Potrebni sastojci:
1/2 L mleka
1/2 kg šećera
4 kašike brašna
1 jaje
100 gr čokolade
1 margarin
Priprema:Sve ove sastojke zajedno kuvati 7 minuta. Ravnomerno filovati oblatnu.

Ја би да правим ово, али не капирам како да кувам јаје, јел га прво умутим и јел га помешам у млеко па нормално кувам на рингли на тројци или треба да се кува јаје на пари или шта већ да радим...

Najbrži recept za oblatne koji postoji. Uložite 10 minuta truda i uživajte ceo dan uz ovu poslasticu.Potrebni sastojci:
1/2 L mleka
1/2 kg šećera
4 kašike brašna
1 jaje
100 gr čokolade
1 margarin
Priprema:Sve ove sastojke zajedno kuvati 7 minuta. Ravnomerno filovati oblatnu.

Ja bih ovako:

U sud u kom ću kuvati stavila šećer, u to dodala jaje i malo mleka i umutila da postane tečno, pa dodala brašno, da se ne naprave grudvice, pa dodala preostalo mleko, čokoladu i margarin, stavila na vatru i kuvala.

Nisam nikada ovo pravila, ali bih tako radila.

Ja bih ovako:

U sud u kom ću kuvati stavila šećer, u to dodala jaje i malo mleka i umutila da postane tečno, pa dodala brašno, da se ne naprave grudvice, pa dodala preostalo mleko, čokoladu i margarin, stavila na vatru i kuvala.

Nisam nikada ovo pravila, ali bih tako radila.

Kad imaš takav recept gde idu kao ovde šećeri i brašno..onda PRVO NJIH POMEŠEAŠ I ŠEĆER RAZBIJE BRAŠNO I NIKAD NEMAŠ GRUDVICE..
Isto ti važi i za puding recimo...šećer ne stavljaš u mleko nego u prah puding...i izmešaš ..šećer se tom prilikom pomeša i razbije puding i nema šanse da se zgrudva...
Ti praškasti proizvodi se grudvaju kad ih staviš u tečnost..mleko ili nešto drugo..;)

nikad nisam jela belmuž, po opisu mi se čini da je nalik kačamku, pa ko velim...ajd na izbor za najbolji belmuž

Meni je ocigledno jaaako dosadno ...............kud sam i svratila na ove strane :dash:

elem ,pogledam ja taj njihov sajt i recept , setim se da imam kilo dobrog mladog sira u frizideru i da imam dobro vodenicarsko brasno , smanjim odnose i bacim se na kuvanje BELMUZA
Prvo me iznenadilo da sir nije zagoreo ili odvojio vodu , nego na laganoj vatri stvarno se pretvorio kao u gusce mleko i kad je pocela da isplivava masnoca , ubacim ja tu brasno :manikir: mesam i ...............probam
Za moj ukus , prilicno jako i imala sam utisak da vise jedem sir koji podseca na vruc kackavalj tako da nisam sigurna koliko se toga moze pojesti a da vaga opasno ne oscilira ..............i resim da'' pokvarim'' recept
dodam na tu kolicinu casu vrele vode polako i jos kukuruznog brasna , ukuvam to ( naravno , dodala i soli po ukusu )i prebacim u teflonsku modlu .
Sad cekam :dosadno: ..........a cekam i goste :besna: jer nema sanse da ovo jedem danima

Inace , malo podseca na crnogorski kacamak , gde se prvo kuva krompir u dubokom loncu ( i tu je razlika) , pa kad je skuvan doda se od gore gomila brasna kukuruznog , NE MESA , nego se ceka da se ta gromada skuva i onda ti treba jedan crnac da to sirokom varjacom mesa do besvesti i stopi sve zajedno i na sve to se doda opet gomila njihovog cuvenog lisnatog sira ...........i sve to mesaaaaa , bije , prevrce :dash: ...uhh
Ali , specijalitet fantazija ......sluzi se sa kiselim mlekom

Punjeni patlidzan

Preseci ga po duzini i izdubiti..Ono sto je izdubljeno iseckati na kockice i na isecenoj glavici crnog luka na malo ulja proprziti sa melevenim pilecim mesom..( batak i karabatak..ili belo)...ja sma danas batak i karabatak samlela u coperu...dodati biber..zacin i na kraju seckan persun i jedan iseckan na kockice paradjz..Sa ovim puniti camcice i sloziti u plah na pek papir..preliti sa besamelom..koji napraviti tako sto se proprzi brasno na malo ulja i doda mleko da ne bude gust..posoli i kada se malo prohladi unutra se doda jedno jaje..promesa i time prelije preko napunjenog patlidzana.Pece se na 200 stepeni..

Jaoojjjj zar je moguce da samo ja kuvam...:D

Pilav na brzaka
Dok barim pirinac.na malo ulja stavim sitno iseckanu glavici crnog luka,
narendanu sargarepu i na kockice iseceno belo pilece meso..i to sve izdinstam..
dodam zacin ..biber..malo karija..kada sve omeksa dodam
sitno seckan persunov list i ocedjen pirinac....

p.s.ne mogu da disem..:lol:

...danas malo i ja kuvala....

...nisam se nešto namučila....na malo ulja izdinstala glavicu crnog luka i jedno
150gr šampinjona, dolada začin, biber, malo karija, i neutralnu pavlaku...obarila
testeninu....i to sjedinila......mmmmmmm...:super:

Affro, ovo zvuči ukusno, taman sutra da spremim, pošto imam neke pečurke u frižideru...
smilie_essen_098.gif

Danas sam sam spremila boraniju, a ribu će da kupe prženu... pošto nisam ništa "upecala" juče...
smilie_essen_168.gif

...da znaš da jeste, ...ea, zaboravila sam da kažem da sam malo sipnula
maslinovog ulja...tek da "pokvari" ukus....:lol:

....ko posti ne mora da stavlja tu neutralnu pavlaku...i bez nje je dobro, ali
ja imala načetu, pa da ne propadne:think:

...danas malo i ja kuvala....

...nisam se nešto namučila....na malo ulja izdinstala glavicu crnog luka i jedno
150gr šampinjona, dolada začin, biber, malo karija, i neutralnu pavlaku...obarila
testeninu....i to sjedinila......mmmmmmm...:super:

Kada su pecurke u pitanju ja uvek ubacim i belog luka, dobije malo na smeku :D

Inace ja za danas pilecu domacu supu i peceno pile sa krompiricima.
A toliko sam gladna da jedva cekam da stigne :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back