Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bokice bobice, lepo izgleda taj losos. Meni se danas baš jeo, ali nije bilo u mojoj ribarnici, pa sam pravila oslića. Jel marinada ono klasično: malinovo ulje, peršun, limun...?
da,sok od limuna,maslinovo ulje,persun i beli luk ( i malo zacina,vegete...)
poredjas kolutove luka u tepsiju,pa pospes vegetom,pa poredjas kolutove paradajza,i to pospes s malo vegete,poredjas snicle iz marinade,pa preko njih kolutice limuna i prelijes marinadom,ubacis u rernu i to je to :)

Danas sam na brzinu napravila kineski mix, uz ribu od juče. Jel' pravio to neko od vas?
Meni je malo neobično, a i miris mi je... onako, neprijatan. Ali kad počnem da jedem svidja mi se. Stavila sam malo celerove soli, soja sosa, kako piše na kesi, maslinovog ulja, ali možda bi bilo bolje sa još nekim začinima :think:

Danas sam na brzinu napravila kineski mix, uz ribu od juče. Jel' pravio to neko od vas?
Meni je malo neobično, a i miris mi je... onako, neprijatan. Ali kad počnem da jedem svidja mi se. Stavila sam malo celerove soli, soja sosa, kako piše na kesi, maslinovog ulja, ali možda bi bilo bolje sa još nekim začinima :think:

Pricali smo ranije o tom mixu , meni se licno ne dopada .
Ja ga mesam sa pirincem i opet mi je neki ukus tu prejak a ne mogu da ocenim sta je to sto mi smeta.

Neko mi je rekao da sad postoji neki italijanski ...mediteranski kako vec ...tikvice, patlidzan su onova al ja to nigde nisam videla.

Videla sam italijanski mix, a moja kuma je oduševljena. Ja ga nisam jela jer ima nešto što je meni bilo zabranjeno po listi intolerancije. Ali sada, pošto se više ne pridržavam strogo te liste, sigurno ću ga probati kad naletim na njega. Ima ga po većim supermarketima, ali ne znam sad da li je frikom ili iglo ili ko ga pravi...

Moguće. Delta uvek forsira neke svoje i prilično im je ograničen broj dobavljača. Ja sam ovo kupila u Rodiću i sad je na akciji. To je Higlo. A onaj italijaniski mislim da sam videla u Familiji, ali nisam sigurna. A i nije praktično to zamrznuto kupovati daleko od kuće

Drage moje,da vas pitam nesto..... Dal`je ko ud vas vec pravio onaj kolac u solji????? Tamo pise 2 min.,al´me interesuje na koliko stepeni ili to uopste nije vazno....Mislim,nebi bila velika steta ako ne uspije,al´ ipak da vas upitam.... Hvala....

Ima frikomov i kineski i Italijanski mix.. samo što sam Italijanski videla samo na reklami :aha:
a moj muž je oduševljen kineskim - stavila sam soja sos i paradajz, kari i vegete; mislim da je to sve

elem, musaka od zelja ako nekog zanima, ukusna je
zelje očlistiti i iseći onu peteljku po sredini i popariti.
mleveno meso prodinstati na luku, uz dodatak paradajza, začiniti solju, biberom, peršunom i mirođijom. Skuvati pirinač.
u jednoj posudi umešati malo mleka, dva jajeta i kašičicu brašna. Takođe posoliti.
ređati kao musaku - listove zelja, pa meso, pa zalivati pripremljenim prelivom.
završiti belim prelivom, posuti parmezanom i ubaciti u rernu na jedno 45 min, prekriveno folijom.

kod mene je bila jedna veća veza zelja, 250g mesa i kašika pirinča.

brzinska poslastica

umutiti 3 kesice slaga sa mlekom pa u to umutiti 2-3 kasike secera u prahu i 1 kiselu pavlaku.

kolutice cajnog keksa potopiti u mesavinu mleka i soka ananasa iz konzerve.

staviti kolutice, pa preko slag, kockice ananasa i tako dok se ne utrosi sve.

kolicina je za 6 ovakvih posudica.

5ludjb.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back