Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Volim grasak :zjede:

Ali mrrrrzim mirodjiju...i celer....i cimet:evil:

...ja jedino ne volim cimet....ali celer i mirođiju obožavam.....
...nego ala sam se sludela, važno da ja imam mirođiju i volju, a grašak je
u prodavnici......koliko sam se sludela, bila sam ubeđena da je u frizu:dash:

...dal' da idem sad u prodavnicu...ili da ostavim za sutra....:confused: a mrzi
me.....i onda bi sutra jela ručak od juče, a ne moram baš.......:think:

ja bi ga ostavila za sutra...brzo se to kuva.

A sto se cimeta tice, malopre sam dobila pitu sa jabukama i taman se obradovala, kad ono, sa cimetom...

Pa sto nagrdise tako lepu pitu :besan2:

..pa da to sam i ja smislila i ostavila za sutra....
..u piti s' jabukama još nekako i mogu da ga preživim, ako ga nema baš mnogo
inaše u svemu drugom mi je bljak, ne dopada mi se ni miris ni ukus...

ja bi ga ostavila za sutra...brzo se to kuva.

A sto se cimeta tice, malopre sam dobila pitu sa jabukama i taman se obradovala, kad ono, sa cimetom...

Pa sto nagrdise tako lepu pitu :besan2:

..pa da to sam i ja smislila i ostavila za sutra....
..u piti s' jabukama još nekako i mogu da ga preživim, ako ga nema baš mnogo
inaše u svemu drugom mi je bljak, ne dopada mi se ni miris ni ukus...

a jel' znate, moje koleginice sa dijete, da cimet ima neki sastojak koji pomaže mršavljenje...
sa nekog sajta:
"Kasika meda i kasicica cimeta u casi prokuvane vode ujutru na prazan stomak i uvece pred spavanje, podstice mrsavljenje i onemogucava gomilanje novih masnih naslaga.
Obicno se koristi mesec dana a vec posle sedam dana pokaze rezultate"

http://www.zdravlje-bilje.com/srp/lekovito-bilje.4/med-i-cimet.157.html

ali, šta kaže jedna forumašica sa nekog drugog foruma:

"Prijateljsko upozorenje!
Nisam na dijeti ali me privukao ovaj naslov o cimet dijeti, pa vas samo zelim prijateljski upozoriti da budete jako pazljive sa cimetom!! Cimet jeste jedan dobar i ukusan zacin i koristen je prvenstveno kod osoba sa diabetesom jer cimet snizava nivo secera krvi. Ali je preporucljivo samo 1 malu cajnu kasicicu dnevno! Ne vise, jer sadrzi substancu kumarin koja je skodljiva za jetru. Cak i oni dijetalni preparati koji sadrze vecu kolicinu cimeta nisu preporucljivi ili se moraju konzumirati pod kontrolom.
Ako cimet koristimo u kolacima, nema problema jer ta kolicina nije velika - tek koja kasicica, a kolace jedemo samo po koji komad.
Ovo je preporuka strucnih studija i poznavalaca, pa vam samo preporucujem da budete pazljive i da se ne zanosite svim reklamama i preporukama!"
Prijateljski pozdrav

Naravno, vama dvema, čije sam postove citirala, ovo upozorenje nije ni potrebno.

Ja lično volim cimet, lepo mi miriše, stavljam ga u kolače, volim onaj čaj sa jabukom i cimetom... a uzimala sam jedno vreme i onu kašičicu meda i cimeta i nikakvi rezulati se nisu pojavili - nikad, a pogotovo ne posle nedelju dana .

Ovo i nije bilo za ovu temu, ali ovde ste pomenule cimet

Mojoj mami danas rodjendan, pa sam joj pravila tortu.
Super je ispala, nisam imala orahe ali je odlicna i ovako.

Evo recepta:

Potrebno je :
1. 250 gr. putera ili margarina,
2. 250 gr, šećera u prahu,
3. 300 gr. mlevenih oraha,
4. 300 gr. mlevenog keksa,
5. 1,3 kg banana,
6. 4 decilitra.slatke pavlake ili 2 kesice šlaga

Puter ili margarin umutiti sa šećerom u prahu pa dodati očišćene i iseckane banane. Sve to zajedno umutiti pa dodati mlevene orahe i mleven keks.

Od dobijene mase formirati tortu (okruglu ili četvrtastu). Spolja je celu premazati sa umućenom slatkom pavlakom ili šlagom iz kesice.

Ako želite možete na tako gotovu tortu, odozgo poredjati na tanke kolutove isečene banane pa ih preliti sa prelivom za torte, (iz kesice) prema uputstvu i još ukrasiti sa šlagom.

Moze slobodno i manje secera, banane su dovoljno slatke.

evo recepisa:

3 jaja
2 solje secera
1 solja mleka
1 solja ulja
1 solja maka
1 solja griza
2 soljice brasna
1 narendani limun
1 prasak za pecivo

sve sjediniti i peci na 180C..peceno preliti otopljenom cokoladom (250gr cokolade za kuvanje, 50 gr putera i nekoliko kapi ulja istopiti na laganoj vatri..otopljeno preliti preko kolaca..sacekati da se malo ohladi i prijatno!!!
pravila
samo bez griza,nisam imala
super su:D

Recept za γαρίδες σαγανάκι (racici u paradajz sosu sa fetom)

Za 2 osobe
oko pola kg racica ociscenih,zamrznutih
paradajz sos koncentrovani
feta 1 parce(po zelji ide kako ko voli)
origano

Racici se odmrznu u hladnoj vodi,U tiganj se nalije voda tek da ih prekrije i od kad pocnu da kljucaju,10 minuta vriju na sredje jakoj vatri.
Posle 10 minuta doda se paradajz sos i origano i ostave se jos 10 minuta da vriju.
Pred kraj se doda feta isecena na kockice i ostavi se jos minut-2 da prokljuca i tek malo da se istopi sir.
I onda prijatno:)

To danas kuvam.

Recept za γαρίδες σαγανάκι (racici u paradajz sosu sa fetom)

Za 2 osobe
oko pola kg racica ociscenih,zamrznutih
paradajz sos koncentrovani
feta 1 parce(po zelji ide kako ko voli)
origano

Racici se odmrznu u hladnoj vodi,U tiganj se nalije voda tek da ih prekrije i od kad pocnu da kljucaju,10 minuta vriju na sredje jakoj vatri.
Posle 10 minuta doda se paradajz sos i origano i ostave se jos 10 minuta da vriju.
Pred kraj se doda feta isecena na kockice i ostavi se jos minut-2 da prokljuca i tek malo da se istopi sir.
I onda prijatno:)

To danas kuvam.

alex, ovo zvuči savršeno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back