Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mirka, nem pojma šta se desilo
mislim da nisi mogla da omašiš količinu brašna zato što ako si iz istih čaša sipala i vodu i brašno to ti je, samo proporcionalno uvećano ili umanjeno
možda nešto nije u redu sa kvascem, ne znam jel može on da se pokvari...

mirka, nem pojma šta se desilo
mislim da nisi mogla da omašiš količinu brašna zato što ako si iz istih čaša sipala i vodu i brašno to ti je, samo proporcionalno uvećano ili umanjeno
možda nešto nije u redu sa kvascem, ne znam jel može on da se pokvari...

Pojma nemam , tek nije se digo :sad2:
Sad salu na stranu , sasvim je kul i ovako.
Stim da cu sledeci put ostaviti da stoji preko noci , ovako je zdudano iako ukusno.

Muz samo cokce ....kaze jaoooo sad mozemo svaki dan da jedemo vruc hleb ko kad sam bio mali :evil:

To je bas poruka koju nisam nikad zelela da mu posaljem ....ja da mu budem keva, tetka , baba ....ebem ti hleb. :evil:

ne mora u udubljenjima. bitno je samo da se poslazu na pleh a da ima dovoljno razmaka izmedju korpica. ako se stave jedna uz drugu izgubice onaj svoj pravilan okruglast oblik.

Ne znam, Fibi, mozda ja ne umem da napravim, ispali mi ovako nesto (ovi su sa net-a, nisu moji, nasla ih kad sam u ocaju googlala da vidim da li to samo meni moze da se desi).

Prilozi

• yqu-DSCN17.jpg
    yqu-DSCN17.jpg
    49,3 KB · Pregleda: 24
jooooj, uzas na sta ovo lici :zcepanje:

e pa to je zbog toga sto su korpice preblizu postavljene.
prvi put sam 25 korpica iz dva puta pravila, znaci bilo je dovoljno razmaka izmedju njih i ispalo je super, nista se nije deformisalo.

drugi put sam htela da zbrzam pa sam ih sve tako poredjala jednu do druge i nije bio bas sjajan oblik.

probaj ovako kao sto sam ti napisala i videces da ce biti dobro.
testo sipaj samo do pola korpica (u toku pecenja ce narasti do vrha).

evo sta se desilo sa korpicama kada sam ih to drugi put poredjala suvise blizu. vidis da su izgubile oblik:

5jybyg.jpg

Poslednja izmena:
ne ne,
nije kao kentaki frajd
nego je to pečeno pile u "nečemu crvenom"
toliko ja znam
nisam ni jela ni videla
al bi mi bilo kul ako bi neko znao
mislim, možda je to samo interni naziv, šta ga znam...
pogledacu jos sta imam,ali ne obecavam da cu naci posto imam tone casopisa,kuvara,beleski....ali...tacno znam da sam negde procitala...
elem,nadjoh za sad "amerikano but",meso se zacini,spikuje belim lukom,premaze medom i stavi u tepsiju,prelike sokom paradajza,pokrije folijom i ostavi da stoji 2 sata...tek posle peci...a gledala sam na tv-u onaj 'putujuci kuvar'...i spremao je neku teletinu slicno i neka rebarca...mozda je samo dodao jos malo nekih zacina,ali mislim da je ovo osnova za taj njihov crveni sos,tj. marinadu za meso...zacine menjas,verovatno u zavisnosti koje meso peces...

pogledacu jos sta imam,ali ne obecavam da cu naci posto imam tone casopisa,kuvara,beleski....ali...tacno znam da sam negde procitala...
elem,nadjoh za sad "amerikano but",meso se zacini,spikuje belim lukom,premaze medom i stavi u tepsiju,prelike sokom paradajza,pokrije folijom i ostavi da stoji 2 sata...tek posle peci...a gledala sam na tv-u onaj 'putujuci kuvar'...i spremao je neku teletinu slicno i neka rebarca...mozda je samo dodao jos malo nekih zacina,ali mislim da je ovo osnova za taj njihov crveni sos,tj. marinadu za meso...zacine menjas,verovatno u zavisnosti koje meso peces...

E pa ovo super zvuci... Jos umesto buta piletina... Odlicno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back