Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam imao pojma gde da postavim pitanje dok ne videh ovu temu.

Naime, ovih dana je velika medijska kampanja za C senf. Reklamni spot se prikazuje nebrojeno puta u toku dana i svaki put kad vidim one sočne kobasice prelivene senfom krene mi voda na usta. Da ne drvim mnogo, ono što me zanima je da li znate koja je to kobasica iz reklame da idem da je kupim i da je ja prelijem senfom i onako u slast pojedem.

Hvala u napred.

eh znala sam ja da će moja drugarica ipak zatražiti recept...

jedan veći mladi luk isečeš na kolutove(može i praziluk) i propržiš na malo putera,doliješ vode,soli,belog bibera i ubaciš očišćen i na 2cm dugačke štapiće isečene špargle,i to se tako kuva,dok ne bude skroz mekano,tada procedim čorbicu,tu vodu stavim nazad da vri,a špargle i luk idu u blender sa 2 supene kašike pavlake i izblendam,ubacim u vodicu,dolijem još vode da bude onako čorbasto...isečem hleb na male kockice(ja sam sekla taj integralni sa mnogo semenki što ja pečem),nabacim na vreli puter,i samo malo prevrnem par puta da dobije boju i koricu...čorba se služi sa tim krutonima...ako se krutoni prave od običnog hleba,onda je poželjno pri pečenju ubaciti malo lanenih semenki,susama,ko šta voli...

ja ne znam ni gde bih kupila tu šparglu :confused:
ono što sam videla na tv-u i ono što sam videla u Tempu nema nikakve sličnosti jedno sa drugim :think:

kod nas bela kisela čorbica, pileća
kineski mix sa belim mesom plus integralna riža
i zelena salata, mladi luk i rotkvice - ko šta voli, nek' izvoli

ja sam našla prekjuče sveže u Mercator hipermarketu...jedan takav vez je dovoljan za 2 obroka...juče pravila čorbicu a za koji dan ću napraviti salatu od preostalih...
ima i na limanskoj pijaci, sveza ali uzgajana, mada se moze ponekad naci i divlja spargla
razlika je u velicini, uzgajane su deblje od prsta a divlja je tanja od olovke :)
da, i malo je tamnije boje ali je zato ukus intezivniji , kao i posledice :per:

Lepa slika :super:
Ja danas opet ćevape, ali danas sam ih ja pekla. Istina ne u ovakvim uslovima kao bokica bobica..
Otišla u Ideu, a tamo ćevapi na akciji. I ja, šta ću, kupim, pa kod kuće na električnom roštilju. Sve sam isprskala i izmastila, ali bili su lepi :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back